Boganmeldelse: Marrakech – Smag, steder og stemning

Boganmeldelse: Marrakech – Smag, steder og stemning, er en bog hvor du virkelig bliver forført. Du vil fornemme tusind og en nats eventyr, det eksotiske Marokko og blive forelsket i Marrakech. En smuk bog som du får svært ved at slippe. 

Boganmeldelse Marrakech Smag, steder og stemning

Marrakech Smag, steder og stemning

Udgivelse

I november 2017 udgav forlaget Muusmann bogen Marrakech – Smag, steder og stemning. Det er ikke, en guidebog men en bog som i indlevende ord og smukke billeder, giver dig indblik i byen Marrakech. En bog, som helt sikkert, vil give dig lysten til at opleve, smage og møde de lokale i den røde by.

 Om Forfatteren Maria Wittendorff

Marrakech – Smag, steder og stemning er skrevet af Maria Wittendorff, der er mangeårig skribent og redaktør. Hun har i 30 år rejst i Nordafrika og bliver drevet af mødet mellem kulturer og hendes nysgerrighed til, at udfordre og udvide sin egen begrebsverden. Hun ønsker med denne bog, at vise sine læsere de mange lag der gemmer sig i Marrakech og alle de oplever som byen kan tilbyde dig.

Boganmeldelse Marrakech – Smag, steder og stemning

Opdelingen i Marrakech – Smag, steder og stemning

Bogen starter med et citat fra opdagelsesrejsende Ibn Battutu.

At rejse – først mister du mælet, siden bliver du historiefortæller.

Bogen er opdelt i forskellige afsnit, som tager dig med på en rejse til Marrakech. Opdelingen er seværdigheder, spisesteder, opskrifter og det faktuelle.

Bogens hovedafsnit:

 • Indledning
 • Beskrivelse af 15 seværdigheder.
 • 25 spisesteder.
 • 29 opskrifter.
 • Generelt fakta og info.
 • Adresser på de historiske og kulturelle steder, cafeer og restauranter.
 • Opskriftsregister

Boganmeldelse Marrakech – Smag, steder og stemning

Handlingen i Marrakech – Smag, steder og stemning

Handlingen i bogen, er spændende, varieret og anderledes. Du vil i bogen læse en masse spændende historiske beskrivelser, fra de mange usædvanlige seværdigheder, hvor du bliver henført til tidligere tider. På næste side, vil du så opleve et farveorgie af lækre billeder, som dermed giver bogen en variation og en lethed. Du vil finde opskrifter, som får tænderne til at løbe i vand eller en beskrivelse af, et spisested med lækker mad som du får lyst til at besøge. En variation af indhold som gør, at bogen aldrig bliver kedelig.

Bogen giver også mange gode tips og leverer masser af fakta. På en delikat måde, får forfatteren også sneget beskrivelser ind omkring stemninger og de lokale i byen. En dejlig tilsætning, i de faktuelle oplysninger som gør bogen meget indlevende.

Boganmeldelse Marrakech – Smag, steder og stemning

Det mener jeg om bogen

Alt det positive i Marrakech – Smag, steder og stemning

Jeg blev glædeligt overrasket, da jeg første gang åbnede bogen. Et hurtigt kig i den og jeg var allerede fanget. De smukke billeder, talte til mig med det samme og jeg fik lyst til at vide mere. Da jeg begyndte at læse den, kunne jeg ikke stoppe igen. Jeg har selv besøgt Marrakech et par gange og bogen tog mig tilbage til en by som jeg holder meget af.

Beskrivelserne var spændende, indlevende og skrevet med masser af passion. Jeg var slet ikke i tvivl om, at forfatterne har en stor kærlighed til byen. Jeg var ret vild med kombinationen af historien, opskrifter og spisesteder. En anderledes og nytænkende måde at skrive en bog på, for var det en historie – koge eller guidebog? Den var lidt af alle dele og de små historien om familien, købet eller indretningen i restauranten, gør at de mange beskrivelserne lige med et, var meget personlige.

En anden ting jeg også godt kunne lide, var siderne om f.eks. fotografering, krydderier, brød og oliven i Marrakech. Det gav en dejligt anderledes indblik i byen end de andre sider.

Boganmeldelse Marrakech – Smag, steder og stemning

Det savnede jeg i bogen

Jeg savnede beskrivelser af de lidt mørke sider, som byen også har. Forfatteren kom lidt ind på det i forhold til kø pga. de mange turister og at de lokale ikke bryder sig om at bliver fotograferet men jeg savnede mere. En modvægt til alle de positive ting. At der var brugt lidt sider på at skrive om f.eks. fattigdommen, dyremishandlingen (i forhold til dansk standard), tiggeriet, tourist scams osv.

Boganmeldelse af Marrakech – Smag, steder og stemning

Jeg kan kun give en god boganmeldelse af Marrakech – Smag, steder og stemning. En smuk bog som bestemt gav mig lysten til at besøge Marrakech igen. Den var anderledes, nytænkende og en dejlig varieret bog. En bog som både ville kunne læses af dem som har lyst til at besøge byen men bestemt også af dem som har besøgt den.

God læselyst.

Fakta

 • Bog: Marrakech – Smag, steder og stemning.
 • Forfatter: Maria Wittendorff
 • Forlag: Mussmann
 • Sideantal: 227
 • Pris: Vejledende Kr. 299 i hard copy
 • Udkom: 2017 november.

Boganmeldelse Marrakech – Smag, steder og stemning

 • Billeder: Top-billedet er fra Mussmann forlag, resten er vores billeder.
 • 2018 januar.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center