Boganmeldelse: Marrakech – Smag, steder og stemning

Boganmeldelse: Marrakech – Smag, steder og stemning, er en bog hvor du virkelig bliver forført. Du vil fornemme tusind og en nats eventyr, det eksotiske Marokko og blive forelsket i Marrakech. En smuk bog som du får svært ved at slippe. 

Boganmeldelse Marrakech Smag, steder og stemning

Marrakech Smag, steder og stemning

I november 2017 udgav forlaget Muusmann bogen Marrakech – Smag, steder og stemning. Det er ikke, en guidebog men en bog som i indlevende ord og smukke billeder giver dig indblik i byen Marrakech. En bog, som helt sikkert vil give dig lysten til at opleve, smage og møde de lokale i den røde by.

 Om Forfatteren Maria Wittendorff

Marrakech – Smag, steder og stemning er skrevet af Maria Wittendorff, der er mangeårig skribent og redaktør. Hun har i 30 år rejst i Nordafrika og bliver drevet af mødet mellem kulturer og hendes nysgerrighed til at udfordre og udvide sin egen begrebsverden. Hun ønsker, med denne bog at vise sine læsere de mange lag der gemmer sig i Marrakech og alle de oplever som byen kan tilbyde dig.

Djemaa El-Fna det bankende hjerte - Marrakech, Marokko

Opdelingen i Marrakech – Smag, steder og stemning

Bogen starter med et citat fra opdagelsesrejsende Ibn Battutu.

At rejse – først mister du mælet, siden bliver du historiefortæller.

Bogen er opdelt i forskellige afsnit, som tager dig med på en rejse til Marrakech. Opdelingen er seværdigheder, spisesteder, opskrifter og det faktuelle.

Bogens hovedafsnit:

 • Indledning
 • Beskrivelse af 15 seværdigheder.
 • 25 spisesteder.
 • 29 opskrifter.
 • Generelt fakta og info.
 • Adresser på de historiske og kulturelle steder, cafeer og restauranter.
 • Opskriftsregister

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Handlingen i Marrakech – Smag, steder og stemning

Handlingen i Marrakech – Smag, steder og stemning er spændende, varieret og anderledes. Du vil i bogen læse en masse spændende historiskebeskrivelser, fra de mange usædvanlige seværdigheder, hvor du bliver henført til tidligere tider. På næste side, vil du så opleve et farveorgie med lækre billeder, som dermed giver bogen en variation og en lethed. Du vil finde opskrifter, som får tænderne til at løbe i vand eller en beskrivelse af et spisested med lækker mad som du får lyst til at besøge. En variation af indhold som gør, at bogen aldrig bliver kedelig.

Bogen giver også mange gode tips og leverer masser af fakta. På en delikat måde, får forfatteren også sneget beskrivelser ind omkring stemninger og de lokale i byen. En dejlig tilsætning, i de faktuelle oplysninger som gør bogen meget indlevende.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Det mener jeg om bogen

Alt det positive i Marrakech – Smag, steder og stemning

Jeg blev glædeligt overrasket, da jeg første gang åbnede bogen. Et hurtigt kig i den og jeg var allerede fanget. De smukke billeder, talte til mig med det samme og jeg fik lyst til at vide mere. Da jeg begyndte at læse den, kunne jeg ikke stoppe igen. Jeg har selv besøgt Marrakech og bogen tog mig tilbage til en by som jeg holder meget af.

Beskrivelserne er spændende, indlevende og skrevet med masser af passion. Jeg er slet ikke i tvivl om at forfatterne har en stor kærlighed til byen. Jeg er ret vild med kombinationen af historien, opskrifter og spisesteder. En anderledes og nytænkende måde at skrive en bog på, for er det en historie – koge eller guidebog? Den er lidt af alle dele og de små historien om familien, købet eller indretningen i restaurants beskrivelserne, gør dem personlige.

En anden ting jeg også godt kunne lide var siderne om f.eks. fotografering, krydderier, brød og oliven i Marrakech. De gav en dejligt anderledes indblik i byen end de andre sider.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

Det savnede jeg i Marrakech – Smag, steder og stemning

Jeg savnede beskrivelser af de lidt mørke sider, som byen også har. Forfatteren kom lidt ind på det i forhold til kø pga. de mange turister og at de lokale ikke bryder sig om at bliver fotograferet men jeg savnede mere. En modvægt til alle de positive ting. At der var brugt lidt sider på at skrive om f.eks. fattigdommen, dyremishandlingen (i forhold til dansk standard), tiggeriet, tourist scams osv.

Marrakech – Marokko

Boganmeldelse af Marrakech – Smag, steder og stemning

Jeg kan kun give en god boganmeldelse af Marrakech – Smag, steder og stemning. En smuk bog som bestemt gav mig lysten til at besøge Marrakech igen. Anderledes, nytænkende og en dejlig varieret bog. En bog som både kan læse af dem som har lyst til at besøge byen men bestemt også af dem som har besøgt den.

God læselyst.

Jardin Majorelle en grøn oase - Marrakech, Marokko

Fakta

 • Bog: Marrakech – Smag, steder og stemning.
 • Forfatter: Maria Wittendorff
 • Forlag: Mussmann
 • Sideantal: 227
 • Pris: Vejledende Kr. 299 i hard copy
 • Udkom: 2017 november.

12 Postkort fra Marrakech - Marokko

 • Billeder: Top-billedet er fra Mussmann forlag, resten er vores billeder fra vores besøg i Marrakech.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

OnTrip.dk har modtaget et anmelder eksemplar af Muusmann forlag.

 • 2018 januar.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center