Sedona er en by midt i naturen – Arizona, USA

Sedona er en by midt i naturen og en af de smukkeste byer, vi har oplevet. Du får følelsen af at stå midt i en nationalpark, hvor naturen ligesom omfavner dig. Kig op, kig hen og ned, overalt står de smukke røde klipper og byder dig velkommen til Sedona.

Vores morgen i Sedona

Dagens før havde vi besøgt Grand Canyon og var kørt sydpå til Sendona. Det sidste stykke af turen blev kørt i mørke, en ting som vi ellers prøver at udgå. Men Grand Canyon betagede os og vi havde svært ved at løsrive os, så det blev sent.

Vi overnattede i Sedona på The View Inn og var på trods af navnet “Udsigten” spændte på, om der nu også var en god udsigt fra hotellet. Tidligt næste morgen, trak vi gardinerne fra og WOW. Lige med et, havde vi den smukkeste udsigt til de røde bjerge som omkransede hotellet. Vi blev overbevist – Sedona er en by midt i naturen. Så efter en hurtig morgenmad var vi på farten. Det kunne kun blive en fantastisk dag.

Red Rock Scenic Byway – en køretur i naturen

Vi havde ikke kørt særlig længe, før vi fandt målet for vores køretur: Red Rock Scenic Byway. En køretur inde i byen, i 1.300 meters højde over havet overflade. Den viste os, på de omkring 12 kilometer, at Sedona er en by midt i naturen. Det ene natursceneri efter det andet viste sig på dette stykke vej.

De røde klippeformationer tog forskellige former, farvenuancer og den tidlige morgensol var medvirkende til, at lyset faldt smukt på dem. Vi måtte hele tiden stoppe, kigge og køre ind på de små rastepladser og gå ture på nærliggende stier som der var overalt. For du kører jo midt inde byen og denne vej, har kun et spor til dig og et til de modkørende. En meget anderledes oplevelse, at kigge på husene inde i byen, den lille vej og lige med et står der en kæmpestor smuk rød klippe som en mur.

  • Parkering på rastepladserne koster: USD 5 for en hel dag og USD 15 for en uge.

Chapel of the Holy Cross

En af de mest populære attraktioner i Sedona er Chapel of the Holy Cross. Det er ikke uden grund, for den lille katolske kirke er bygget midt mellem de røde klipper og er helt unik. Vi skulle selvfølgelig også opleve denne smukke kirke. Vi var tidligt fremme og bilen kravlede op af den lille smalle vej med nogle skarpe sving. Vi var heldige, der var en parkeringsplads.

Vi stod lidt og nød udsigten, kiggede på de røde klipper og var imponeret. Herefter gik vi ad den snoede sti op til selve kirken. Hold da op, hvor var det vildt. Den lille bitte kirke, så jo egentligt ikke imponerede ud udefra, men det ændrede sig totalt indenfor. Vinduerne, ja det var vinduerne – der gjorde hele forskellen. Hvor vildt! Herinde i kirken var der et helt specielt lys fra de enorme vinduer. Vinduer som på smukkeste vis viser og fremhæver den storslåede natur der ligger lige derude. Smart og godt tænkt af arkitekten Marguerite Brunswig Staude.

Den mest imponerende udsigt, fik vi dog fra en lille parkeringsplads nedenfor kirken. Herfra kunne vi virkelig se, hvordan kirken nærmeste er bygget ind i de enorme klippevægge. Meget fascinerende og en fantastisk god gratis oplevelse.

Son Siver West Gallery

Sedona er en by, som er kendt for sit livlige kunstnermiljø. Byen skulle have 100 kunstgallerier og den er et mekka for kunstelskere. Vores valgt blev Son Silver West Gallery. Ankomsten til galleriet var en særlig oplevelse, for det er ikke lige det som vi normalt vil forbinde med et galleri. Vi blev mødt af gamle skilte, tørrede chilier, lertøj i alle afskygninger og en dinosaur, som hilste os velkommen.

Lertøj, glas, store og små figurer stod så tæt, at vi måtte kantede os rundt, mens vi kiggede på alle de smukke ting. Udover en enkelt souvenir til hadehylden køber vi ikke noget, men Son Silver West Gallery ville ellers være stedet. De sælger simpelthen alt fra billeder, skilte og lamper til spejle, pyntepuder, nøgleringe og haveskulpturer. Et sjovt sted, som er værd at bruge lidt tid på.

Sedona lufthavn har det bedste udsigtspunkt

Når vi rejser, får vi tit de bedste tips fra de lokale og det var også tilfældet under vores besøg i Sedona. En lokal fortalte os, at det bedste udsigtspunkt i Sedona er ved lufthavnen. Vi skulle bare følge skiltende til lufthavnen og inden vi kom til lufthaven, ville vi se en stor parkeringsplads.

Han sagde til os: Fra lufthavnen, får i den smukkeste udsigt i Sedona.

En god udsigt skal altid jagtes, så vi satte kursen mod lufthavnen. Der gik op, op og op men til sidst så vi parkeringspladsen. Vi parkerede bilen og han havde ret. Heroppe fra følte vi, at vi var på toppen af Sedona og nød de enorme storslåede vidder lige derude. Et smukt landskab, som tog pusten fra os med sine kompliceret klippeformationer og dale.

  • The Sedona Airport Overlook, Parkering: USD 3

Sedona er en by midt i naturen

Vi havde egentlig ingen forventninger til Sedona, men byen tog os med storm. Sedona er en by midt i naturen og den imponerede os. De røde klippeformationer, som smukt indhyller byen kombineret med, at Sedona stadig er en almindelige by med huse, butikker, tankstationer og alt andet, var for os en unik oplevelse. Lige meget hvor vi var i byen, blev vi mødt af naturen som var lige derude. En natur der ligesom omfavnede os og Sedona er bestemt en by vi vender tilbage til.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

  • Rejsetidspunkt november

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 61 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center