Det mystiske eventyrslot – Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot tåler ingen sammenligning med noget andet. Skæve vægge, underlige sammensætninger, farverigt og med en smuk udsigt. Historien om eventyrslottet er en rørende og meget sørgelig historie og besøget var en meget speciel oplevelse.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Inspirationen til besøget kom fra TV

Nogle gange ser vi noget i TV og tænker, det ser da spændende ud. Vi husker det og hvis – og eller når, vi kommer forbi stedet, på en af vores rejser, besøger vi det. Det var også tilfældet med det mystiske eventyrslot, som vi aflagde et besøg da vi var i Phoenix.

Vi havde som sådan, ikke rigtig nogle forventninger, men så frem til oplevelsen.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Historien bag det mystiske eventyrslot

Bag tilblivelsen af det mystiske eventyrslot, er der en rørende historie. Historien om Boyce Luther Gulley som uden varsel og uden at fortælle det, forlod sin kone og datter. Han gjorde det, efter at han fik konstateret tuberkulose. Han flyttede fra Seattle til Arizona med håbet om en kur som kunne helbrede ham. Han troede på daværende tidspunkt, at han kun havde et halvt år tilbage at leve i.

Han overlevede dog i mange år, men uden at fortælle sin familie det. Han brugte årene på at bygge det mystiske eventyrslot til sin datter Mary Lou. Efter hans død i 1945 fik hans kone og datter besked om, at de havde arvet slottet. Kort tid efter flyttede hans kone og datter ind.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Fakta om det mystiske slot

 • Det blev bygget i løbet af 30’erne.
 • Det har 18 værelser.
 • Slottet er i 3 etager.
 • Slottet er bygget af genbrugsmaterialer.
 • Der er både et kapel og et fangehul på slottet.
 • Der blev først indlagt elektricitet i 1992.
 • Datteren Mary Lou fremviste slottet til besøgende, frem til hendes død i 2010.
 • Ejendommen bliver i dag vedligeholdt af Mystery Castle Foundation.
 • Slottet er udpeget som Phoenix stolthed.
 • Slottet kaldes på engelsk Mystery Castle.
 • Der gives guidet rundture på slottet.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Vores oplevelse af det mystiske eventyrslot

Efter at have kørt lidt alsidigt fra Phoenix centrum, befandt vi os nu lidt oppe i bjergene. Vi kørte ind på en grusvej og parkerede bilen.

Vi kiggede ud, op og hen og tænkte: Hvad er det her?

Udsigten heroppe på bjerget fejlede intet. En smuk udsigt, ind over det åbne ørkenlandskab på den ene side, klipperne på anden side og derude Phoenix downtown. Men hvad var den bygning lige foran os? Et slot? Næppe og i hvert fald ikke det, som vi normalt vil forbinde med et slot. Foran os, så vi en underlig og lidt vakkelvorne skæv bygning, som skulle vise sig at være slottet.

Vi gik tættere på og blev mødt af en venlig ung kvinde. Hun opkrævede betaling for besøget, gav os en brochure og oplyste os om, at den guidet rundtur startede lige om lidt. Vi gik lidt rundt, kiggede på bygningen og nød udsigten, på en dejlig dag i november.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Guidet rundtur på det mystiske eventyrslot

Rundturen startede og den meget passionerede guide, fortalte os historien om slottet og viste os rundt. Vi gik rundt i de mange værelser og kiggede med store øjne, på den meget særpræget indretning. Vi besøgte, husets forskellige terrasser og blev oplyst om tankerne bagved de forskellige rum og deres anvendelse.

Underligt, anderledes, mærkeligt, særpræget og bestemt ikke noget, som vi har set før. Værelserne var fyldt med nips, malerier og underlige møbler, som var mere særpræget end smukke. Farverigt helt bestemt – hyggelige, nej slet ikke. Det virkede rodet, snusket og totalt uoverskueligt med alle de ting.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Det mener vi om det mystiske eventyrslot

Bagefter vidste vi ikke rigtig, hvad vi skulle mene om det vi lige havde set. Det var en meget anderledes og sjov oplevelse, men om det var tiden og pengene værd, måske – måske ikke. Guiden var passioneret, talte meget og højt med mange gentagelser. Den guidede rundtur, tog over en time og undervejs gav vi op, gik stille ned af trappen og hen til vores bil.

Den absurde historie, om en mand der forlader sin familie, som i årtier levet i uvidenhed imens han bygger et slot til sin datter, er efter vores mening underlig. En historie og en fremhævelse af et menneske, som nu bliver sat op på en piedestal på en helteagtig måde, gør bestemt ikke vores oplevelse bedre.

Måske var det bare os, men vi havde svært ved, at se det helt fantastiske i et genbrugshus, som efter vores menig, ikke var smukt, fantastisk eller unikt. Men det var bestemt en særpræget og anderledes bygning.

Det mystiske eventyrslot - Phoenix, USA

Hvad synes du? Er det bare os som ikke synes det er fantastisk?

 • Billetpris: USD 10
 • Åbningstider fra 11.00 til 15.30 fra torsdag til søndag. Der er kun åbent fra oktober til slut maj måned.
 • Ture tilbydes fra kl. 11.00 til 15.30 på torsdage til søndage hver uge..
 • Rejsetidspunkt november.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center