De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014 som der var mange af. At skulle beskrive et helt års rejseoplevelser og dermed de bedste rejser i 2014, er en svær størrelse. Som udgangspunkt er alle rejser den bedste. Hver af vores rejser har sin charme, sine egne gode og helt unikke oplevelser.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014, er som udgangspunkt, den rejse vi lige er kommet hjem fra eller den rejse som er under planlægning, som vores næste store oplevelse. Når vi skal beskrive de bedste rejseoplevelser, er dette selvfølgelig også farvet af den erfaring vi har. I det øjeblik vi skriver om den, bliver den ofte sat i forhold til vores tidligere oplevelser.

Af forskellige årsager har vi i 2014 ikke kunne rejse så meget, som tidligere år. Men 2014 har stadig været et fantastisk rejseår. Der udover nye oplevelser i nye lande, også har budt på gensyn med tidligere favoritter. Hvis vi skal vælge de bedst rejser, så er det vores tøsetur i februar til Jordan, en forårsrejse til vores favorit USA, nye Serbien og et par ture til Tyskland.

De bedste rejseoplevelser i 2014

Jordan

Jordan er et land, som vi alle holder meget af. Grundet arbejdsmæssige forpligtelser blev en februar flugt fra det danske vintervejr, til en ren tøsetur. En grå kold og alt for tidlig februar morgen, blev vi efter få timers flyvetur mødt af dejligt varmt vejr med masser af sol.

Tidligere Jordan rejser har indeholdt masser af kultur og store naturoplevelser som Jordan og området omkring Aqaba byder på. Denne tur have dog kun et formål. Vi skulle slappe af, nyde det varme klima og den gode mad. Så hotellet fik et par ekstra stjerner over døren og vi nød at bo på vores luksushotel og bare nyde livet.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser 2014

Kvinder alene i et muslimsk land

Men stemningen, vejret, vandet og ikke mindst byen gav et godt indblik i, hvilket skønt land Jordan er. Selvom der er mange advarsler omkring, at to kvinder som rejser alene i et muslimsk land, som Jordan jo er, tog vi ingen særlig forbehold. Alle fordommene omkring dette, oplevede vi overhoved ikke. Vi mødte kun varme, venlige og åbne mennesker.

At gå rundt inde i byen, fare vild i bazaren og spise god mad på de små restauranter. Alt imens vi kunne høre lyden fra minirateren der kaldte til bøn. Vi duftede til alle de fremmed dufte, fik masser af smil samt snakke med de lokale og fornemmede livet som der leves.  Dette gør for os, bare Jordan til et dejligt land at være gæst i.

De bedste rejseoplevelser 2014

De bedste rejseoplevelser 2014

USA

USA er vores favorit rejsemål og et land, som vi bare er vilde med og slet ikke kan få nok af. USA overrasker os altid med nye oplevelser. Denne forårsrejse i april måned startede i San Francisco, som viste sig med usædvanligt klart og solrigt vejr. Vi kunne virkelig, nyde denne spændende by.

Vores første plan var egentligt, at vi ville bruge nogle dage på et road trip fra San Francisco til Las Vegas med blandt andet et stop i Sacramento og Reno. Men helt impulsivt ændrede vi ruten undervejs. Turen fik pludseligt et guldgraver tema, hvor det blev en sport for os at jagte den gamle historie. At se de gamle hyggelige guldgraverbyer både de ”levende” som de ”døde”.

Turen blev en oplevelse mellem det autentiske, som Bodie State Historic Park og turistfælder som Old Sacramento. Samlet viste det sig, at være en utrolig spændende oplevelse, som bestemt kan anbefales. At opleve så meget historie i det smukke landskab, i det spirende forår, gjorde at vi endnu engang blev overrasket over USA’s storslåethed.

Foråret og især april måned, var et fantastisk rejsetidspunkt og vi kunne nyde de smukke sneklædte bjerge. Bjerge som vi aldrig blev trætte af at kigge på. Bjergene kom til sin fulde ret i Lake Tahoe området.  Senere på turen kørte vi igennem Death Vally, hvor årstiden viste at en ørken også kan blomstre, det var for vildt.

Vi har efter vi skrev om de bedste rejseoplevelser i 2014, lavet et rejseforslag med anmeldelser, ruten og tips på denne rute.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

Las Vegas

At vi endte vores road trip med en uge i Las Vegas, kan ikke overraske dem der læser med. Det var ottende gang, vi besøgte Las Vegas og byen overrasker stadig med nye ting. Et besøg vi nød og ellers er Las Vegas shopping, spil, shows, god mad og kølige drinks.

Vi havde nogle forrygende dage i denne spændende by, hvor et af højdepunkterne var en retro-tur til The Neon Museum, en kirkegård for de store og sjove neonskilte, som Las Vegas er kendt for.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser 2014

Serbien

Serbien var årets positive overraskelse. Det var egentligt meget tilfældigt at vi valgte at tage til Serbien, et land som vi ikke tidligere har besøgt. Et godt tilbud på nogle direkte flybilletter var medvirkende til, at vi tog afsted til Beograd. En beslutningen vi på intet tidspunkt fortrød, for hold da op, hvor blev vi positivt overrasket.

Vi havde på Beograd rejsen valg, at bo i lejlighed i et kvarter blandt de lokale. Dette viste sig, at være en rigtig god beslutning. Det var en meget anderledes oplevelse end at bo på et mere upersonligt hotel. Det er bestemt ikke sidste gang vi vil gøre dette.

Vi havde lidt vores forbehold over, at tage til Serbien, da landet i mange år har fyldt avisernes overskrifter med ikke særlig positive ting. Men Serbien er ved at komme sig, efter år med krig og det var et meget spændende at besøge. Et land der er ved, at finde sin nye identitet i Europa.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

Overraskede positivt – uden turister

Det som var mest overraskende var befolkningen. En befolkning som har et stolthed overfor deres land, som vi ikke har oplevet magen til i Europa. En lyst samt evne til at ville rejse sig igen og blive et land med fremgang. Det bliver spændende, at følge Serbien i fremtiden. Lige nu er det en skjult perle for rejsefolket med lave priser og masser af gode overlevelser.

Beograd har en smuk beliggenhed, er nem at komme rundt i og har mange smukke velbevarede bygninger. De er medvirkende til, at fortælle om byens spændende historie. Selvom vi besøgte Beograd i juni måned, kunne vi også nyde, at der næsten ikke var andre turister i byen, skønt!

Så tag til Beograd nu, inden de andre turister opdager denne spændende spirende hovedstad. En hovedstad med et stolt folkefærd, som heller end gerne deler deres viden om byen med dig. Beograd var for os, en af de bedste rejseoplevelser i 2014.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

Tyskland

Året bød også på et par ture til Tyskland. Vores sydlige nabo, er et land vi ofte besøger og som er nemt at komme til. I løbet af et par timer og en sejltur, er du gæst i nyt land og en rejse er i gang.

Vi synes specielt, at den østlige del af Tyskland er spændende. Den er endnu ikke blevet så poleret, som den vestlige del. Her er der masser af historie der bare venter på at blive udforsket. En by som Rostock er efterhånden blevet en by som vi besøger årligt. Den er en af de gamle Hansestæder med masser af smukke bygninger, hyggelige cafeer og restauranter. En lidt rå by men stadig med masser af charme.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser i 2014

Julemarkeder

Dette års bedste Tysklands oplevelse var en december tur ned for, at udforske julemarkederne. På en forlænget weekend, fik vi med udgangspunkt i Wismar besøgt hele tre forskellige julemarkeder, Wismar, Lübeck og Rostock.

Julemarkederne i Tyskland som er tophyggelig december stemning. De er en god anledning til, at forlade det hjemlige julestress for en stund. Stemningen, duftende, boderne og udsmykningerne var medvirkende til, at vi ikke kunne undgå at komme i julestemning.

Oplevelserne på julemarkederne i Tyskland var for os, en af de bedste rejseoplevelser i 2014. Vi har efterfølgende skrevet et rejseforslag med anmeldelser og tips.

De bedste rejseoplevelser i 2014

De bedste rejseoplevelser 2014

De bedste rejseoplevelser 2014

Vi syntes at rejseåret 2016, på trods af at vi ikke havde så mange rejsejer  som vi plejer, var fyldt med masser af gode oplevelser. Et år hvor det var lidt men godt og Danmark blev da også udforsket bl.a. med et besøg til Helsingør og et ophold på Marienlyst standhotel.

Vi mødte fantastiske mennesker, fik nye venner og fik set og oplevet en del i 2014. Det er et rejseår, som vi med stor glæde vil tænke tilbage på og varme os over alle de gaver af oplevelser, som vi er blevet beriget med.

Vi ser frem til masser af nye rejseoplevelser i 2015

Tak fordi du læser med.

De bedste rejseoplevelser 2014

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center