Storbyguide Chisinau – Moldova

Vores storbyguide Chisinau, hvor vi giver dig vores allerbedste anbefalinger. En storby, der afspejler tidligere tiders Sovjet, der har sin egen triumfbuen, brede boulevarder og imponerende kirker. Vi giver i vores guide, vores bedste anbefalinger, råd og tips til seværdigheder, overnatning, spisesteder og udflugter.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Lidt fakta om Chisinau og Moldova

Denne storbyguide Chisinau, starter lige med lidt fakta. Hovedstaden Chisinau ligger i landet Moldova og har ca. 700.000 indbyggere. Moldova er et lille land med kun 3,5 millioner indbyggere og ligger i Østeuropa mellem Ukraine og Rumænien.

Republikken Moldova var fra 1945-1991, en delrepublik i Sovjetunionen. Landet har siden sin løsrivelse fra Sovjetunionen, være præet af konflikter mellem centralregeringen og landets etnisk-russiske mindretal i Transnistrien, et land som officielt ikke eksisterer.

Indbyggerne i landet kaldes moldovere og flertallet er etniske rumænere. Sproget er rumænsk med enkelte formuleringer som kun er moldoviske. Landet er det fattigste land i Europa, så derfor arbejder over halvdelen af befolkningen i udlandet. En del af årsagerne til fattigdommer er, at landet ikke har en kystlinje eller nævneværdige ressourcer udover den tidligere eksport af vin og frugt til Rusland. Da Moldova i 2013 gjorde tilnærmelser til EU, forbød Ruslands præsident importen af frugt og vin til Rusland.

Hovedstaden Chisinau blev grundlagt i 1436 og er opbygget omkring en lille kilde. Efter 2. verdenskrigs ødelæggelser, blev der lagt en plan for genopbygningen af byen. Der var sparetider i Sovjet og præsident Khrusjtjov beslutning og menig om byggerier var, bedre, billigere og hurtigere. Det resulterede i en masse grimme betonkasser med små lejligheder. Disse betonkasser ses overalt i Chisinau, sammen med de brede boulevarder og kæmpestore administrative bygninger.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Praktiske informationer

Vi vil i vores storbyguide Chisinau, kommer vi ind de praktiske ting, giver vores råd, tips og anbefalinger. Det er alle ting, som forhåbentlig vil gøre din rejse, til byen meget nemmere.

Visum

 • Det kræver ikke visum for danske statsborgere at besøge Moldova.
 • Det er visumfrit i 90 dage indenfor en 180 dages periode.
 • Passet skal være gyldigt under hele opholdet.

Hvordan kommer du til Chisinau?

Vi fløj med Wizz Air, fordi de havde en direkte rute. Den er desværre nedlagt. Der er forskellige muligheder med et enkelt stop.

 • Austrian Airlines 4 timer. Ukraine International Airlines 6 timer. Lot 5 timer.
 • Returbilletter kan købes fra DKK 1.000 – 1.500.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Transport fra lufthavnen til Chisinau

Lufthavnen ligger 9 km. fra centrum og der er forskellige muligheder for transport ind til byen.

 • Trolleybus nr. 30 – DKK 0,75
 • Minibus taxa No 165 – DKK 1,20

Vi valgte selv at bestille en taxa hjemmefra. Han stod med et skilt ved ankomsthallen med vores navne på og han kørte os til vores hotel. Turen tog omkring 25 minutter.

Vi brugte firmaet Kiwitaxa og var godt tilfredse DKK 127.

Vejret i Chisinau

Moldova har fastlandsklima og har derfor en lang og varm sommer med masser af solskinstimer. Vintrene er kolde ofte med meget lave temperaturer og sne. Derfor vil det optimale tidspunkt til et besøg være i for- og eller efterårs månederne. Vi besøgte selv byen i december/januar og her var temperaturen omkring frysepunktet og der faldt en del sne.

Veksling af penge

Du kan ikke på forhånd købe Moldoviske Leu hjemmefra. Du må vente til du er i landet. Kursen er (marts 2019) 1 dansk krone = 2,61 Leu

Vi havde taget EURO med som vi vekslede til Leu. Vi fik den bedste kurs for vores penge, på vekselkontorerne som du finder overalt. Det er også muligt at bruge dit kort men mange steder modtager de kun kontanter. Du kan selvfølgelig også hæve Leu på dit kort.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Forsikring

Ukraine er ikke medlem af EU, så det blå sygesikringskort dækker ikke. Du skal derfor huske at købe en rejseforsikring.

Data

Det er muligt at købe et simkort med data. Udbuddet af telebutikker er stort i Chisinau.

 • Pris: DKK 20 og opefter, alt afhængig af hvor meget data du har brug for.

Hvordan kommer du rundt i Chisinau?

Det fortrukne transportmiddel i byen er kabelvognene. De kører overalt i byen og du stiger bare på og betaler i vognen.

 • Pris: DKK 0.75 for en enkeltbillet.

Der er selvfølgelig også mulighed for at tage en taxa.

 • Startgebyret er DKK 9 og det koster DKK 1 pr. kørte kilometer.

Hvis du fortrækker at gå, er der skilte i byen som viser dig vej til seværdighederne. Du kan fra skiltet scanne QRkoden og herefter kan du åbne Google map og få vist vejen til din destination.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Prisniveauet i Chisinau

Prisniveauet i Moldova er lavt og du får rigtig meget for dine penge.

Vi giver et par eksempler:

 • Seværdigheder betalte vi fra DKK 0,40 til DKK 1 men ofte var de gratis.
 • 1 ½ liter vand DKK 3,5
 • Kaffe ved en kaffe-bod DKK 5
 • 0.5 liter lokal øl DKK15
 • 3-retters middag for 2 personer med drikkevarer på en restaurant DKK 250
 • Frokost for 2 personer udenfor byen med drikkevarer DKK 50
 • Enkeltbillet til trolleybus DKK 0,75
 • Leje af bil med chauffør en hel dag DKK 500

Storbyguide Chisinau - Moldova

Seværdighederne i Chisinau

Chisinau byder ikke på de store og meget spændende oplevelser men derfor skal du ikke snyde dig selv for et besøg. Du kan indsnuse sovjettiden, studere byggeriet fra denne tid og møde de venlige lokale. Vi giver dig, i denne storbyguide Chisinau nogle eksempler på oplevelser i byen.

Triumfbuen

Et godt sted at starte dine oplevelser i Chisinau er ved Triumfbuen. Den blev bygget i 1840 og er et af byen vartegn. Den er bygget i hvide sten, er 10 meter bred og 13 meter høj. På modsatte side af boulevarden, kan du desuden se en af de enorme regeringsbygninger.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Katedralen af Kristus fødsel

Lige ved siden af Triumfbuen ligger Katedralen af Kristus fødsel. Den ligger smukt i et park-lignende område og er den vigtigste katedral i Chisinau. Den blev bygget i 1830 men blev bombet under Anden verdenskrig. I dag er den blevet restaureret, har 6 søjler til indgangen, en zinkkuppel og et imponerende klokketårn.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Skulpturerne af de elskende

Lige bagved Katedralen af Kristus fødsel, er der en hyggelig gågade. I området er der maser af restauranter og cafeer. Lige her midt i gågaden kan skulpturerne af de elskende oplevelses.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Teatret med det lille marked

Lige ved teateret på den store boulevard, ikke så langt fra Triumfbuen kan du se den smukke teaterbygning. Hvis du vil shoppe, er der rig mulighed for det, ved det lille marked som ligger lige ved siden af. Det er en blanding af souvenirs, broderet ting og billeder. Det er ikke det store udvalg men en god stemning.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Ciuflea klostret

Alt afhængig af hvor du bor, kan du tage en trolleybus ud til dette kloster. Ud over klosteret, er der også rig mulighed for at studere sovjetboligblokkene. Klostret er fra 1854 og blev bygget af brødrene Teodor og Anastasie. Klostret er smukt med sine 9 guldkupler og sine blå farver. Husk at gå indenfor i kirken og mærk den specielle atmosfære.

 • Gratis adgang

Storbyguide Chisinau - Moldova

Trækirken Biserica de lemn

Du kan tage en trolleybus eller gå et lille stykke udenfor porten til Chisinau. Porten er to enorme takkede boligkarreer. Ikke særlig langt fra porten ligger der en trækirke fra 1642. Den er omgivet af smuk natur og ligger ved en stor sø. Kirken er den ældste og største trækirke i Moldova.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Overnatning

Vi valgte at bo centralt og på et hotel med lidt stjerner over indgangen. Du skal ikke forvente, at du får vesterlandsk service i Chisinau, men på vores 5-stjernet hotel var servicen fantastisk. Vi havde valgt at bo på Radisson Blu Leogrand Hotel som ligger super centralt, lige ved parken og Katedralen af Kristus fødsel.

Her havde vi et dejligt værelse og morgenmaden var så lækker, at den er helt kapitel for sig.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Madoplevelser

Vi er selvfølgelig nødt til at nævne maden i vores storbyguide Chisinau. Maden er tung i Moldova og landet har ikke et særligt spændende køkken. Udbuddet af restauranter, er heller ikke så stort som vi har oplevet det i andre storbyer men vi fik da nogle gode oplevelser. Ude på landet, fik vi en helt fantastisk suppe, vi fandt et lækkert konditori og vi fik gode schnitzler.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Oplevelser udenfor Chisinau

Der er masser af oplevelser i Chisinau men i vores storbyguide Chisinau, vil vi gerne fremhæve oplevelser udenfor byen og give vores tips til transport.

Tips til transport udenfor Chisinau

Du kan selvfølgelig selv leje en bil. Vi valgte dog at hyre en chauffør som var vidende og viste os siden af landet som vi eller ikke ville have oplevet. Vi betalte omkring DKK 500 for en hel dags sightseeing.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Cricova vinkælderen

Omkring 15 km. udenfor byen kan du besøge Cricova vinkælderen. Her kan du køre rundt i 120 km. gange som ligger 60 meter under jorden. Du kan se nogle af de millioner af flasker vin som bliver opbevaret hernede og selvfølgelig kan du få en vinsmagning – og eller købe vinen. En meget anderledes og helt unik oplevelse.

Cricova – Vinkælderen under jorden - Moldova

Kloster og kirker omgivet i smuk natur

Hvis du synes at kloster og kirker er interessante, kan vi anbefale at du enten hyrer en chauffør eller selv lejer en bil. Efter en times kørsel fra Chisinau vil du komme til Curchi klostret. Her kan du opleve det smukke kloster, se kirkerne og blive imponeret over de mange kupler. Alt sammen omgivet af smuk natur.

Du kan herefter køre 45 minutter og ankomme til UNESCO-området Orheiul Vechi. Det ligger smukt, i en dal omgivet af bjerge. Her vil du kunne opleve udgravninger, en hyggelig lille by på landet og et hulekloster. Du kan komme ned i huleklostet og besøge munkene som også bor her og oppe fra klostret, kan du nyde den smukke udsigt over dalen og floden.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Transnistria – Landet som ikke eksisterer

En times kørsel fra Chisinau ligger landet som ikke eksisterer, Transnistria. Her er tiden gået i stå, Lenin styrer stadig og landet har sin egen valuta. Siden uafhængigheden i 1990 og efter krigen ville denne del af Moldova ikke erkende løsrivelsen fra Sovjet og dermed er landet i dag, en ikke anerkendt republik.

Her kan du få helt særlige oplevelser og se en busstation som ser ud som for 50 år siden, Lenin figurer overalt og store momenter. Du vil også kunne få et historiske tilbageblik hvis du besøger fortet.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Tip til dit besøg i Chisinau

Vi giver dig hermed i vores storbyguide Chisinau vores tips til besøg.

 • Det bedste tidspunkt at besøge byen, er om for – og eller efteråret. Vintrene er nemlig kolde og somrene meget hede.
 • Du skal ikke forvente, at særlig mange moldovere taler engelsk.
 • De lokale kan virke reserveret men du skal bare gå i dialog med dem. De er nemlig rigtig venlige og nysgerrige.
 • Det er en god ide at tage EURO med, de giver den bedste vekselkurs.
 • Brug evt. tegnsprog, det virker altid.
 • Oplev andet af landet og lej en bil eller en chauffør.
 • Køb din kaffe, ved en af de små kaffeboder, den er både god og billig.
 • Der er velassorterede supermarkeder i byen.
 • Gå ombord i det moldoviske køkken. Smag deres supper, pies og den lokale øl.
 • Du får gratis visum til Transnistria ved grænseovergangen.
 • Hvis eller når du besøger Transnistria, er det vigtigt at du overholder de forbud der er om at fotografere bestemte steder.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Inspiration og beskrivelser

Giv os gerne dine bedste tips til vores storbyguide Chisinau.

Storbyguide Chisinau - Moldova

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center