Elefanter i Kui Buri National Park – Thailand

I samarbejde medOplev elefanter i Kui Buri National Park, der ligger næsten på grænsen til Myanmar. Her i nationalparken, lever der masser af vilde elefanter i smuk og frodig natur, omgivet af bjerge. Du vil med garanti, se mindst en elefant, efter du har sat dig på ladet af en truck og kørt ind i vildnisset på en safari.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Lidt fakta om Kui Buri National Park

Parken blev etableret i 1999 og ligger i Tenasserim bjergene i Prachuap Khiri Khan provinsen. Kuri Buri National Park, er kendt for at være det bedste sted at se elefanter og guarer i Thailand.  Gaurer er en okseart som kan blive op til 2 meter og veje 1.000 kg. Der er over 100 af dem i parken og dermed den største bestand i Thailand.

Der lever ud over en masse andre dyr, hele 320 vilde elefanter som kan boltre sig på de 969 km2.

Turen til Kui Buri National Park

Parken ligger lidt afsides og efter en overnatning lidt syd for Hua Hin, var der en køretur på 1.30 minutter til parken. Turen viste mig smukke landskaber og da jeg nærmede mig parken, begyndte bjergene at vise sig og frodigheden ville ingen ende tage. Inden jeg skulle se elefanter i Kui Buri National Park, oplevede jeg først en landsbybesøg.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Et besøg hos de lokale, i landsbyen Ban Ruam Thai

Jeg besøgte landsbyen Ban Ruam Thai som ligger lige op og ned ad parken. Jeg blev budt velkommen, af nogle af landsbyens beboere og fik tilbudt frisk ananas. Herefter viste de mig, hvordan de laver papir af elefantlort. En langsommelig proces som til sidst endte med at blive til papir. Papiret blev så dekoreret med blomster, så det enten kunne bruges som gavepapir eller vægdekorationer.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Køretur med en traktor

Herefter gik jeg op på en anhænger, satte mig på en halmballe og en traktor kørte mig rundt i den lille landsby. Den lå smukt omgivet af bjergene og de lokale smilede og hilste imens traktoren kørte rundt. Jeg ved nu ikke, om det var smil eller grin. Komiske må det da have set ud, at der sad en flok nysgerrige turister på halmballer imens en traktor transporterede dem rundt.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Silkeorme og produktionen af silke

Traktoren stoppede og jeg stod af ved et lille hus. Dem som ejede huset, viste mig vej til en bygning. Herinde kunne jeg se de levende silkeorme og bagefter fik jeg fortalt om processen fra larve til silke. Jeg så også hvordan man kogte pupperne, for til sidst at spinde trådende. Det var interessant og en overraskende simpel proces.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park

Efter mit landsbybesøg kunne jeg næsten ikke vente mere. Efter en kort køretur, så jeg frem til at jeg endelig skulle se de vilde elefanter i Kui Buri National Park. Jeg kom frem til parken, mødtes med min guide og fik besked på at gå hen til en truck. På ladet af denne, var der lagt nogle brædder og det skulle vise sig at være min siddeplads de næste timer. Godt sat til rette, var jeg nu klar til at se elefanter i Kui Buri National Park.

Elefant-safari

Trucken førte mig rundt på de smalle grusveje som var omgivet af tæt bevoksning. Øjnene var på stilke og jeg tjekkede om kameraet nu var parat og ventede. Alle i trucken var tavse og kiggede og kiggede. Intet skete. Vi kørte lidt længere frem og nu begyndte vi at høre noget. Var det lyden af elefanter? Ja for pokker, det var det.

Guiden fortalte:

Vi er nu på et sted, hvor elefanterne krydser vejen. Det er lige her stierne er, som de altid bruger.

Vi stoppede og ventede. Efter lidt tid kom tre hunelefanter og kiggede. De tjekkede om det var helt sikkert at krydse stien. Efter lidt tid kom en større flok over vejen. I denne, var der også en masser hunner med og denne gang var alle babyelefanterne også med. Nå hvor var de søde. Tiden stod stille, vi var stille og store smil viste sig på alles vores læber.

At se vilde elefanter, var et helt magisk øjeblik.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Den store hanelefant

Den store hanelefant dannede bagtrop og sørgede for, at alle havde krydset vejen og at der stadig var sikkert. Et eller andet var han utilfreds med, for lige pludselig trompeterede han og trucken begyndte med det samme at bakke. Hvad nu? Var han sur? Ville han gøre noget? Han stod stor og mægtig midt på vejen, kun få meter fra bilen.

En af mine medpassagerer sagde: Jeg er bange. Skal vi ikke køre tilbage? Jeg svarede promote: Nej selvfølgelig skal vi ikke det. Hun sagde: Ja men der er hvert år mange der bliver angrebet af elefanter.

Ja, men han havde ikke engang blaffende øre og virkede overhoved ikke som om han ville gå til angreb. Desuden havde vi fjernet os fra ham, da han advarede, så hvad kunne der lige ske?

Efter lidt tid forsvandt han sammen med sin flok, ind i buskadset og vi kunne forsætte vores safari. Sikke dog en fed og super autentisk oplevelse. Jeg var helt høj og kunne slet ikke få armene ned.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Udsigtspunktet

Der er forskellige udsigtspunkter i nationalparken. Herfra kan elefanterne ses på afstand. Vi kørte frem til en af dem og var igen heldige. Lige derude stod en elefantflok, omgivet af en sky af hvide fugle på den store slette.

Der var grønt overalt, bjergene gav en smuk baggrund til dette smukke natursceneri. Efter lidt tid stødte en gaur til som er den største nulevende okse. Den var fascinerende og anderledes men køn var den bestemt ikke. Dermed var billede fuldendt også bliver det da ikke meget smukkere.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Hvad mener jeg om Kui Buri National Park

Det var en fantastisk oplevelse at se vilde elefanter i Kui Buri National Park. En park der bestemt ikke var overrendt og hvor dyrene havde de optimale forhold. Jeg har tidligere kun set dresserede elefanter i Thailand og det var en befrielse og en kæmpe oplevelse, at se dem i deres rette element. Min guide var meget vidende, fortalte en masse om elefanterne som jeg ikke vidste i forvejen og berigede dermed min oplevelse. Det var bestemt en af de oplevelser, som jeg aldrig vil glemme og jeg blev fuldt kompenseret for, ikke at have set elefanter på en safari tidligere på året i Namibia.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

Praktisk info om Kui Buri National Park

 • Parken har åben året rundt.
 • Parken ligger ca. 1,5 times køres fra Hua Hin og ca.4 timers kørsel fra Bangkok.
 • Der er ingen offentlige transportmidler til nationalparken. Hvis den skal besøges, skal du arrangere privat kørsel.
 • Der er et besøgscenter med de basale faciliteter.
 • Parken har kun åbent mellem 14-18 dog kan du ikke komme ind i den efter kl. 17 og skal være ude kl. 18.
 • Der er regntid mellem maj-november og parken har en del gange, i denne periode været lukket pga. oversvømmelser.
 • Prisen på en safaritur varierer alt afhængig af antal personer. I prisen er der inkluderet afgift til parken som er DKK 40 og en guide. Det koster DKK 750 hvis du kun er en person og beløbet bliver mindre, hvis man er flere. Der kan max være 8 personer på en tur og hvis man er 8 personer, ville hver skulle betalte DKK 230.
 • Bonus info: Du kan bestille en rundtur i landsbyen Ban Ruam Thai. Telefonnr: 065 538 9645 eller 089 914 3199

Tip til elefantsafari

 • Husk at tage vand med. Der er ikke mulighed for at købe noget.
 • Der er toiletter ved besøgscentret.
 • Tag praktisk tøj på.
 • Tag regntøj eller regnslag med da det ofte regner i parken.
 • Kom så sent som muligt om eftermiddagen, helst efter 15.30. På det tidspunkt, er der størst sandsynlighed for at se elefanterne.

Elefanter i Kui Buri National Park - Thailand

 • Rejsetidspunkt maj.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

OnTrip.dk var inviteret som gæst af Amazing Thailand. Indhold, meninger og billeder, er som altid vores helt egne.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center