De bedste rejseoplevelser i 2018

Vi har hermed samlet, de bedste rejseoplevelser i 2018. Et super spændende år med masser af oplevelser. Året bød på to road trips, moderne og historiske byer i England og smuk natur i Østrig. Det var også året, hvor to spændende Østeuropæiske lande, Ukraine og Moldova blev besøgt og hvor vi oplevede smuk natur i Norge. Vi besøgte i 2018, 10 lande hvor tre af dem, var vores første besøg.

De bedste rejseoplevelser i 2018

Tilbageblik til 2018

Vi har tidligere på året skrevet om bloggens år i indlægget Godt Nytår 2019 til alle fra OnTrip.dk. Her fortalte vi om højdepunkterne for bloggen og hvordan året 2018 er gået. Dette indlæg handler om vores rejser og de bedste rejseoplevelser i 2018.

Året bød på mange rejser og at udvælge de bedste rejser, er jo en nærmest umulig opgave. Hver rejse er jo unik, noget helt særligt og helt sin egen. Jeg vil nu prøve alligevel, for det er også en god måde at få reflekteret over sit rejseår. Det kunne jo også være, at du kunne blive inspireret af nogle af vores oplevelser.

De bedste rejseoplevelser i 2018

USA – road trip i Sydstaterne

Vores første rejse i 2018 var et 3 ugers road trip i USA som tog os gennem 10 delstater. De svingende Sydstater viste os historiske byer og vi gik i slavernes fodspor, hvor højdepunktet var et besøgt på en tidligere slaveplantage. Vi mødte Elvis i Graceland, så Mississippifloden, oplevede bluesmusikken da vi kørte blues highway og så smuk natur i Lowcountry. Naturen viste sig fra sin smukkeste side, i nationalparkerne og det sluttede med et brag da vi så kirsebærtræerne i fuldt flor, i Washington D.C.

Vi havde et helt fantastik road trip, hvor vejret kom til at betyde en del. Vi landede i Washington D.C i en snestorm og flygtede ud af byen dagen efter. Det var lidt af et vågestykke, for stormen og snevejret tog til. Efter et par timers gyselig kørsel, var vi kommet væk fra det og efter yderlige 6 timer, var vi så meget sydpå i byen Charleston. Her var 20 grader, palmerne svajede og vintertøjet blev hurtigt udskiftet med sommertøj.

Vi oplevelse og så rigtig mange spændende ting, som var meget anderledes end det vi normalt har oplevet når vi har været i USA. Vi var også lidt mere opmærksomme, for her i Sydstaterne er fattigdommen meget udpræget og synlig. Kulturen er helt anderledes, lidt mere afslappet med en “Det går nok attituden”.

Men at sove på tre hjemsøgte steder, se en slaveplantage, en solnedgang over Mississippifloden, komme tæt på Elvis og opleve den smukke natur. Det var bestemt en af de bedste rejseoplevelser i 2018.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Østrig – Tirol med Alperne og Innsbruck

At rejse på mor-datter tur, opleve de smukke Alper og nyde smuk arkitektur på varme lyse sommerdage, var bestemt en af de bedste rejseoplevelser i 2018.

Vi fik set Alperne i solskin fra højderne, var til grillfest på vores hotel og drak kaffe i den hyggelige by St. Johann. Vi gik i en smuk kløft, besøgte en ostefabrik og drak egenproduceret øl med udsigt.

Herefter gik turen til Innsbruck. Her boede vi på det topmoderne hotel Stage 12, lidt midt i centrum. Her havde vi udsigt til Alperne og nød livet i gågaden som hotellet lå på. Vi gik rundt i den smukke by, kiggede på de imponerende bygninger og var på museum. Naturen som byen er omkranset af, blev også udforsket da vi tog kabelbanen op til 2.200 meter og fik en storslåede udsigt over Innsbruck.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Ukraine – Storbyferie i Kiev

Ukraine og hovedstaden Kiev, var en af året positive overraskelser. Det var første gang, vi besøgte Ukraine og det bliver bestemt ikke sidste gang. Kiev overraskede med sine mange spændende seværdigheder især de imponerende kirker.

Det venlige lokale, det lave prisniveau og det stadig forholdsvis uberørte land, var de største overraskelser. Et land, som turisterne endnu ikke har opdaget og hvor Kiev bestemt er en skjult perle i Østeuropa. Vi nød det gode vejr, den lækre mad og de anderledes oplevelser. Selv om vi hverken forstår eller kan læse sproget, klarede vi os. Dette store land i Østeuropa, var fortjener mere opmærksomhed og det var for os,  en af de bedste rejseoplevelser i 2018.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

England – Bristol og Somerset

Et gensyn med England og denne gang, var det uden uheld som det var i 2017. Den spændende by Bristol med kanalerne, de hyggelige restauranter, street art og masser af historiske bygninger. Byen hvor jeg også var en tur udenfor for centrum, og oplevede Suspensions Bridge og den hyggelige Clifton Village.

Turen tog mig rundt i det engelske landskab i Somerset med masser af små landsbyer. Jeg oplevede historiske kirker, boet sågar historisk på Swan hotel med fascinerende udsigt til kirken i Wells. Jeg var på ostefabrik, gik rundt i dybet i en grotte og smagte øl på et lokalt bryggeri. Somersets natur og byer, var helt klart en af de bedste rejseopleveler i 2018.

En rejse som sluttede i Unesco-byen Bath men afternoon te, det romerske bad og en køretur i omegnen af Bath.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Road trip i Europa

I efteråret blev det til road trip i Europa. Det er ikke noget vi har praktiseret så ofte, men det var en rigtig god oplevelse. Vi tog vores lille UP og kørte herefter ud på eventyr. Det blev til besøg til Tyskland, det nye land Luxembourg, Belgien og en gennemkørsel i Holland.

artHOTEL Magdeburg

Med en stor fascination for Hunderwasser, gjorde vi et stop på vores road trip i den tyske Magdeburg. Her havde vi muligheden for at bo i kunstnernes byggeri. Det var en vild oplevelse og her boede vi, på et meget anderledes og fascinerende hotel.

De bedste rejseoplevelser i 2018

Thüringen

Vores road trip viste os delstatens Thüringens skjulte skatte. Vi gik på de toppede brosten i de historiske byer og fulgte i de store navnes fodspor som f.eks. Bach, Luther, Schillers og Goethes. Vi oplevede middelalderborge, fik lærdom om det tidligere tidernes Øst- og Vesttyskland og så den tidligere grænse ved Point Alpha.

Det var også i Thüringen at byen Erfurt blev udforsket, hvor vi sov i en stjernevogn, så utallige UNESCO-steder. Her var vi flere hundrede meter under jorden i en saltmine og spiste middag på et slot med smuk solnedgang.

Thüringen blev hele tiden ved med at give gode oplevelser og delstaten var bestemt, en af de bedste rejseoplevelser i 2018.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Luxembourg

Luxembourg var endnu et nyt land, som vi besøgte i 2018. Her blev det ikke til de store oplevelser men en drøm gik i opfyldelse, da vi boede som en konge og dronning på et slot.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Belgien

Belgien og de mange af de historiske byer, er tidligere besøgte men ikke Leuven. Den besøgte vi, på vores road trip i Europa og den er lige så imponerende som de andre historiske byer i Flandern. Det som var det mest overraskede, var de få turister som der var i denne by.

De bedste rejseoplevelser i 2018

Lübeck

Vi afsluttede vores road trip i Lübeck. En gammel kending som vi igen og igen, vender tilbage til. Vi synes, den er hyggelig og vi oplevelser – og eller ser, altid nye sider af byen, hver gang vi besøger den.

Norge – Bergen og Hardangerfjorden

Et længe ventet gensyn med Norge, blev det også til i 2018. Landet som ligger så tæt på Danmark og hvor skrift og tale ligner dansk så meget. Turen blev desværre præget af, meget regnvejr men jeg nød denne rejse.

Smukke Bergen blev besøgt for første gang, jeg var til koncert, ude at sejle på Hardangerfjorden og spiste på en restaurant som jeg kun, kunne sejle til. Området omkring Hardangerfjorden blev udforsket, små byer besøgt og ciderruten blev gået. Jeg spiste lokale lækkerier, var på museum og overnattede med udsigt til fjorden.

På denne rejse oplevede jeg vandfald, var på naturcenter og det fedeste af alt, jeg sejlede i RIB- båd for allerførste gang, på Eidfjord. At være så tæt på naturen, se vandfald, sæler og det vildeste af alt, 2 havørne som fulgte båden. Det var bestemt en af de bedste rejseoplevelse i 2018.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Moldova – Hovedstaden Chisinau og omegn

Året sidste rejse i 2018, var også det sidste nye land, Moldova. Vi må indrømme, at vi intet kendte til landet, da flybilletterne blev købt og vi dermed besluttede at fejre nytår i landet. Et land som vi kom til at udforske og senere kom til at holde af. Landet overraskede ved, at der ingen turister var, de lokale var utrolig venlige og nysgerrige og prisniveauet var meget lavet.

Her oplevede vi, et land som stadig er præget af at have være russisk og som er det fattigste land i Europa men som har gæstfrihed i overflod. Vi udforskede hovedstaden Chisinau og mødte venlige Corneliu som viste os sider af landet som vi ellers ikke ville have oplevet.

Vi så smukke kirker, klostre, vinmarker og UNESCO-området Orheiul Vechi. Vi kom tæt på de lokale, var nede i et hulekloster og nød lækker lokal frokost. Vi kom i en tidslomme og tidligere tiders Sovjet, da vi besøgte landet som ikke eksisteret Transnistria. Vi kørte rundt i gange under jorden, i en vinkælder og smagte lækker vin. Moldova overraskede os så positivt og det var en af de bedste rejseoplevelser i 2018.

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

De bedste rejseoplevelser i 2018

Rejseåret 2018 var helt fantastisk og det gav os masser af eventyrlige oplevelser. Oplevelser som på hver der egen måde var anderledes, forskellige og spændende. Vi fik mødt en masse venlige mennesker, fik nye venner og lærte en endnu flere nye ting om vores smukke verden. Vi vil se tilbage på rejseåret 2018 med stor glæde og glæder os over alle de oplevelser som vi er blevet beriget med.

Vi ser allerede nu frem til masser af nye oplevelser i 2019. En ting kan jeg røbe, foråret kommer til at handle om, et kontinent som vi endnu ikke har udforsket særlig meget.

Tak fordi du læser med!

De bedste rejseoplevelser i 2018

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center