Storbyguide Kiev – Ukraine

Vores storbyguide Kiev, med vores allerbedste anbefalinger. En smuk by som også kaldes for kuplernes by og som vil give dig usædvanlige oplevelser. En overset hovedstad og en skjult perle som endnu ikke er turistet. Vi giver dig i vores guide vores bedste råd, tips og anbefalinger til seværdigheder, overnatning og spisesteder. 

Storbyguide Kiev - Ukraine

Historie om Kiev

I vores storbyguide Kiev starter vi lige med lidt historie. Kiev blev grundlagt af de tre brødre Kyj, Sjtjek og Choriv omkring 430-460. Der blev i 1667 dannet en selvstændig ukrainsk stat og Kiev blev hovedstaden. I 1793 blev Ukraine indlemmet i Rusland og var fra 1920 en sovjetrepublik i Sovjetunionen. Byen var besat af Nazi-Tyskland og store dele af byen blev ødelagt. I 1991 blev Kiev hovedstaden i den uafhængige stat Ukraine.

Kiev har gennem de senere år været lidt af et brændpunkt og der har været adskillige demonstrationer, som har været voldelige og medført dødsfald. Urolighederne har bl.a. været, når regeringen har valgt at samarbejde med Rusland i stedet for Vesten som mange af borgere ellers ønsker det. Et land hvor der konstant er spændinger og hvor Rusland også har besat halvøen Krim. Du kan derfor også, på Uafhængighedspladsen, se en banner med et stærkt slogan.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Fakta om Kiev

Kiev eller Kijev er hovedstaden i Ukraine og det er også den største by i landet. Den ligger i den centrale del af landet, ved bredden af floden Dnepr. I Kiev bor der ca. 3 millioner mennesker og dermed er det den ottende største by i Europa.

En by som er i rivende udvikling, hvor gammelt møder nyt og hvor du stadig kan fornemme men bestemt også opleve det gamle Sovjet. Der er masser af oplevelser i byen som har et velfungerende transportsystem og med direkte flyvninger fra København, egner byen sig godt til en forlænget weekend.

Vi besøgte selv byen i maj måned og vejret var perfekt med omkring 20 grader. Ellers kan du forvente meget kolde vinter og hede somre.

I vores storbyguide Kiev, er vi nødt til at indrømme, at der er lidt udfordringer ved at besøge byen. De færreste taler engelsk, så det kan være en udfordring at kommunikere. Det kyrilliske alfabet er for os danskere, det rene volapyk men meget kan klares med fingersprog. For de lokale er venlige, nysgerrige og imødekommende. De har en livsglæde som vi sjældent har oplevet i et Østeuropæisk land og med få turister i byen, har du næsten byen for dig selv.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Praktiske råd

Vi vil i vores storbyguide Kiev, kommer vi ind de praktiske ting, giver vores råd, tips og anbefalinger. Det er alle ting som forhåbentlig vil gøre din rejse til byen meget nemmere.

Visum

Det kræver ikke visum for danske statsborgere at besøge Ukraine.

 • Det er visumfrit i 90 dage indenfor en 180 dages periode.
 • Passet skal være gyldigt under hele opholdet.

Hvordan kommer du til Kiev?

Der er to direkte flyvninger fra København til Kiev. Flyvningen tager ca. 2 timer og du kan købe en returbillet for omkring DKK 600 – 1.000.

 • Ukraine International Airlines som flyver til lufthavnen Boryspil som ligger 29 kilometer fra Kiev.
 • Wizz Air som flyver til lufthavnen Zhulyany – 7 kilometer fra centrum.

Vi valgte selv at flyve med Ukraine International Airlines og var rimelig godt tilfreds.

Bonusinfo: Wizz Air vil fra marts 2018 have direkte flyvninger fra Billund lufthavn.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Transport fra lufthavnen til centrum

Kiev Boryspil  

 • Taxa DKK 120 og tag kun de officielle taxaer Sky taxaer.
 • Skybus til en metrostationen Kharkivska DKK 14, derfra kan du tage metroen videre til din destination.
 • Bus nummer 322 – den holder ved porten ud af Borispil, DKK 25 

Zhulyany lufthavn

 • Taxa DKK 20
 • Busser, sporvogne og metro DKK 2.

Det valgte vi

Vi valgte selv at bestille en taxa på forhånd hjemmefra. Han stod med et skilt ved ankomsthallen med vores navne på og kørte os til vores hotel. Turen tog omkring 45 minutter.

 • Vi brugte firmaet Arrivings og var godt tilfredse DKK 185

Storbyguide Kiev - Ukraine

Veksling af penge

Du kan ikke på forhånd købe Ukrainsk Hryvni hjemmefra. Du må vente til du er i landet. Kursen var (september 2018) 1 dansk krone = 4,40 hryvni.

Vi havde taget EURO med som vi vekslede. Vi fik den bedste kurs for vores penge, på vekselkontorerne som du finder overalt. Det var også muligt at bruge kort men mange steder modtager de kun kontanter. Du kan selvfølgelig også hæve penge på dit kort.

OBS: Tavex på Københavns hovedbanegård tilbyder dig at veksle til hryvni.

Forsikring

Ukraine er ikke medlem af EU, så det blå sygesikringskort dækker ikke. Du skal derfor huske at købe en rejseforsikring.

Data

Vi valgte selv at købe simkort med data, som vi kom i en SmartPhone og derfra delte vi data med vores andre enheder. Vi købte et kort som indholdet 45 GB og var mere end rigeligt til os til de 6 dage, vi var i byen.

 • Pris: DKK 33

Storbyguide Kiev - Ukraine

Transport i Kiev

Det er nemt at komme rundt i Kiev. Der er et velfungerende offentligt transportsystem. Der er taxaer, metro med flere linjer, sporvogne og busser. Vi brugte kun metro og Uber.

Metro

Vi benyttede ofte metroen som hurtigt og billigt tog os med rundt i byen. Vi købte billetter, som var blå plastikmønter som vi derefter skulle putte i en automat. En tur i metroen hvor du kan skifte linjer uden ekstra betaling, var rørende billig. Desuden var metrostationerne en oplevelse i sig selv, som vi kommer mere ind på senere i denne Storbyguide Kiev.

 • Billetpris: DKK 1,80

Storbyguide Kiev - Ukraine

Uber

At køre med Uber fungerede supergodt. Fordelen er, at du selv kan skrive adressen – og eller stedet du vil hen til. Dermed undgik du misforståelser, da engelsk blandt chaufførerne ikke er så udbredt i Kiev. Du kan køre langt for meget få penge og vi oplevede ikke en eneste gang at chaufføren svigtede, krævede ekstra betaling eller kørte forkert.

 • For en 20 minutters tur tværs gennem byen DKK 20

Storbyguide Kiev - Ukraine

Prisniveauet i Kiev

Prisniveauet overraskede os positiv i Kiev. Der er billigt, du får meget for pengene og vi spiste rigtig godt i byen.

Vi giver et par eksempler:

 • Indgangspris til seværdigheder: DKK 5-15
 • En halv liter lokal fadøl DKK 15 på restaurant.
 • En sodavand på restaurant DKK 2,25
 • En kop kaffe ved de små kaffeboder DKK 2
 • En 3-retters middag med drikkevare på restaurant DKK 200
 • En liter vodka i supermarked DKK 30
 • 1 ½ liter vand DKK 2,25

Storbyguide Kiev - Ukraine

Seværdigheder i Kiev

Kiev byder på mange spændende oplevelser og der er noget for alle typer rejsende. Bare det at gå rundt i byen, er en oplevelse i sig selv og du vil hele tiden se nye ting. I vores storbyguide Kiev, giver vi dig nogle eksempler på oplevelser som vi selv syntes var rigtig gode.

Toilethistorisk Museum

Et anderledes museum som viser dig toilettets historie og har en underholdende udstilling. Museet er ikke særlig stort men rummer dog verdens største samling af toiletsouvenirens som er optaget i Guinness World Record.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Tjernobyl Museum

Her kan du på en meget levende måde, få et indblik i den forfærdelige katastrofe og konsekvenserne heraf, da atomkraftværket sprang i luften. En ulykke der skete den 26. april 1986 og som regnes for den værste ulykke i atomkraftens historie.

Bonusinfo: Selve Tjernobyl kan også besøges.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Botanisk have

Et besøg til Botanisk have kan bestemt anbefales. Haven ligger lidt udenfor centrum af byen men den er bestemt værd at køre efter. Her kan du nyde den smukke natur, se byen fra oven og besøge det store væksthus.

Storbyguide Kiev - Ukraine

De små kaffesteder

Vi er nødt til at nævne kaffe i vores storbyguide Kiev. Vi elsker kaffe og der er masser af muligheder for at drikke god kaffe i Kiev. Mange af stederne, er små boder som serverer frisk-brygget kaffe for et par kroner. Her er der desuden også rig mulighed for at møde de lokale.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Metrostationerne

Metrostationerne i Kiev er en seværdighed i sig selv. Her kan du opleve verdens dybeste metrostation Arsenal og på mange af stationerne kan du se udsmykninger. Det være sig store hvælvinger, lysekroner, marmorsøjler, vægmalerier og smukke mosaikker. En god og billig oplevelse.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Kirker, Katedraler og masser af kupler

Kiev bliver kaldt for kuplernes by og det er der en årsag til. I Kiev kan du opleve Saint Sophia katedralen og Pechersk Lavra som også bliver kaldt for Huleklosteret. Du kan se de mange kupler, gå i mørke gange under jorden og se mumier eller bliver fascineret af detaljerne. Begge steder er så unikke at de er optaget på UNESCO´s verdensarvsliste.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Andrijevski Uzviz – det hippe kvarter

Her går du på toppede brosten, i det kuperet terræn og kan kigge på alle de smukke huse. Stemningen er afslappet, hyggelig og området minder lidt om Notting Hill i London. Her finder du arbejdede kunstnere, antikboder, gallerier og hyggelige kaffesteder. Vi har nævnt det i vores storbyguide, fordi det var et af vores yndlingskvarter.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Uafhængighedspladsen – Maidan Nezaleznosti

Uafhængighedspladsen er en af de seværdigheder i Kiev som bør opleves og derfor er den nævnt i vores storbyguide Kiev. Pladsen danner midtpunkt for alle de store boulevarder. Her kan du opleve uafhængighedsmonumentet, se springvand og fester der opstår ud af ingenting.

Pladsen giver en smuk udsigt til bygningerne og her skal du en tur ned under jorden. Neden under jorden i gangene, vil du finde et livligt handelsliv og din souvenirs kan helt sikkert købes her. Desuden er der på pladsen et stort shoppingcenter.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Overnatning

Vi valgte at bo centralt og på et hotel med lidt stjerner på indgangen. Du skal ikke forvente at du får vesterlandsk service i Kiev, men vi var godt tilfredse. Vi valgte at bo på Hotel Khreschatyk som er et 4-stjernet hotel der ligger supercentralt lige ved Uafhængighedspladsen. Her havde vi lækre værelse, servicen var god og morgenmaden var vi vilde med.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Madoplevelser

Mad er vi selvfølgelig nød til at nævne i vores storbyguide Kiev. Der er masser af muligheder for at få gode madoplevelser i Kiev. Det være sig frokost fra de små sandwich boder, ukrainske specialiteter på en af de mange restanter men der er også mulighed for at købe en pizza, på et pizzeria. Kiev er rigt repræsenteret af de mange verdenskøkkener og du vil helt sikkert kunne finde gode madoplevelser i byen.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Tips til dit besøg i Kiev

 • Kiev er meget kuperet, så hav dine gode travesko med i bagagen.
 • Undgå pirattaxaerne især i lufthavnen.
 • Sørg for at have kontanter. Mange steder tager de ikke kort.
 • Det er en god ide at have EUR0 med de giver en god vekselkurs.
 • Hvis du besøger byen om vinteren, så forvendt ekstrem kulde.
 • Hvis du besøger byen om sommeren, så forbered dig på at der kan være meget varmt.
 • Forvent ikke at de lokale kan tale engelsk – få evt. hjælp til at skrive adressen, på det sted du gerne vil besøge.
 • Kiev er et godt udgangspunkt til et besøg til Odessa eller den populære by Lviv.
 • Hvis du vil besøge Tjernobyl, så skal du bestille din tur i god tid.
 • Uber er utrolig velfungerende i Kiev. Det er pålideligt og billigt, desuden behøver du heller ikke at bekymre dig over sprogbarrieren.
 • Brug tegnsprog det virker i de fleste tilfælde.

Storbyguide Kiev - Ukraine

Inspiration og beskrivelser

Storbyguide Kiev - Ukraine

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center