3 gode oplevelser i Kiev – Ukraine

Hermed vores bud på 3 gode oplevelser i Kiev. Et besøg til to meget anderledes men spændende museer, Toilethistorisk Museum og Tjernobyl Museum. Den sidste af tre oplevelser er Botaniske have, hvor der er smuk natur og imponerende udsigter over byen. Det er alle tre oplevelser, som du kan få i Kiev for meget få penge.

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev

Hvis du vil opleve et af verdens største samling af toilet souvenirs, få indblik i toilettes historie og udvikling kan du få det på Toilethistorisk Museum. En meget anderledes og sjov oplevelse. I den lidt tungere ende, kan du på Tjernobyl Museum se uhyrlighederne og konsekvenserne, efter ulykken på atomkraftværket. Her bliver historien meget levende og rørende fortalt. Den sidste af 3 gode oplevelser i Kiev ligger lidt udenfor byen. Heroppe på højen, kan du nyde den smukke Botaniske have og få imponerende udsigter over Kiev.

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

Toilethistorisk museum

Den første af 3 gode oplevelser i Kiev, er det lille museum som fortæller historien om et tabubelagt emne – latriner og toiletter. På Kiev toilethistorisk museum, kan du nemlig få indblik i hvordan toiletter var for 5.000 år siden, se hvorfor middelalderens toiletter blev kaldt for garderobeskabe og hvordan et toilet, opfundet af Leonardo de Vinci fungerede.

Her ser du de mange forskellige typer toiletsæder, lige fra ægyptiske kalksten til sæder med logo og billeder på. På museet kan du også se verdens største samling af toilet souvenirs som også er optaget i Guinness World Record. Samlingen er på 580 souvenirs og du kan bl.a. se nøgleringe, askebæger og lightere som alle sammen er udformet som et toilet.

Vores oplevelse af Toilethistorisk museum

Ankomsten til museet

Vi havde taget en Uber til stedet og vores chauffør fandt ret hurtig stedet. Det var ellers ret svært at finde, for der var ikke ligefrem skilte nogle steder. Stedet lå i en gammel renoveret bygning, vi kiggede lidt udenfor og gik derefter indenfor. Her blev vi mødt af to venlige ukrainske kvinder.

Den en af dem spurgte: Hvor har i hørt om vores museum? Vi svarede: Det har vi læst om på TripAdvisor.

Vi betalte en latterlig lille sum for indgangen og så nu frem til vores møde med toiletterne eller gjorde vi?

Den ukrainske kvinde spurgte os: Skal jeg ikke give jer en rundtur og fortælle om museet? Jov tak, sagde vi med det samme.

Hun ledte os gennem toilettes historie og fortalte indlevende om det vi så. Desuden tilføjede hun et par morsomme små anekdoter. Vi grinede, fik ny viden på det lille museum som for os, var en god og meget anderledes oplevelse. En oplevelse som var lidt bizar men slet ikke så bizar som da vi spiste, siddende på et toilet i Taipei.

  • Billetpris:  DKK 12

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

Tjernobyl Museum

Den anden af 3 gode oplevelser i Kiev er Tjernobyl museet. Her kan du på en meget levende måde, få et indblik i den forfærdelige katastrofe og konsekvenserne heraf, da atomkraftværket sprang i luften. En ulykke der skete den 26. april 1986 og som regnes for den værste ulykke i atomkraftens historie.

En ulykke som sendte en sky af radioaktivt materiale ud i atmosfæren og som med vinde, drev ud over store dele af verden. Store dele af Hviderusland, Rusland og Ukraine blev slemt forurenet, og 336.000 mennesker måtte evakueres og genhuses andre steder. En skræmmende sammenligning er, at Tjernobyl-ulykken udløste mere end fire hundrede gange den radioaktive forurening, som der kom af atombomben over Hiroshima.

Det er i dag muligt at besøge katastrofeområdet i Tjernobyl på guidede ture.

Ankomsten til Tjernobyl museet

VI ankom til museet som lå i en tidligere brandstation. Udenfor blev vi mødt af de køretøjer som blev brugt under og efter katastrofen. Vi gik indenfor og betalte for indgangen. Her oplevelse vi så, at vi  også skulle betale, for at få lov til at fotografere.

Vores oplevelse af Tjernobyl museet

Efter vi havde fået vores billet, skulle vi op ad en trappe. På trappen blev vi mødt af en masse byskilte som repræsenterede alle de byer som var blevet evakueret. En lidt skræmmende start på vores besøg. Museet var ret godt lavet med masser af lyseffekter, billeder, personlige ting og det viste en masser udstyr som der blev brugt på oprydningsarbejdet.

En skræmmende historie, hvor der i billeder bliver vist os hvordan det påvirkede mange familier. Vi så de mange mennesker som var døde og at ulykke stadig i dag har konsekvenser, for de mennesker der boede i nærheden af ulykkesstedet. Mange af disse vil enten få eller har en eller anden form for kræftsygdom.

Vi syntes at museet, gav et meget levende indblik i den forfærdelige ulykke og formåede i billeder at vise os hvordan den skete og hvilken konsekvenser det havde. Vi kunne nu godt have ønsket os, at der også var engelske skilte ved de forskellige udstillede ting.

  • Entre: Dkk 5 – Tilladelse til fotografering DKK 12 pr. kamera – Leje af audio- udstyr DKK 12
  • Bonusinfo: De spørger efter din billet til fotografering mange gange, så husk at købe den hvis du vil det.

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

Botaniske have

Den tredje af 3 gode oplevelser i Kiev er et besøg til den botaniske have. Den ligger lidt udenfor Kiev, højt oppe i et enormt naturområde. Det er en af de største botaniske have i Europa og der er desuden et stort væksthus som du kan besøge.

Vores oplevelse i Botanisk have

Vi nød freden, roen og den friske luft en solrig majdag i botanisk have. De mange stier første os rundt i den smukke have, hvor der her det tidlige forår, desværre ikke var så mange blomster. Herfra den botaniske have fik vi imponerende udsigter til Kiev og floden Dnepr som bugter sig gennem byen og landskabet.

Der var masser af bænke og små steder som solgte kaffe. Der var både brede stier men også små hyggelige stier gennem haven. Vi syntes, at det var en rigtig god oplevelse især at se Kiev lidt fra oven.

  • Entre: DKK 12

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

3 gode oplevelser i Kiev - Ukraine

Super gode oplevelser

Vi syntes, at alle 3 gode oplevelser i Kiev var supergode. De var anderledes, viste os nogle ting som vi ikke har set eller haft viden om før. Det var alle tre oplevelser som koster mindre en busbillet i Danmark og som alle typer rejsende ville have glæde af at opleve. Det eneste negative var, at ingen af skiltene var på engelsk, hvilket vi personlig godt kunne have ønsket os.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center