Seværdighederne i Kiev – Ukraine

Hermed giver vi dig et udpluk af seværdighederne i Kiev. Den livlige Uafhængighedsplads med den drabelige historie, smuk street art og hyggelige kaffesteder. Et besøg til det charmende og hippe kvarter omkring Andrijevski Uzviz for derefter at jagte de smukke metrostationer. En dejlig by som har seværdigheder til alle typer rejsende.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Street art

En af seværdighederne i Kiev er street art. Som i så mange andre storbyer, findes der også en del streetart i Kiev. Det er dog ikke som i Bristol, hvor det er overalt men hvis du leder lidt, kan du sagtens finde street art i byen. I området ved Uafhængighedspladsen, fandt vi det første som var en hel ende gavl på et hus, der smukt var prydet med en kvinde og masser af solsikker. I gaderne som stikker ud fra pladsen, kan du finde en del så husk at kigge op, hen og tilbage.

Den smukkeste street art fandt, var i Kievs hippe kvarter hvor det også var en kvinde, der var afbilledet og viste de mange pastelfarvede huse som der er i dette kvarteret.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Kievs hippe kvarter

En af seværdighederne i Kiev er at spadsere op og ned ad Andrijevski Uzviz. Her går du på toppede brosten, i det kuperet terræn og kan kigge på alle de smukke huse. Stemningen er afslappet, hyggelig og området minder lidt om Notting Hill i London. Her finder du arbejdede kunstnere, antikboder, gallerier og hyggelige kaffesteder.

Søndagsfesten

Vi nød at besøge kvarteret og efterfølgende forsatte vi ned ad gaden og endte på et stort torv. Vi var heldige, for her var der søndags feststemning. Der var opsat forlystelser, madboder og en lang række med boder som solgte alverdens håndværk fra Kiev og omegn.

Vi havde denne søndag fornøjelsen af at se de løsslupne lokale i feststemning, smage den lokale mad være de eneste turister.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Hyggelige kaffe steder

Kaffeboderne må bestemt høre til en af seværdighederne i Kiev. Nu skal det ikke være nogen hemmelighed at vi elsker kaffe og i Kiev fik vi masser af det. Det er ligesom at der i Kiev er banket nuttede kaffeboder – og eller udsalg op alle vegne.

Selvfølgelig kan kaffen købes på de store cafeer som Lviv som vi tidligere har skrev om men vi fortrækker nu de små hyggelige steder. I Kiev kan du får et par kroner købe en kop friskbrygget kaffe, sidde på en bænk og snuse til byens stemning.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Uafhængighedspladsen – Maidan Nezaleznosti

Uafhængighedspladsen er af seværdighederne i Kiev som bør opleves. Pladsen danner midtpunkt for alle de store boulevarder. En plads hvor vi også havde valgt vores hotel under vores ophold i Kiev. Vi boede på hotel Khreschatyk som lå ud til en af de brede boulevarder.

Lidt nutidig baggrund om Uafhængighedspladsen

Den centrale plads, har siden starten af Ukraines uafhængighedsbevægelse i 1990 været stedet som er blev brugt til politiske samlinger og efterfølgende uroligheder. Det sidste og mest blodige fandt sted i vinteren 2013-14 hvor mindst 100 mennesker måtte lade livet.

Bygningen ved siden af vores hotel brændte også og står i dag øde og er indpakket og udenpå står der et stærkt budskab.

Freedom is our religion!

Her på pladsen, vi du også kunne opleve at der flere steder er billeder af dem som mistede livet i kampen.

Oplevelser på Uafhængighedspladsen

På pladsen er det mest markante nok det 61 meter høje uafhængigheds monument af en kvinde som er lavet af bronze og vejer 20 tons. Der er springvand som bliver belyst om aften, et parklignede område og her samlet folk. Fester opstår ud af ingenting, der er optræden, folk der hastigt skal videre med metroen eller os, som skulle spise middag på restaurant Smørrebrød.

En plads som giver et utrolig smukt vue til alle de smukke bygninger som den bliver omkranset af og som viser, at Kiev er en by hvor gammelt møder nyt.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Shopping og gangsystemerne

Her på Uafhængighedspladsen er trafikken stærk og det er ikke muligt at gå over gaden. Måden at gøre det på er, ved at benytte de underjordiske gange. Hernede under jorden er der et livligt handelsliv med bittesmå butikker som sælger alt fra de daglige fornødenheder, slik, køleskabsmagneter til tørklæder og russiske dukker.

En forsættelse af gangene, vil bringe dig fra mørke underlige butikker til et topmoderne shoppingcenter bygget i smuk arketiktur. Det er virkelig en af seværdighederne i Kiev som er den mest kontrastfyldte.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Metro- stationerne

Kan metrostationer være en af seværdighederne i Kiev? Er det ikke bare et sted hvor man skal fra A til B? Nej ikke i Kiev for her er mange af stationerne seværdigheder og en tur rundt i metrosystemet kan bestemt anbefales. Det er en billig fornøjelse og hernede i dybet kommer du tæt på de lokale.

Lidt fakta om metroen i Kiev

  • Metroen i Kiev grundpillen i byens offentligt transport.
  • Det er den første undergrundsbane i Ukraine.
  • Det er den tredje metro som der blev bygget i Sovjetunionen efter Moskvas og Sankt Petersborg Metro.
  • Den transporterer dagligt 1,4 millioner mennesker.
  • Metroen har den dybeste station i verden, Arsenal som ligger 102,5 meter under jorden.
  • Der er 3 linjer med en samlet længde på 67 kilometer.
  • Der er 52 stationer.
  • Metroen startede sin drift i 1960
  • Der er 824 vogne og 50 toge.

Hvorfor er metroen så en af seværdigheder i Kiev?

Verdens dybeste station – Her på Arsenal station, kan du tage ned i dybet via 4 rulletrapper. Vi troede ikke vores egne øjne, da vi så den ene rulletrappe efter den anden. Vi kunne slet ikke se bunden af trappen. Turen ned tog adskillige minutter og de lokale brugte tiden, på enten på at læse eller tjekke deres smartphones.

Udsmykningerne – På mange af stationerne kan du opleve betagende udsmykninger. Store hvælvinger, lysekroner, marmorsøjler og smukke mosaikker. Du kan se vægmalerier at f.eks. et teater eller hvad med at gå på opdagelse og se om du kan genkende personerne på alle busterne.

Alt sammen oplevelser som du kan få for DKK 1,8 som er det som en metro billet koster.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Seværdighederne i Kiev

Dette er bare et udpluk af nogle af de seværdigheder som du kan opleve i Kiev. Vi har også tidligere skrevet om 3 gode oplevelser i byen men Kiev er også en by som bare er spændende at fare lidt vild i. En by som stadig kæmper med at blive helt sin egen. At få sin identitet og dermed få fjernet det sidste fra sovjettiden.

En af seværdighederne i Kiev som overraskede os mest var ikke en ting, en oplevelse, mad eller en seværdighed men befolkningen. Tidligere tiders indelukkethed, er ved at forsvinde og de lokale i Kiev vil dig og turismen selvom det stadig er en by som turisterne endnu ikke helt har opdaget.

Så besøg denne skjulte perle i Østeuropa inden alle andre opdage den.

Seværdighederne i Kiev - Ukraine

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Du kan også abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Julestemning og julemarked i Rostock, Tyskland
Forsinket nytårstur til Rostock, Tyskland

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center