3 gode restauranter i Kiev – Ukraine

Vi giver dig hermed et bud på 3 gode restauranter I Kiev. Det er meget forskellige madoplevelser, lige fra smørrebrød til populære ukrainske retter. En af oplevelserne, er nu ikke en rigtig restaurant oplevelse men en cafe og her handler det om lækker hjemmelavet chokolade.


3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

Restaurant Smørrebrød

Ja, du læste rigtig. I Kiev er der en restaurant der hedder Smørrebrød. Vi troede ikke vores egne øjne, da vi opdagede det og vi var slet ikke i tvivl. Det skulle prøves. Der lå i kort afstand fra vores hotel Khreschatyk og jov det var rigtigt. Restauranten hed Smørrebrød og det er vores første bud på 3 gode restauranter i Kiev.

Vejret var dejligt, og da vi havde muligheden, valgte vi at sidde udenfor. Stedet så bestemt også meget hyggeligt og indbydende ud indenfor. Vores venlige tjener, som talte glimrende engelsk, kom ud til os. Vi valgte at bestille et par lokale fadøl og fik herefter menukortet.

Menukortet var overskueligt men vi havde lidt svært ved at bestemme os. Vi endte med at bestille lidt forskelligt smørrebrød:

 • Hummus med salsa og ristede pinjekerner.
 • 2 stykker med røget kyllingesalat.
 • Roast beef med pickles, sød peber og sennepsauce.
 • Guacamole med salat og pocheret æg.

Hvordan var maden på Restaurant Smørrebrød

Smørrebrødet var lækkert og vel det man vil kalde højt-belagt. Det var en dejlig anderledes fortolkning af smørrebrød som var indlagt sprøde elementer. Vi nød den gode service og vores måltid med udsigt til de smukke oplyste bygninger.

 • Pris for 5 stk. smørrebrød, 2 halve fadøl og 2 kopper kaffe DKK 280
 • Adresse: 4 Gorodetskogo Str.

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

Restaurant og bryggeri Pivna Duma

Pivana Duma er vores andet bud på 3 gode restauranter i Kiev. Restauranten er også et bryggeri, så derfor har de også et stort øl sortiment. Vi gik indenfor og blev henvist til et bord i underetagen. Indretningen var lidt hyggelig med rå murstensvægge, fede plankeborde og rustik opdækning.

Vores tjener spurgte, hvad vi ønskede at drikke og vi spurgte til hans anbefalinger. Han talte længe om øl og derefter tog vi en beslutning.

Vi sagde: Vi vil gerne bestille en lys og en mørk fadøl.

Vi fik servede vores øl som var utrolig velsmagende sammen med en skål chips.

Forretter

 • Brød med forskellige slags dip til. Der var salsa med tomater og guacamole, hummus, levermousse og makrelsalat. Virkelig en lækker forret som supplerede øllen godt selvom levermousse ikke lige var os.
 • Rødbedesuppe borsjtj med stegte ribben som jo er et must-spise, når man er i Ukraine. Suppen var lækker og havde den sødme som borsjtj nu har fra rødbederne. Det salte element som var ribben, supplerede suppen godt.

Hovedretter

 • Burger med pomme frites – En klassisk burger som var velsmagende.
 • Kylling Kiev som også er en klassiker når man nu er i Kiev. Den blev serveret med kartoffelmos med lidt grønsager. En lidt underlig ret og meget fed. Når du skærer i kyllingen, vælter det ud med smeltet smør tilsat krydderier. Mosen var lækker men efter vores mening, var der alt for meget smør indeni kyllingen.

Hvordan var maden på Restaurant og bryggeri Pivna Duma

Stemningen, den gode øl og den gode service, medvirkede til at vi havde en god oplevelse. Alle retterne var velsmagende, selvom vi nok må indrømme at kylling Kiev aldrig bliver vores livret.

 • Pris for 4 fadøl, to forretter og to hovedretter DKK 230
 • Adresse:  Dmitrievskaya, 2. De har flere restauranter i byen.

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

Lviv cafe

Den sidste af 3 gode restauranter i Kiev er egentlig ikke en restaurant med en cafe. Der ligger adskillige Lviv cafeer rundt omkring i Kiev men de tilbyder alle sammen hjemmelavet chokolade. Her kan du få kaffe, chokolade, desserter og kager i lange baner.

Vi besøgte selv en Lviv cafe og bestilte kaffe og en kop rigtig chokolade med flødeskum og dertil lækker en chokoladeanretning med jordbær. Det var lækkert og det blev nydt imens vi sad udenfor og kiggede på livet som leves i Kiev.

Indenfor i butikken, var der mulighed for at købe den hjemmelavede chokolade i alle mulige former og figurer.

Hvordan var Lviv cafe

Stederne er populære og der var rigtig mange mennesker. Vi ventede i lang tid, både på at afgive vores bestilling samt på at få det bestilte. De havde desværre også, glemt noget af vores bestilling. Selve kaffe, chokoladen og chokoladedesserten var til gengæld super lækker og dermed var det ventetiden værd.

Det var en lille sjov ting. Regningen blev bragt til os i form af en sød lille kiste som vi skulle åbne.

 • Pris: En kaffe, en kop chokolade og en chokoladedessert DKK 48

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

3 gode restauranter i Kiev - Ukraine
3 gode restauranter i Kiev - Ukraine

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center