En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden – Norge

Reklame – En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden, viste mig den smukke natur imens jeg sejlede gennem fjorden. Den hyggelige by Ulvik som ligger i bunden af fjorden, omgivet af bjerge. Jeg fik besøgt frugt – og ciderfabrikker, fik lækker frokost med lokale råvarer og var på museum. Dagen sluttede med en overnatning med smuk udsigt til Eidfjorden.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Min morgen i Bergen

Vækkeuret var blevet sat til at ringe, alt for tidligt. Jeg forlod min varme seng, kiggede ud i mørket gennem vinduet og undrede mig. Jeg kunne ikke høre eller se regn. Mon jeg var heldig denne dag. Jeg spiste lidt hurtigt morgenmad som var sat frem til mig nede i restauranten, for det var så tidligt at den ikke var åben endnu. Kl. 7.15 stod jeg udenfor mit hotel i Bergen og satte mig ind i den lille minibus som skulle køre mig til Norheimsund og en dag med oplevelser ved Hardangerfjorden kunne nu begynde.

Ankomsten til Norheimsund

Efter en køretur på 1.30 timer var jeg nu ankommet til Norheimsund. Lyset var ved at bryde frem og der var helt stille, i den lille søvnige by her ved fjorden. Der var lige lidt tid inden jeg skulle sejle, så jeg gik lidt rundt i byen, kiggede på husene op ad klipperne og var fascineret af lyset og den blikstille fjord.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Sejltur på Hardangerfjorden til Ulvik

Nu var tiden kommet til at jeg skulle sejle og det havde jeg bestemt set frem til. Katamaranen skulle bringe mig ind i bunden af fjorden til den lille by Ulvik. Fjorden er imponerende og den er 179 km. lang, er Norges næstlængste fjord og kan bryste sig af, at være den tredje længste fjord i verden.

Turen startede og efter kort tid, begyndte det ene natursceneri efter det andet at vise sig lige udenfor vinduet, ligesom jeg havde oplevet det i Bergen. Desværre var der også store regndråber på ruden, men det stoppede ikke min betagelse. Efter lidt tid klarede det lidt op og meget af sejltiden forgik nu udenfor. Hold da op – og WOW. Naturen viste sig fra sin bedste side og de 2.15 timer, som turen tog, gik så hurtigt at jeg var helt ked af det, da sejlturen var overstået. Det var desuden året sidste sejltur, på denne rute, som sluttede sæsonen den 30 september og jeg kunne også se, at der om natten var faldet den første sne i bjergene.  En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden, havde fået en fantastisk start.

 • Sæson: 1 maj – 30 september.
 • Pris: Voksne NOK 475
 • Barn 320 afgang kl. 9.00

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Lidt info om Ulvik

Byen Ulvik med Brakanes som centrum, ligger næsten inderst i Ulvikfjorden med sin trævare- og møbelindustri og fire hoteller. I det 13. århundrede blev æbledyrkning importeret til Hardanger af engelske munke, og i dag dyrkes 40 procent af al norsk frugt i Hardangerfjord-regionen og det mest kendte produkt, er givetvis den stærke lokale æblecider. Vildt, fisk og lam er andre lokale specialiteter. I Ulvik trives frugttræerne i bedste velgående, på de sydvendte klippevægge og nu skulle jeg opleve produktionen af dem.

En by hvor den kendte norske digter Olav H. Hauge (1908–1994) var født og bosat i Ulvik.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Gåtur langs fjorden og på frugt og ciderruten

Regnen var nu stoppet og solen tittede frem engang imellem, imens jeg gik langs med fjorden. Naturen var så smuk, at jeg næsten tabte pusten. De enorme klippevægge stod som en mur rundt om den lille by som blev omkredset af den smukke fjord. Efter lidt tid gik det op, op og opad på frugt og ciderruten. Endelig, ret forpustet var jeg nået til slutdestinationen og jeg var spændt på, hvad en dag med oplevelser ved Hardangerfjorden nu skulle byde på.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Syse Gard

Jeg blev modtaget af Gro som sammen med hendes mand Hans, er 5. generation af Syse Gard. En gård der i dag drives af 3 generationer. Her på gården dyrkes der æbler, blommer, pærer og de har en del får. Der laves æblemost, cider, syltetøj og de har en gårdbutik hvor de forskellige varer kan købes. Selvfølgelig sælges der også herfra frisk frugt i sæsonen.

Gro fortalte om gården og at hendes svigerforældre stadig bor der og deltager aktivt i arbejdet, ligesom hendes børn også gør det. Jeg gik lidt rundt på stedet og kiggede. Jeg var en tur ude i plantagen og så nogle af de sidste æbler som stadig hang på træerne og hilste på et par af fårene.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Frokost på Syse gard

Gro sagde: Kom lad os gå ovenpå.

Jeg gik ovenpå og kom op i et enormt rum og så det store bord og nød udsigten over fjorden. Herefter serverede hun frokost, hvor jeg kunne vælge enten at drikke æblecider eller most til. Jeg valgte æblemost og den smagte himmelsk.

Frokosten blev serveret autentisk på et træ-bræt og så utrolig indbydende ud. Den bestod af:

 • Hårdkogt æg.
 • Forskellige pølser.
 • Fårekød
 • Ost
 • En wrap
 • Chutney

Dertil var der lækkert grovbrød og knækbrød.

Det var en virkelig lækker frokost og de lokale, selvproduceret varer blev nydt.

Desserten var æbler, creme, is og lidt knas som blev nydt sammen med en kop kaffe og et lille foredrag hvor Gro i ord og billeder fortalte om Syse Gard. På en dag med oplevelser ved Hardangerfjorden var denne frokost og dette besøg noget helt særligt.

 • Adresse: Apalvegen 104, 5730 Ulvik

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Besøg på Hardanger Saft og ciderfabrik med smagsprøver

Nu gik turen videre og det næste sted jeg besøgte, var Hardanger Saft og Ciderfabrik.

Her blev jeg mødt af Nils som smilende og glad tog imod mig. Han var ved at arbejde, selvom det var søndag og virkede umiddelbart utrolig rar som han stod der i sine blå overalls og sin strikhue. Han tog mig nu rundt på stedet og fortalte om hvordan man producerer cider. De forskellige typer, hvor mange procenter de har og hvor lang tid produktionen tager.

Efter at havde set produktionen var det tid til smagsprøver. Jeg blev vist ind i et lokale med en imponerende udsigt over fjorden og havde svært ved at koncentrer mig om hvad Nils sagde. Udsigten var simpelthen for smuk.

Nils sagde: Hvad har du lyst til at smage? Jeg svarede: Lidt forskelligt.

Jeg fik smagt cider, brændevin og andre spændende ting som Nils diskede op med. Jeg må dog indrømme, at ikke bryder mig særlig meget om cider men mødet med Nils og hans fortælling var en god oplevelse.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Olav H. Hauge center

På en dag med oplevelser ved Hardangerfjorden, var et museumsbesøg den sidste oplevelse. En smuk bygning lige ned til fjorden, overfor kirken og kirkegården som er dedikeret til den norske digter og gartner Olav H. Hauge som blev født og boede i Ulvik. Hans første digte, blev udgivet i 1946 og på centret oplevede jeg en varieret udstilling, et digterbibliotek, et poesi-værksted og lære mere om digterens liv og arbejde.

Jeg gik lidt rundt, kiggede og blev lidt hurtigt træt. Jeg ved ikke, om det var fordi det var sidst på dagen eller…. Jeg gik udenfor, kiggede på kirken, kirkegården og satte mig på en bænk hvor jeg nød det sidste syn af Ulvik inden jeg skulle videre.

 • Billetpris: Voksne NOK 100 – Børn NOK 50

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Overnatning på Quality Hotel Veringfoss ved Eidfjord

Jeg kørte nu fra Ulvik og efter en halv time var jeg fremme ved mit hotel ved Eidfjord. Selve hotellet var middelmådigt men udsigten – WOW. Det lå i bunden af fjorden og fra værelset havde jeg udsigt over fjorden. Desuden var der rundt om hotellet, klippevægge hvor vandfaldene væltede ned. Det var nærmest helt uvirkeligt og utrolig smukt.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

Middag på Hotellet

Jeg sluttede en dag med oplevelser ved Hardangerfjorden med middag på hotellet. Jeg fik en 3-retters menu med en stor iskold fadøl til imens udsigten til fjorden blev nydt. Menuen bestod af:

 • Forret – Tomatsalt serveret på ristet rugbrød.
 • Hovedret – Skinke med kartofler, grønsager og sauce.
 • Dessert – En æbletrifli.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

En dag med oplevelser ved Hardagerfjorden

Sikke en fantastisk dejlig dag jeg havde. Fjorden, bjergene, sejlturen og masser af viden om æbler og cider. En dag hvor den norske natur viste sig fra sin bedste side, hvor jeg mødte en masse spændende og interessante mennesker og fik mæsket mig i de lokale råvarer. En dag, som jeg sent vil glemme og som giver mig lysten til at opleve meget mere af smukke Norge.

En dag med oplevelser ved Hardangerfjorden Norge

 • Rejsetidspunkt september/oktober.

På denne rejse var OnTrip.dk inviteret af Innovasjon Norge Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne. 

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center