Oplevelser ved Eidfjord og omegn – Norge

Reklame – Mine oplevelser ved Eidfjord og omegn viste mig et enormt vandfald. Jeg så masser af smukke naturscenerier, var på naturmuseum og spiste lækker frokost ved en gårdbutik. Jeg prøvede at sejle med Rib båd i fuld fart, var på kunstmuseum og sluttede min dag med overnatning, på Hotel Ullensvang med en smuk beliggenhed. 

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Min morgen

Jeg vågnede og skyndte mig hen til vinduet. Jeg huskede, den fantastiske udsigt, fra dagen før og måtte se den igen. Den var stadig imponerende og jeg følte mig utrolig heldig. I går, så jeg masser af natur ved Hardangerfjorden og i dag skulle jeg opleve endnu mere af den. Jeg spiste lidt hurtig morgenmad, pakkede mine ting og var klar til mine oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Lidt fakta om Eidfjord

Eidfjord er en kommune i den østlige del af Hordaland i Norge.  Den grænser i nord til Ulvik, i øst til Hol og Nore og Uvdal, og i syd og vest til Ullensvang. Kommunens administration ligger i byen Eidfjord ved bunden af Eidfjorden, der er den inderste sydøstlige del af Hardangerfjorden.

Eidfjord har to byer, Eidfjord og Øvre Eidfjord og der bor 925 mennesker på det 1501 km2 store areal.

Mødet med turistchef Marit Stadheim Visit Eidfjord

Jeg gik de får skridt, som der var fra hotellet over til turistinformationen og mødte her Marit Stadheim som er turistchef for Visit Eidfjord. Hun tog smilende imod mig og var min guide resten af dagen. Marit fortalte om området, dagens program og alle hendes fortællinger, gjorde at jeg glædede mig meget til mine oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Hun fortalte også: De fleste der besøger området, er gæster fra krydstogtskibe. Dem kommer der mange af i sæsonen.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Køreturen til Vøringsfossen Waterfall og et smukt stop

Jeg satte mig ind i den lille bus og så frem til, at jeg skulle opleve mere at Norges smukke natur. Der var lidt gråvejr og skyerne hang tungt på himlen men det regnede heldigvis ikke. Den lille bus bugtede sig gennem landskabet og mine øjne kom hurtigt på overarbejde. Det ene smukke natursceneri efter det andet, viste sig lige udenfor mit vindue. Efter jeg havde kørt lidt tid, stoppede bussen ved en rasteplads og jeg kom ud af bussen i en gevaldig fart.

For hold da op, her stod bjergene som mure rundt om mig, det begyndende efterår viste sig i farvespillet på træerne og den hidsige flod rammede hele sceneriet ind. WOW sikke en start på mine oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Vøringsfossen

Efter af have kørt lidt længere, var jeg nu fremme ved Vøringsfossen. Det er et vandfald som har et lodret fald på 145 meter og et totalt fald på 182 meter. Jeg glædede mig, til at opleve det men desværre hang skyerne så tung, at jeg gik rundt i dem. Jeg gik på den fine anlagte sti, hvor der også var masser af udsigtsplatforme og dermed kunne jeg komme helt tæt på. Desværre var udsigten til vandfaldet ikke særlig klar men lyden var der. Den overdøvende lyd, når de enorme vandmængder falder 182 meter, lodret ned i dybet. Selvom udsigten ikke var så god, var det en sej oplevelse.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Norsk Naturcenter

Nu gik turen tilbage igen men på vejen stoppede jeg ved Norsk naturcenter. Her så jeg først en imponerende film på 20 minutter optaget med helikopter. Den kom helt tæt på, så jeg virkelig kunne få en ide om, de mange oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Ellers gik jeg rundt på det levende og meget innovative center. Her kunne jeg f.eks. prøve at skyde en elg, se på de levende fisk eller se en mand der klatrede på en isvæg. Det var en rigtig god oplevelse og stedet kan bestemt anbefales at besøge, for det giver oplevelser for alle typer rejsende i alle aldre.

Udenfor kiggede jeg lige op på taget og hilste på gederne som græssede oppe på græstaget. Nogle geder, hvor jeg senere på dagen ville møde nogle af deres familiemedlemmer inden jeg tog videre. Stedet havde desuden en gavebutik og en cafe.

  • Billetpris: Voksne NOK 160 – Børn (3-15) NOK 80 – Familiebillet 2 voksne med børn NOK 390
  • Åbningstider: 1. april – 31. oktober. 11-18 og 15 juni – 20 august 9 – 19.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Tunet på Haugen

Tunet på Haugen er en lille gårdbutik der sælger økologisk produkter, kunsthåndværk og server frokost. Den ejes af et ægtepar og konen Mona kom og tog imod mig. Jeg fik vist den lille hyggelige butik, så de mange produkter og snusede den hyggelige stemning til mig, inden jeg skulle have frokost.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Frokost

Jeg gik fra gårdbutikken over på den anden side. Herinde i det hyggelig bjælkehus var der kun et stort rum. På denne lidt råkolde dag, var pejsen tændt og flammernes røde farve gjorde bestemt bare stemningen endnu mere hyggelig. Jeg satte mig, ved det store plankebord og kiggede på Monas mand.

Han var nemlig gået i gang med at tilberedte frokosten. Han fandt en enorm stegepande frem og begyndte at stege kød og grønsager. Det var rigtig autentisk og enormt hyggeligt. Efter lidt tid fik jeg serveret en tallerken med stegte grønsager, lam og kylling med en fantastisk sauce til.

Tror du smagte godt? Ja, det smagte superlækkert og stemningen var i top.

Imens jeg spiste, fortalte Mona og hendes mand om butikken, naturen og deres liv så tæt på fjeldet. Faktisk er Monas mand på fjeldet, det meste af sommeren og imens var hun hjemme og passe butikken og deres dreng.

Den lækre frokosten sluttede med dessert og kaffe.

Adresse:  Lægreidsvegen 13, 5783 Eidfjord

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Hardanger Fjordsafari i Rib båd

Turen gik nu videre ned til fjorden igen. Nu skulle jeg prøve noget, jeg aldrig har prøvet før. At sejle i en RIB båd. Jeg vidste ikke så meget om det og var lidt nervøs. Var det bare fuld fart på eller? Nå men det skulle senere vise sig, at der blev en af højdepunkterne, på min dag med oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Jeg satte kursen ned mod vandkanten, nød den smukke regnbue og mødte hernede, Lars og Helge. De venlige mænd fortalte om sikkerheden og alt det udstyr jeg skulle have på. Det var lidt af en opgave at komme i en tyk heldragt, at få redningsvest på og sikkerhedsbriller. Efter at jeg havde fået lidt hjælp, var jeg klar og glædede mig til at opleve sejlturen.

Vejret var nu klaret op og der var øjeblikke med sol. Hvor heldig var jeg lige!

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Turen startede

Efter at have kantet mig ned i gummibåden, fået sat mig overskrævs på det lille sæde. Jeg holdt nu bare fast og glædede mig til turen. Helge som styrede båden på denne tur, startede båden blidt og fjorden kunne næsten ikke blive smukkere.

Først gik turen ned til det næststørste kraftværk i Norge, Sima. Derefter satte Helge fart på båden som kan sejle op til 80 km/t og suset kom og det var en fed følelse. Helge sejlede hen til nogle geder som næsten kom helt ud i vandet til os. Han fodrede dem med lidt brød og fortalte, at gederne startede som kid med at bo taget af Norsk Naturcenter og når de blev ældre, blev de flyttet her til fjorden.

Vi sejlede stille og roligt videre. Stoppede et par gange, kiggede på naturen som var helt tæt på, de enorme klippevægge som tronede helt op i himlen og Helge fik vist mig et par sky sæler.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Mødet med havørnen

Så skete det lige med et: Havørnen viste sig. 

Jeg har i årevis drømt om at se en havørn og nu havde jeg fået øje på den. Jeg signalerede til de andre og Helge satte turbo på båden. Ørnen fløj langs med fjorden og vi fulgte den nu i høj fart. Det var helt uvirkeligt og et magisk øjeblik. Jeg var tilfreds, drømmen var gået i opfyldelse men……… så skete der noget helt usandsynligt. Der kom endnu en havørn, som fløj ved siden af den anden. WOW nu sejlede vi parallelt med to ørne og de var lige deroppe. Det er en af de fedeste naturoplevelser, jeg har haft med fugle. Den var på næsten på højde med pingvin paraden i Australien. 

Efterfølgende sagde Helge:  Ofte ser jeg en havørn, bare længere inde i landet. Men det i dag var utroligt.

Efter en times sejlads, var turen desværre slut. Jeg slæbte benene op fra båden for jeg ville ikke af. Jeg ville opleve mere. Adrenalinen kørte og  jeg var slet ikke klar til at det skulle stoppe.

Nå men op kom jeg, jeg fik alt udstyret af og takkede Helge for den fedeste oplevelse.

Praktisk information:

  • Tag praktisk tøj og sko på.
  • Pris 1 time NOK 595.
  • Du skal være over 1 meter og hvis du er under 14 år skal du ledsages af en voksen.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Galleri N. Bergslien

Turen forsatte eller det vil sige, jeg var nu tilbage til der hvor jeg startede ved hotellet hvor jeg overnattede. Lige ved siden af hotellet ligger Galleri N. Bergslien. Her var der en samling kunstværker fra Nils Bergslien (1853-1928). Det var enorme malerier som var anderledes, smukke og også lidt komiske. Jeg gik lidt rundt og kiggede men havde svært ved at koncentrerer mig. Adrenalinen kørte stadig rundt i kroppen og jeg var stadig på min sejltur.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Overnatning på hotel Ullensvang

Efter en lille times køretur, var jeg nu kommet til Lofthus og hotel Ullensvang hvor jeg skulle overnatte. Hotellet har 168 værelser hvor de fleste har en unik udsigt til fjorden. Det er et familiehotel drevet gennem fem generationer og det havde sin spæde begyndelse i 1846. Det bryster sig bl.a. med at den norske dronning ofte overnatter her.

Jeg fik desværre ikke et værelse med udsigt direkte til fjorden men jeg kunne skimte den og fik i stedet godt udsyn til de nærliggende bjerge med vandfald. Mit værelse var enormt, lidt gammeldags indrettet men med en stor altan. Helle hotellet emmede af historie, der var masser af majestætlige rum og der var flere steder hvor jeg kunne sidde og suge den lækre udsigt til mig. Desuden var der på hotellet et spa-område, en opvarmet swimmingpool med udsigt til fjorden og bjergene.

Et meget unikt hotel, som bestemt indbyder til flere dages ophold.

Jeg spiste middag på hotellet som var buffet men masser af skaldyr og fisk, salater, kød, desserter og kager. Ret lækkert og en god måde at slutte min dag med oplevelser ved Eidfjord og omegn.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

Oplevelser ved Eidfjord og omegn

Det var en helt fantastisk dag jeg havde, med masser af oplevelser ved Eidfjord og omegn. Vejret var rimeligt, naturen helt ubeskrivelig smuk og jeg fik en af de fedeste oplevelser jeg længe har haft. For hvis du er i tvivl, var det at sejle RIB båd. Det var en virkelig en unik oplevelse. At være ude på vandet og så tæt på naturen var en oplevelse som jeg ikke helt kan beskrive med ord.

At jeg desuden sejlede om kap med to havørne – jamen det var da for vildt. Norge overraskede mig bare hele tiden. Det land er så varieret og jeg havde på denne dag, fået så mange oplevelser at jeg nu kun tænker på muligheder – og eller hvordan eller hvornår, jeg kan komme tilbage og opleve mere.

Oplevelser ved Eidfjord og omegn - Norge

  • Billede af mig, er taget af Marit Stadheim.
  • Rejsetidspunkt september/oktober.

På denne rejse var OnTrip.dk inviteret af Innovasjon Norge Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center