24 timer i Bergen – Norge

Reklame – 24 timer i Bergen, viste mig mange smukke sider af byen. En tur med fløibanen som gav mig en imponerende udsigt, de farverige UNESCO-huse på Bryggen og en sejltur på fjorden med masser af vandfald. En by, hvor jeg fik gode madoplevelser, boede på et lækkert hotel og sågar var til en koncert.

24 timer i Bergen - Norge

Rejsen til Bergen

En solrig formiddag i september, satte jeg mig i et SAS-fly og i løbet af 1.20 minutter var jeg allerede i Bergen. Jeg så forventningsfuld den smukke by fra luften og så frem til mine 24 timer i Bergen. En tur med lufthavnsbussen, bragte mig til centrum af byen i løbet af en halv time og mine oplevelser kunne nu begynde.

24 timer i Bergen - Norge

Check – in på Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Jeg var så heldig, at jeg skulle bo på Clarion Collection Hotel Havnekontoret. Det lå i centrum af Bergen i en smuk gammel barok bygning, lige ned til vandet og få meter fra den populære Bryggen. Jeg fik et stort værelse med skråvinduer og udsigt til bjergene.

Værelset var lækkert, nyt og luxuriøst. Det indehold en stor dobbeltseng, bord med to stole, et skrivebord, opbevaring, safe og aircon. Der var et enormt badeværelse med stort vaske – og bruseområde. Desuden var der Wi-Fi som var velfungerende på hele hotelområdet.

Clarion havde desuden sat et frugtfad frem til mig og en personlig hilsen. Det er ofte disse små ekstra ting som gør, der gør at jeg føler mig velkommen.

Efter en kop kaffe og et stykke kage, var jeg nu klar til at starte mine oplevelser og dermed mine 24 timer i Bergen.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

24 timer i Bergen - Norge

Rundtur i Bergen

Havnefronten

Jeg gik langs havnefronten og nød det gode vejr. Solen skinnede, hvilket er usædvanligt i Bergen, som er berygtet for sine regnvejrsdage og kan prale af at have hele 300 af dem om året. Jeg kiggede på de smukke huse, vandet og lod solens stråler varme mig.

Bryggen med de smukke træhuse

Husene på Bryggen er optaget på UNESCOS verdensarvsliste og ligger på den østlige side af fjorden som leder ind til Bergen. Bebyggelsen blev genrejst efter en brand i 1702 og efter sanering og en del brande, står der i dag ca. en fjerdedel tilbage. Disse træhuse er opført i gårde og lange husrækker på en eller to sider af en fælles gårdpassage. Området er i dag, en levende historisk bydel med 61 fredede bygninger.

Jeg nød synes, af de smukke huse og så lidt bort fra dem som var pakket ind pga. renoveringen. Det var bestemt en god måde at starte mine 24 timer i Bergen på.

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

En smuk tur med Fløibanen

Jeg ville udnytte at solen skinnede, så kursen blev sat mod fløibanen. Det er en kabelbane som forbinder byens centrum med Fløyens bjerg. Strækningen er 844 meter og har en højdeforskel på 302 meter og den blev bygget i 1918. Turen tager fra 5-8 minutter.

Jeg gik ind i den ene af to vogne og så frem til min tur op ad bjerget. Det gik nok egentlig lidt hurtigere end jeg havde regnet med og i løbet af et kort øjeblik, var jeg på toppen af bjerget. WOW sikke en oplevelse. Heroppe fra, fik jeg en helt fantastisk udsigt over Bergen og fjorden. Jeg blev lige i det øjeblik lidt forelsket i Bergen.

 • Billetpris. NOK 95

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

Middag på Lysverket

Efter en eftermiddag med dejlige oplevelser i Bergen, var tiden kommet til middag. En rask gåtur gennem Bergen og jeg ankom til restaurant Lysverket. Restauranten ligger på kunstmuseet KODE 4 lige ved Greighallen, hvor jeg senere skulle til koncert.

Indretning var hyggelig og der var god stemning. Jeg fik en to-retters menu med vand og vin til.

 • Hoveret – Helleflynder med kartofler vendt i pesto og forskellige sprøde grønsager.
 • Dessert – Æbler med crumble og is.

En let og meget lækker menu som jeg virkelig nød sammen med den gode service.

 • Adresse: Rasmus Meyers allé 9

24 timer i Bergen - Norge

Bach koncert i Greighallen

Greighallen som er koncerthuset i Bergen har plads til 1.500 mennesker. Det er tegnet af den danske arkitekt Knud Munk. Jeg nød den specielle men bestemt også smukke bygning og så frem til at høre en klassisk koncert, for første gang i mit liv. Koncerten var med Bach musik og indrømmet – det bliver ikke det som jeg kommer til at lytte til i fremtiden. Selvom jeg faktisk tidligere på året havde besøgt hans fødeby. Men jeg nød at kigge på den passion som de havde i orkesteret imens de spillede. De var i deres helt egen verden.

Jeg forlod stedet og den gåtur som skulle have taget 30 minutter, tog over en time. Hvordan kan man egentlig fare vild, i en så lille by som Bergen?

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

Min morgen i Bergen

Jeg havde et lækkert værelse, en skøn seng men….. Jeg er ikke vant til at sove med skråvinduer, så jeg blev vækket mange gange i løbet af natten. Det var af en lyd, jeg overhoved ikke havde lyst til at høre – regn. Det øsede desværre også ned med enorme vanddråber, da jeg vågende. Men efter en hurtig morgenmad, var jeg klar på flere oplevelser på mine 24 timer i Bergen.

Fjordcruise til Mostraumen

Nu skulle jeg på fjordcruise. En af de oplevelser som jeg havde set meget frem til. Regnen silede desværre stadig ned i stride strømme men ombord kom jeg, på katamaranen og så frem til en 3 timers sejltur. Jeg havde da heller ikke sejlet særlig længe, før jeg blev betaget og måtte udenfor i den silende regn.

Turen viste mig Norge fra sin smukkeste side. Her så jeg det ene vandfald efter det andet. På et tidspunkt, kunne jeg ikke engang tælle alle dem som væltede ned overalt, på de stejle klippevægge. Jeg sejlede på den 27 km. lange Osterfjord hvor der inderste inde i fjorden, lå Moldalen som er den næst mindste kommune i Norge med kun 380 indbyggere.

Jeg sejlede igennem igennem stærke strømme og endte til sidst, ved den smalle Mostraumen- strækning. En stor oplevelse og denne oplevelse var så smuk, selv i regnvejr, at hverken billeder eller ord kan retfærdiggøre det. Det var bestemt et af højdepunkterne på mine 24 timer i Bergen.

På et tidspunkt, var der mulighed for at komme op på broen og hilse på de to kaptajner. Det blev til en hyggelig snak og det var spændende at prøve at sejle med ”kaptajnens øjne”.

 • Varighed: 3 timer
 • Pris: NOK 550

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

Frokost på Bryggeloftet

Efter en lille gåtur var jeg igen ved Bryggen hvor restaurant Bryggeloftet ligger. Her fik jeg en frokost i de gamle hyggelige lokaler. Jeg valgte at spise en kyllingesandwich med pomme frites til. Det var udmærket uden at være noget særligt.

 • Adresse: Bryggen 11

24 timer i Bergen - Norge

Byrundtur i Bergen

Efter frokost var tiden kommet til flere oplevelser. Regnen stod stadig ned i tykke stænger og min guide tog mig med rundt i Bryggen. Her fik jeg fortalt masser af spændende historier om husene og området. Jeg fik også en forklaring på, hvorfor mange af dem er ved at blive renoveret. Det er fordi de står på pæle som med årene forfalder og husene synker.

Derefter gik turen op, op og op. Jeg så masser af smukke huse som der lå her på bjerget og udsigten over byen blev også smukkere, nu længere jeg kom op men….. nu var jeg ikke kun våd men drivvåd, så byturen sluttede og jeg endte med et besøg på fiskemarked.

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

Middag på restaurant Cornelius Sjømatrestaurant

Har du sejlet til en restaurant som ligger på en ø? Det skal du, hvis du skal besøge restaurant Cornelius Sjømatrestaurant

Jeg gik ned til kajen lige ved mit hotel og herfra tog jeg en katamaran. Den var fyldt med mennesker som alle skulle til restauranten denne aften. Efter 25 minutter ankom jeg.

Jeg gik ind til restauranten som allerede udefra så superhyggelig ud. På vejen blev jeg mødt af diverse bassiner med fisk og skaldyr i. Inde på restauranten kom vandet til sin ret og lige meget hvor jeg kiggede kunne jeg se det.

Efter at have fået et bord, hvor der var udsigt til vandet, kom min tjener. Hun fortalte:

Konceptet er en metrologisk menu. Vi lader os inspirer af vind, vejr og humør. Ingen dage er der samme menu.

Middagen bestod i dag af 5 retter med forskellige slags tilbehør, hvor 4 af retterne var fisk.

 • Makrel
 • Blåmusling
 • Helleflynder
 • Sej
 • Dessert

Der var til middagen også inkluderet en vinmenu. Vinene var afstemt og passede perfekt til middagen. Servicen, informationerne om maden og selvfølgelig maden, medvirkende til at middagen blev en stor madoplevelse. En helt unik afslutning på mine 24 timer i Bergen.

Bonusinfo: Pris for 5-retters menu inkl. bådturen NOK 1.150

 • Adresse: Katlavika 14, 5177 Bjørøyhamn

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen - Norge

24 timer i Bergen

Jeg havde nogle fantastiske 24 timer i Bergen. En by som jeg i mange år, havde drømt om at besøge og jeg blev bestemt ikke skuffet. En by, hvor fjorden var det centrale og hvor bjergene stod rundt om den som en mur og passede på den. Her lå husene oppe på fjeldet, der var masser af hyggelige små gader og her gik drømme i opfyldelse. At jeg så desuden, fik oplevet byen i solskin, det var jeg utrolig glad for. For ingen tvivl, den gør sig helt klart bedst, når der ikke regner.

24 timer i Bergen - Norge

Lidt fakta om Bergen

Bergen blev grundlagt i 1070 med navnet Bjørgvin, som betyder ”den grønne eng mellem fjeldene”. Den ligger på Norges vestkyst omgivet af de syv fjelde. Der bor ca. 275.000 mennesker i byen som i hele sin historie har været en stor international handels – og søfartsby og den har da også været Norges hovedstad.

Bergen er kendt og berygtet for sit regnvejr og kan bryste sig med, at det regner 300 dage om året. En smuk by hvor 50% af arealet ligger 160 meter over havets overflade.

Hvordan kommer du til Bergen

Både SAS og Norwegian flyver direkte til Bergen fra CPH og har flere daglige afgange. Flytiden er 1.20 minutter.

Der er desuden også direkte fly fra Jylland.

Transport fra lufthavnen

 • Flybussen – Enkelt billet NOK 105 ellers du kan købe en returbillet inden du stiger ind i bussen NOK 155.
 • Taxa – NOK 300-500

24 timer i Bergen - Norge

 • Rejsetidspunkt september/oktober.

denne rejse var OnTrip.dk inviteret af Innovasjon Norge Indhold, meninger og billeder er som altid helt vores egne. #visitnorway #visitbergen

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER..

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center