Pingvin parade den største dyreoplevelse – Phillip Island, Australien

Pingvin parade den største dyreoplevelse, vi har haft. Færdig med at køre Great Ocean Road, men bestemt ikke færdig med de store oplevelser i Australien. Et par timers kørsel sydøst for Melbourne, ligger Phillip Island, hvor vi havde bestilt en VIP tur til Pingvin paraden.

Pingvin parade den største dyreoplevelse - Phillip Island, Australien

 Pingvin parade, Phillip Island

Vi prøver uden billeder

Desværre kan vi ikke vedlægge billeder, da det ikke var tilladt at tage billeder af hensyn til pingvinerne. Vi vil dog forsøge, at beskrive oplevelsen, som nok er en af de største dyreoplevelser, vi nogensinde har haft.

Mødet med vores ranger og fakta om pingvinerne

Vi ankom til naturparken kl. 17.00, som var en time før solnedgang. Det var vigtigt, at vi var der ved tusmørket for det er på det tidspunkt alting sker.

Vi mødtes med vores ranger Bob, som grundet vores tilkøbte VIP status, viste os op i et lokale, hvor han fortalte os om pingvinerne og hvordan et stort område nu er blevet udlagt til naturpark.

Staten har i de sidste 20 år opkøbt boligerne indenfor det område, hvor pingvinerne holder til, således at området kan gives tilbage til pingvinerne. Siden staten gik ind i projektet, er antallet af pingviner vokset så det nu er en koloni på over 20.000 pingviner.

Det er den mindste pingvin art, dværg pingvinen der kun vejer omkring et kilo. Pingvinerne er par og er fælles om, at ruge og opdrætte deres unger. De lever 80 % af tiden i vandet og at gå på jorden er bestemt ikke deres rette element.

Vi indtog drikke og snacks imens Bob fortalte og så frem til Pingvin parade den største dyreoplevelse.

Skybox og pingiverne ude i havet

Derefter gik vi igennem området, som er meget kuperet. Det er bevokset med en bestemt sukkulent som pingvinerne bygger deres huler af og i. Der er lavet et kæmpeanlæg med træbroer og gangarealer, som går henover pingvinernes huler. For pingvinerne er der lavet tunneler og stier, så de kan tilgå deres huler når de ankommer ude fra havet.

Vi ankom til Skybox, hvor endnu en ranger sad klar til at tælle aftenens pingvin antal – som VIP’er havde vi særlig adgang hertil. Det som bliver talt var, hvor mange pingviner der kom op på land. Antallet kan variere meget, helt ned til 41 pingviner, men vores aften skulle vise sig at være særdeles god.

Til at starte med, kunne vi se sorte striber af pingviner ude i havet. Pingvinerne holdt sig klar og ventede på, at det skulle blive mørkt for derefter at turde gå på land. Da det var blevet næsten mørkt, skete det fantastiske så. Hundredvis af pingviner blev skyllet op på land.

De samlede sig så i flokke og efter de havde sundet sig lidt og følte sig rimelig sikre på at der ikke var angribende fugle, begynde de at spurte hen over den ubeskyttede strand.

De løb så hurtigt som deres små pingvin fødder og ben kunne. Nogen gange faldt de, andre af dem løb ind i hinanden, men alle nåede frem til det bevoksede område. Pingvinerne gik så videre, frem til deres huler i små grupper.

Vi kom helt tæt på pingvinerne

Ude af Skybox, skulle vi nu komme endnu tættere på pingvinerne, så vi blev af Bob fuldt ned til et bestemt “Pingvin Plus” området. Her kunne vi sidde, helt tæt på og se de små pingviner på vej op ad stierne, igennem det meget kuperede landskab.

De “kaldte” på hinanden og der var meget larm men det var en rigtig sød larm, som fik smilet frem på læberne. Nogle af de små pingviner, havde op til flere hundrede meter de skulle gå, før de var fremme. En lang tur for de små pingvin ben.

Pingvin parade den største dyreoplevelse

Vi var meget heldige med vejret, det var en lun og vindstille aften og himlen var stjerneklar. Denne aften regnede de med, at der var kommet omkring 1.500 pingviner på land. Vild, vild oplevelse! En oplevelse vi altid vil huske tilbage på og de flere penge som en VIP billetten kostende, var alle pengene værd. Pingvin parade den største dyreoplevelse, vi har haft til dato.

Og ja, vi tjekkede for pingviner under bilen, det ville da have været gyselig oplevelse, hvis vi kom til at køre en sød pingvin over.

Pingvin parade - Phillip Island, Australien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.