Storbyguide Riga – Letland

I Vores storbyguide Riga, hvor vi giver dig vores anbefalinger til et besøg til byen. En utrolig smuk by, som overraskede os positivt og som bestemt er værd at besøge. En by som er perfekt til et forlænget weekendophold. Vi giver i denne storbyguide vores anbefalinger til oplevelser, hotel og spisesteder i byen.

2016-10-storbyguide-riga-letland-01

Fakta om Riga

I Riga finder du toppede brosten, historisk charme og floden Daugava, der skærer tværs gennem byen. Dette kombineret med et utal af hyggelige cafeer og restauranter. Den gamle bydel der er på UNESCOs verdensarvsliste, er helt lukket for trafik og har masser af smukke gamle bygninger. Dette sammen med de mange grønne åndehuller, gør Riga til en smuk by.

En by du kan besøge, med en kort flyvning fra Danmark og som egner sig til et forlænget weekend ophold. Desuden er der er behageligt lavt prisniveau, så du får meget for dine penge. Det er bestemt en by som kan tilbyde oplevelser for alle typer rejsende.

Riga er Letlands hovedstad og ligger ved Rigabugten ved Østersøen. Riga har ca. 700.000 indbyggere og er den største by i de baltiske stater. Byen har tre bydele: Den gamle bydel, centrum på østbredden og Pardaugava på Vestbredden.

Det officielle sprog er lettisk, men de fleste lettere taler også russisk. Byen blev grundlagt i 1201 og var med i Hanseforbundet, som gav byen et økonomisk fundament og en tyskkulturel tilknytning. Efter i mange år at have være besat af Rusland, blev Riga atter hovedstad i et selvstændigt Letland i 1991.

Riga er en by i rivende udvikling. En by som er ved at finde sin egen identitet, efter i mange år at have været fastlåst i Sovjets jernnæve. En smuk by, som er en overset perle og bliver spændende at følge fremover. Vi giver dig i vores storbyguide Riga, vores bedste tips til dit næste besøg.

2016-10-storbyguide-riga-letland-02

Praktiske informationer om Riga

Oplevelser i Riga

Vi vil i vores storbyguide Riga, kommer vi ind de praktiske ting, giver vores råd, tips og anbefalinger. Det er alle ting, som forhåbentlig vil gøre din rejse, til byen meget nemmere.

Visum

 • Der kræves ikke visum af danske statsborgere for ophold under 90 dage.
 • Passet skal være gyldigt under opholdet.

Storbyguide Riga - Letland

Hvordan kommer du til Riga?

Vi fløj selv med SAS til Riga men der findes mange selskaber som flyver direkte.

 • Flytiden er 1.30 timer.
 • Billetterne koster fra DKK 500 og opefter.

Transport fra lufthavnen

 • Bus nummer 22 kører fra lufthavnen til den gamle bydel – Pris DKK 13
 • Minibusser med forskellige stops i centrum DKK 40
 • Taxa DKK 110

Vejret i Riga

Riga har nogenlunde det samme vejr som i Danmark. Vinteren er dog noget koldere med mere sne men til gengæld er sommeren varmere. Det perfekte tidspunkt at besøge byen er om for – og eller efteråret.

Storbyguide Riga - Letland

Prisniveauet

Prisniveauet er generelt billigere end i Danmark især offentligt transport og basale fødevarer. Restauranter findes i forskellige prislag men en tommelfingerregel er at det er 1/3 billigere end i Danmark.

Valuta

Valutaen i Letland er Euro og der tages imod kreditkort og der findes hæveautomater overalt i byen.

Hvordan kommer du rundt i Riga?

Den bedste måde at opleve Rigas seværdigheder på er ved at gå. De fleste seværdigheder ligger i gåafstand, men ellers er både busser og sporvogne velfungerende. Billetprisen ligger på DKK 8 men der er forskellige rabatmuligheder. Det er også muligt at tage en taxa, og prisen er en tredjedel af, hvad den er i Danmark.

Storbyguide Riga - Letland

Oplevelser i Riga

Riga har masser af oplevelser for alle typer rejsende. Der er spændende museer, smukke bygninger, grønne oaser og masser af hyggelige cafeer. Vi giver dig hermed i vores storbyguide et bud, på nogle af de mange oplevelser der er i Riga.

Den gamle bydel

Den gamle bydel oser af charme, smukke bygninger og her får du virkelig historiens vingesus at mærke. Imens du går på de toppede brosten og ikke blev forstyrret af trafikken, kan du henføre dig selv til middelalderen. Kig op, kig hen og lad dig blive imponeret eller sæt dig på en hyggelig café og nyd den storslået arkitektur.

Storbyguide Riga - Letland

Letlands frihedsmonument

Letlands eget frihedsmonument, tårner sig op ved overgangen til den nye bydel i Riga. Det blev rejst i 1935 og øverst oppe på søjlen står Milda, som er Letlands frihedsgudinde. Rundt om frihedsgudinden, er der smukke grønne områder som er omgivet af en lille kanal.

Storbyguide Riga - Letland

Markedshallerne

Markedshallerne er de gamle hangarer for zeppelinerne under første verdenskrig. Så bare selve bygningerne er en attraktion i sig selv. Omkring og i markedshallerne kan du få indsigt, købe eller smage Letlands specialiteter. Her mødes du med de lokale, som gør deres indkøb og du kan kigge på livet der leves imens du nyder en kop kaffe.

Storbyguide Riga - Letland

De smukke bygninger

Riga er en parade af smukke bygninger. Den smukke russiske-ortodokse katedral med sine mange kupler, Sorthovedernes hus med alle sine krummelurer og husk at kigge efter Rigas vartegn katten, på hustagene. De ældste bygninger i Riga er de tre brødre, Riga slot og hele gaden Alberta iela med bygninger i Jugendsti, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Storbyguide Riga - Letland

International Museum of Vodka

Se tusindvis af vodkaflasker fra hele verden. Lad dig imponere af en rundvisning og fortælling om stedet, af den passioneret Leonard. Han fortæller dig med glæde om sin udstilling. Hvis du vil opleve et anderledes museum med masser af sovjet historie, er dette stedet at besøge.

Storbyguide Riga - Letland

Riga set fra oven

Riga er utrolig smuk set fra oven, med sine gamle bygninger som er omkranset af floden. Tag på besøg til TV-Tårnet og nyd udsigten. En udsigt over byen som også kan nydes fra Stalins gave til Riga, det Lettiske Videnskabsakademi. Du kan også tage elevatoren op i St. Petri kirken og herfra se den gamle bydel fra oven.

Storbyguide Riga - Letland

Overnatning i Riga

Vores anbefaling til overnatning er på Tallink Hotel Riga. Her får du dejlige værelser, morgenmaden er super og det ligger i gåafstand til de fleste attraktioner. Der er på hotellet en restaurant der servere lækker gourmet mad til rimelige priser og en bar.

Storbyguide Riga - Letland

Spisesteder i Riga

Riga har et utal af restauranter og cafeer som hovedsagelig ligger omkring den gamle bydel. Du har i byen, mulighed for at smage mad fra alverdens køkkener. Priserne er desuden lave i forhold til Danmark, så derfor kan få gode gourmetoplevelser for rimelige penge.

Storbyguide Riga - Letland

Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel

Mærk historiens vingsus og nyd den smukke renoveret bygning, som huser et af de bedste boutiquehoteller i Riga. Smag udsøgt gourmetmad i de smukke omgivelser, på en restaurant som adskillige gange er kåret som en af Rigas bedste.

Storbyguide Riga - Letland

Restaurant Elements, Tallink Hotel Riga

På Tallink Hotel Riga kan du få en rigtig god madoplevelse på Restaurant Elements. Lækker veltilberedt mad, som også er meget eksperimenterende. Desuden er det smukt, samt fantasifuldt anrettet og servicen er i top. Et gourmetmåltid til rimelige penge.

Storbyguide Riga - Letland

Tip til dit besøg i Riga

Vi giver dig i vores storbyguide Riga vores bedste tips til dit besøg.

 • Hvis du skal besøge Museum of Vodka, så skriv adressen ned og bestil en taxa, det er svært at finde.
 • Der en ingen offentlige transportmuligheder til TV-Tårnet, du er nød til at tage en taxa.
 • Besøg byen i det sene efterår. På det tidspunkt, er der næsten ingen turister.
 • Engelsk er stadig ikke så udbredt i Riga, så få hjælp til at skrive adressen ned.
 • Det er rigtig billigt at køre i taxa.
 • Forvent ikke et højt serviceniveau.
 • Oplev det oprindelige Riga og besøg markedshallerne.
 • Prisniveauet er lavt i Riga. Mad og drikke ca. halv pris af Danmark.
 • Besøg gaden Alberta iela og de omkringliggende gade og oplev husene i Jugendsti. De er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Storbyguide Riga - Letland

Andre inspirationskilder til Storbyguide Riga

Storbyguide Riga - Letland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center