Anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel hvor du kan opleve 5-stjernet mad, 5-stjernet service i 5-stjernet omgivelser. Restaurant Renommé er blevet kåret som en af de bedste restauranter i Europa og er smukt beliggende i Gallery Park hotel. 

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Bordbestilling

Vi havde bestilt bord på forhånd og modtaget en smuk bekræftelse på vores tasty menu, som vi skulle smage på dette smukke sted og glæde os til at lave vores anmeldelse af Restaurant Renommé.

Velkomstdrink og rundvisning på hotellet

Ved ankomsten blev vi mødt at restaurantchefen, som spurgte om vi ikke ville have en drink inden maden. Vi sagde ja tak og fik en skøn mousserende rosevin.

Olesja Lipsne som er Salgs og Marketingschef spurgte: Vil i ville være interesseret i at blive vist rundt i bygningen, imens i indtager jeres drink. Vi sagde selvfølgelig ja tak til tilbuddet. Det er ikke så tit, vi får tilbudt at se et smukt 5-stjernet boutique hotel indvendig.

Olesja fortalte os om hotellets historie, viste os rundt og fortalte om den store renovering der er forgået på hotellet og hun viste os sågar, hvordan enkelte af værelserne så ud. Smukke værelser som er indrettet med stor respekt for bygningen og dens historie med en masse aktionsopkøbt antikviteter. Ret vildt!

En overraskende ekstra bonus oplevelse som vi satte stor pris på at kunne opleve. Selv toiletterne på Gallery Park hotel er luksus med lækre sæber, cremer og ikke noget med papirs håndklæder, nej det var selvfølgelig stof håndklæder. Efter vores lille rundvisning, hvor vi også var færdig med vores drink blev vi vist ind i restauranten.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Lokalet

Her inde i restauranten så vi endnu et smukt rum, med hyggelige borde, hvide duge, smukke glas, bestik og porcelæn med hyggelige levende lys på bordene. Restaurantens indretning var også sket med stor respekt for bygningen. Hele endevæggen var dedikeret til vin opbevaring hvilket gav en autentisk stemning. Vores tjener viste os til vores bord og kom med et menukort til os.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Menuen

Vores menu bestod af 3 retter med tilhørende vine og der var på menukortet mulighed for at vælge imellem 3 forskellige forretter, 3 hovedretter og 3 desserter.

Vi prøver altid at vælge noget forskelligt, så vi kan få mange smagsoplevelser og det var også tilfældet på restaurant Renommé. Menuen var ny lettiske klassikere, som vi så frem til at smage. Det gør også en efterfølgende anmeldelse af Restaurant Renommé mere interessant.

Drikkevarer og appetizer

På bordet var der lidt ristet brød, men vi fik hurtigt serveret en brødbakke med forskellige slags lækkert frisk brød, smør og specielt salt. Vi fik skænket et glas kølig og lækker hvidvin sammen med en appetizer fra køkkenchefen.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Forretter

Vi valgte to forskellige ting til forret. To af os valgte rugvaffel med lettiske specialitet og den sidste valgte røget makrel men kartoffel kager og karamelliseret rødløg.

Vaflen var overraskende, anderledes og meget dekorativ hvor hullerne i vaflen var blevet fyldt med forskellige små lettiske smagsoplevelse og der var desuden også en skål med cremefraiche. En meget anderledes og velsmagende forret.

Makrellen var frisk, lækker og meget velsmagende, med en god kombination af surt, sød og sprødt. En lækker forret.

Anmeldelse af Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Hovedretter

Til hovedret valgte vi at prøve alle tre retter. Vi valgte langtidsstegt laks med linse ragout, en vegetarret som var gule ærter med stegte løg, svampe og lettisk ost. Den sidste ret var stegt kalvelever med cremet hvidvins sennepssovs og kartoffelmos.

Inden vi fik serveret vores hovedretter kom vores tjener og spurte om vi ville fortsætte med samme vin eller have noget andet. Den ene af os valgte at fortsætte med hvidvinen, en fik rødvin og den sidste rosevin. Vi nød vores vin og så frem til vores hovedretter.

Vi fik serveret vores hovedretter og fik ved den anledning hilst på køkkenchefen som deltog i serveringen og overrasket os ved, at han kunne tale dansk. Det viste sig at han havde boet i Danmark nogle år.

  • Lakseretten var lækker, en fisk perfekt tilberedt med dejlige velsmagende linser og smukt serveret med lidt rogn på toppen.
  • Leverretten var velsmagende med lever som var perfekt stegt og en mos der i kombination med den lidt syrlige sovs var perfekt. Anretningen med grønt og en blomst var en fryd for øjet.
  • Den sidste ret vegetarretten, var nok den kedeligste af retterne, der var ikke så mange smagsoplevelser. Men fantasifuldt og anderledes anrettet i et sylteglas med grønt og en smuk rød blomst.

Vi nød vores hovedretter som var anderledes gourmetmad i høj klasse og så allerede frem til vores desserter.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Desserter

Her valgte vi også tre forskellige desserter.

  • Traditionel Riga Wind Cake som er en vandbakkelse med flødeskum og kvæder.
  • Basilikum cheesecake som desuden er signatur dessert på Renommé.
  • Stegte æbler med honning og nødder.

Alle tre desserter var yderst velsmagende, men især de stegte æbler med honning og nødder var en klar vinder. Til desserten blev vi tilbudt kaffe og sagde ja tak. Til vores kaffen blev der serveret småkager som vel mest må betegnes som klejner.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Anmeldelse af Restaurant Renommé

Vi havde en rigtig god madoplevelse, i smukke omgivelser som vores anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery park Hotel også afspejler. Selve stedet er en smuk oplevelse i sig selv. Servicen og maden er bestemt til 5 store stjerner.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center