Anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel hvor du kan opleve 5-stjernet mad, 5-stjernet service i 5-stjernet omgivelser. Restaurant Renommé er blevet kåret som en af de bedste restauranter i Europa og den er smukt beliggende i Gallery Park hotel. 

Anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Bordbestilling

Vi havde bestilt bord på forhånd og modtaget en smuk bekræftelse på vores tasty menu, som vi skulle smage på dette smukke sted. Vi glædede os til vores besøg og til at skrive vores anmeldelse af Restaurant Renommé.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Velkomstdrink og rundvisning på hotellet

Ved ankomsten blev vi mødt at restaurantchefen, som spurgte om vi ikke ville have en drink inden maden. Vi sagde ja tak og fik en skøn mousserende rosevin.

Olesja Lipsne som er Salgs og Marketingschef spurgte: Vil i ville være interesseret i at blive vist rundt i bygningen, imens i indtager jeres drink. Vi sagde selvfølgelig ja tak til tilbuddet. Det er ikke så tit, vi får tilbudt at se et smukt 5-stjernet boutiquehotel indvendig.

Olesja fortalte os om hotellets historie, viste os rundt og fortalte om den store renovering der var forgået på hotellet og hun viste os sågar, hvordan enkelte af værelserne så ud. Smukke værelser som var indrettet med stor respekt for bygningen og dens historie med en masse aktionsopkøbt antikviteter. Ret vildt!

En overraskende ekstrabonus oplevelse som vi satte stor pris på at kunne opleve. Selv toiletterne på Gallery Park hotel var luksus med lækre sæber, cremer og ikke noget med papirs håndklæder, nej det var selvfølgelig stof håndklæder. Efter vores lille rundvisning, hvor vi også var færdig med vores drink blev vi vist ind i restauranten.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Lokalet

Herinde i restauranten, så vi endnu et smukt rum, med hyggelige borde, hvide duge, smukke glas, bestik og porcelæn med hyggelige levende lys på bordene. Restaurantens indretning var også sket med stor respekt for bygningen. Hele endevæggen var dedikeret til vin opbevaring hvilket gav en autentisk stemning. Vores tjener viste os hen til vores bord og kom med et menukortet.

 

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Menuen

Vores menu bestod af 3 retter med tilhørende vine og der var på menukortet mulighed for at vælge imellem 3 forskellige forretter, 3 hovedretter og 3 desserter.

Vi prøver altid at vælge noget forskelligt, så vi kan få så mange smagsoplevelser som muligt og det var også tilfældet på restaurant Renommé. Menuen var ny lettiske klassikere, som vi så frem til at smage. Lokalt mad gør også en efterfølgende anmeldelse af Restaurant Renommé meget mere interessant.

Drikkevarer og appetizer

På bordet var der lidt ristet brød, men vi fik hurtigt serveret en brødbakke med forskellige slags lækkert frisk brød, smør og speciel salt. Vi fik skænket et glas kølig og lækker hvidvin sammen med en appetizer fra køkkenchefen.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Forretterne

Vi valgte to forskellige ting til forret. To af os valgte rugvaffel med lettiske specialitet og den sidste valgte røget makrel men kartoffel kager og karamelliseret rødløg.

Vaflen var overraskende, anderledes og meget dekorativ hvor hullerne i vaflen var blevet fyldt med forskellige små lettiske smagsoplevelse og der var desuden også en skål med cremefraiche. En meget anderledes og velsmagende forret.

Makrellen var frisk, lækker og meget velsmagende, med en god kombination af surt, sød og sprødt. En lækker forret.

Anmeldelse af Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Hovedretterne

Til hovedret valgte vi at prøve alle tre retter. Vi valgte langtidsstegt laks med linse ragout, en vegetarret som var gule ærter med stegte løg, svampe og lettisk ost. Den sidste ret var stegt kalvelever med cremet hvidvins sennepssovs og kartoffelmos.

Inden vi fik serveret vores hovedretter, kom vores tjener og spurgte om vi ville fortsætte med samme vin eller have noget andet. Den ene af os valgte at fortsætte med hvidvinen, en fik rødvin og den sidste rosevin. Vi nød vores vin og så frem til vores hovedretter.

Vi fik serveret vores hovedretter og fik ved den anledning hilst på køkkenchefen som deltog i serveringen og overrasket os ved, at han kunne tale dansk. Det viste sig, at han havde boet i Danmark nogle år.

  • Lakseretten var lækker, en fisk perfekt tilberedt med dejlige velsmagende linser og smukt serveret med lidt rogn på toppen.
  • Leverretten var velsmagende med lever som var perfekt stegt og en mos der i kombination med den lidt syrlige sovs var perfekt. Anretningen med grønt og en blomst var en fryd for øjet.
  • Den sidste ret som var vegetarretten, var nok den kedeligste af retterne for der var ikke så mange smagsoplevelser. Men fantasifuldt og anderledes anrettet i et sylteglas med grønt og en smuk rød blomst.

Vi nød vores hovedretter som var anderledes gourmetmad i høj klasse og så allerede frem til vores desserter.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Desserterne

Her valgte vi også tre forskellige desserter.

  • Traditionel Riga Wind Cake som er en vandbakkelse med flødeskum og kvæder.
  • Basilikum cheesecake som desuden var signatur dessert på Renommé.
  • Stegte æbler med honning og nødder.

Alle tre desserter var yderst velsmagende, men især de stegte æbler med honning og nødder var en klar vinder. Til desserten blev vi tilbudt kaffe og sagde ja tak. Til vores kaffen blev der serveret småkager som vel mest må betegnes som klejner.

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Restaurant Renommé på Gallery Park Hotel – Riga, Letland

Anmeldelse af Restaurant Renommé

Vi havde en rigtig god madoplevelse, i smukke omgivelser som vores anmeldelse af Restaurant Renommé, Gallery park Hotel også afspejler. Selve stedet er en smuk oplevelse i sig selv. Servicen og maden var bestemt til 5 store stjerner. Prisen var lidt over middel, men oplevelsen af stedet og den lækre mad var bestemt alle pengene værd.

Adresse: Krišjāņa Valdemāra iela 7, Centra rajons

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center