International Museum of Vodka – Riga, Letland

På International Museum of Vodka, Vodkamusset i Riga finder du vodkaflasker i alle afskygninger, former, farver og indpakninger. Flasker indeholdende vodka, tomme flasker, flasker fra hele verden og mange tidsaldre, i en stor blanding med nostalgiske ting fra sovjettiden.

International Museum of Vodka in Riga

Det var svært at finde Vodka museet

Vi tog en taxa til International Museum of Vodka, uden anelse om, hvad det egentligt var for en størrelse, vi nu skulle besøge. Taxachaufføren måtte da også bruge mobilen nogle gange i sin desperation for at finde stedet. Men efter nogle opringninger fandt han det endeligt. Vi endte i en baggård og tænkte:

Hold da op, det kan da ikke være her. Er vi kørt forkert, blevet snydt eller bare faret vildt.

Mødet med Leonard, ejeren af stedet

Men efter et kort øjeblik blev vi hilst velkommen af en meget venlig mand, som viste sig at hedde Leonards og var ejeren af museet. Han første os, ned af en gyde med en indgang som var helt dækket af beplantning. Vi havde overhoved ikke nogen forventning om, at dette kunne være en indgang til et museum, men det var det.

International Museum of Vodka in Riga

Velkomstdrink

Vi kom dog indenfor og blev med det samme budt velkommen med et glas vodka. Vodkaen var hans egen produceret og ja, den var meget stærk med masser af ingefær og var nærmest udrikkelig. Vi var nu stadig i tvivl om, hvad dette her nu gik ud på.

Vodkaflasker over alt i flere etager

Der var flasker over det hele, hylder med oceaner af flasker og masser af flasker på gulvet. Den enorme samling af flasker samtidig med at denne toetagers bygning mere lignede et værksted føltes og så mærkeligt ud.  Eller var det måske endda en privat bolig? Vi undrede os.

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

Leonards passion

Leonards var passioneret, meget passioneret omkring vodka og det skinnede hurtigt igennem. I løbet af meget kort tid, var vi blevet fænget af hans fortællinger omkring vodka som har været hans lidenskab i årevis.

Han førte os igennem adskillige rum og viste os den ene flaske vodka efter den anden. Det var imponerende at han kunne huske alle sine flasker, deres historie og vi var helt klart fængslet af hans fortællinger.

Vi gik ovenpå, hvor der var yderligere vodkaflasker kombineret med privatbolig og fortællingerne fortsatte. Hver flaske havde simpelthen sin egen historie, omkring oprindelse eller hvor Leonards havde fået eller købt den.

Leonards fortalte: Der er omkring 4.000 flasker vodka på International Museum of Vodka og som om det ikke var nok, kom der lige en mand forbi imens vi var der og afleverede yderlige en flaske vodka til samlingen.

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

Rundvisningen fortsatte

Vi fortsatte vores rundvisning på International Museum of Vodka og blev nu ført til et enormt rum, hvor der ud over at være en kæmpebar, også var vodka relateret ting, kombineret med masser af uniformer fra sovjettiden.

I det store rum var der et mindre rum som var delvist aflukket og totalt overfyldt med militær relateret ting. Det var helt forvirrende, rodet og sjovt med håndgranater, billeder og vodkaflaskerne i en underlig kombination.

Besøget på Vodka museet var en god oplevelse

International Museum of Vodka i Riga, var en meget anderledes og underholdende oplevelse. Det indeholdte masser af historie som blev fortalt af den passioneret Leonards. Vi var de eneste tre personer på museet, så vi fik den fulde opmærksomhed fra Leonard. Det gjorde for os, at oplevelsen blev meget personlig.

International Museum of Vodka in Riga

International Museum of Vodka in Riga

Tip til dit besøg på International Museum of Vodka

Museet var svært at finde, fordi det var placeret i en sidegade et stykke væk fra hovedgaden, nærmest i en baggård. Så sørg for, at du får skrevet både adressen og telefonnummeret ned til museet, så du eller taxachaufføren eventuelt kan ringe og spørge om hjælp.

Vodkamuseet er et sjovt indslag på en Riga tur, men det er placeret i et værksted i et boligkvarter. Husk at spørge en eventuelt taxachaufføren, om den vil vendte på dig, da det ellers er nærmest umuligt at finde en ny taxa.

  • Billetpris: Stedet beskriver sig selv, som Non-profit. Men værdsætter bidrag.
  • Adresse: Krišjāņa Barona iela 136F, Latgales priekšpilsēta,
    Telefon: +371 26 522 232

    Læs også her vores storbyguide Riga.

  • Rejsetidspunkt september.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

 

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center