Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland som var det sidste af de Baltiske lande, som vi manglede at besøge. Et land der i den grad overraskede os positivt. Vi må indrømme, at vi blev forelsket med det samme i denne skønne by. Vi havde 5 dejlige dage i hovedstaden Riga, som vi nød i fulde drag. 

Rejsetanker om Letland

Vejret og årstiden

Vi var heldige med vejret som viste sig fra sin allerbedste efterårsside med sol og lune temperaturer. Det tidlige efterår i september, var på mange måder en perfekt årstid at besøge Riga i.

Med et perfekt vejr i Letland, ikke særlig mange turister og de fleste udendørs serveringer, som stadig havde åbent var alle forudsætninger for et godt ophold tilstede. Det bevirkede også, at vi havde masser af muligheder for at kunne nyde byen i fulde drag. Nydelsen af byen, skete ofte imens vi drak vores kaffe, på en af de mange hyggelige udendørs cafeer som der er i Riga.

Rejsetanker om Letland

Letland er moderne og så alligevel ikke

Letland, et land og Riga, en by som virker topmoderne med kædevarebutikkerne, McDonalds og velfungerende offentlig transport, men så alligevel ikke. Selvom Letland er ved at komme helt ud af kløerne på tidligere tiders besættelse af Sovjetmagten og er ved, at blive sit helt eget land igen. Men vi må i vores rejsetanker om Letland, indrømme at sovjettiden stadig skinner igennem.

Serviceniveauet

Det var især på serviceniveauet at vi mærkede det. Det der med god service i Østeuropa er ikke lige der hvor de er kommet helt op i gear. Det er ikke fordi de var uvenlige eller uhøflige, men den gode service findes bare ikke rigtig.

Et eksempel: Vi skulle bestille noget mad og det eneste ord eller det var ikke engang et ord fra vores tjener var en lille brummen som tilkendegav at hun forstod hvad vi sagde. En meget underlig oplevelser, at det kun er gæsterne (læs: os) som talte og hun brummede bare.

Rejsetanker om Letland

Sproget

Det engelske sprog er heldigvis ved at blive udbredt, især hos den yngre genration, så her havde vi ikke nogle problemer med kommunikationen. Men her i vores rejsetanker om Letland, må vi fortælle at især de ældre har det svært med engelsk. De taxachauffører som vi benyttede, skulle helst have adressen skrevet og vist på et stykke papir, for de forstod slet ikke engelsk.

Ja, vi kørte en del i taxa i Riga, hvis vi altså ikke gik, i stedet for at bruge det offentlige. Årsagen til det var, at det var billigt, meget billigt. Vi kunne køre i taxa i 15 minutter, hvorefter taxametret stod på det som vi ville skulle give i startgebyr i Danmark.

Rejsetanker om Letland

De smukke gamle bygninger

Riga er en by som vi blev betaget af med det samme. En by som rummer så mange smukke, imponerende, betagende bygninger, at vi i timevis bare kunne gå og glo på alle de detaljer som der er på alle de gamle bygninger. At gå rundt inde i den gamle by, uden biler og med næsten ingen turister var for os magisk.

Riga som er i gang med at renovere deres gamle bygninger med stor respekt for det oprindelige. Processen er stadig i gang, så du kan opleve at der stadig står faldefærdige bygninger som de endnu ikke er nået til, enten i fasen renovering eller nedrivning.

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Den oprindelige stemning i Riga

Selvom Riga er en moderne storby, på godt og ondt kunne vi stadig finde noget af den oprindelige gamle stemning i byen. En tur til markedshallerne og de omkringliggende markeder som er udenfor hallerne, satte tiden nogle årtier tilbage. Her kunne vi opleve stemningen som det var engang og stadig kan være i Riga. Vi havde stor fornøjelse af at gå rundt og kigge på de lokale, se hvad de ville sælge og bestemt også spændende at se hvad de købte.

Rejsetanker om Letland

Riga er en grøn oase

Riga er en dejlig grøn by med masser af haver, parker, små kanaler og selvfølgelig den store flod Daugava, som deler byen i to med den lille grønne ø Zakusala i midten. Her på øen står det gule og orange TV-Tårn majestætisk og ligesom skuer ud over begge dele af byen. De grønne områder og floden gør, at Riga næsten lige meget hvor du befinder dig, ser smuk ud.

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

De lokale

I vores rejsetanker om Letland, må vi fortælle at vi blev meget positivt og utrolig godt modtaget som gæster i Letland. Det lettiske folk er utrolig venlige og meget interesseret i at fortælle deres historier om Letland, til os som deres gæster. En gæstfrihed der overraskede os meget positivt. Vi var nok var lidt fordomsfulde i forhold til landets befolkning.

Vi havde lidt en fordom om at letterne var lidt lukkede, indesluttet og ikke særlig imødekommende. En fordom vi nu har begravet i Riga, for det var overhoved ikke tilfældet. De lettere vi mødte var både venlige, åbne, imødekommende og meget gæstfrie.

Rejsetanker om Letland

Mad og drikke

Vi spiste på to rigtig gode restauranter Elements og Renommé, hvor vi begge steder fik rigtig lækker gourmetmad. Det var madoplevelser som vi sent vil glemme. Vi prøvede også Letlands nationaldrik, Balsam der er spiritus tilsat urter. Der var overhoved ikke nogen sammenligning med navnet og smagen. Hold da op, hvor det smagte grimt.

Rejsetanker om Letland

Ellers fik vi rigtig meget god kaffe, på de mange hyggelige konditorier og cafeer rundt om i byen. Den lettiske mad var ikke lige noget der faldt i vores smag, med der var rig mulighed for at spise mad fra andre landes køkkener.

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

De irriterende ledninger i Riga – ØV

Nu når man nu som os er rejsebloggere, vil vi gerne tage billeder af de ting som vi oplevelser. Det er for at kunne dele og inspirer andre. Der var dog en ting som var MEGET irriterende i Riga.

Der er bare ledninger overalt oppe i luften i Riga.

Ledninger til sporvognen, ledninger til gadebelysningen og ja, bare masser af ledninger. Øv, et billede af et motiv ude i horisonten med masser af ledninger er ikke særlig charmerende.

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Rejsetanker om Letland

Vi nød Riga og vores ophold i denne smukke by, må vi i konkludere i vores rejsetanker om Letland. Men var fem dage var nok? Riga har meget at tilbyde, men et ophold på meget længere end fem dage ville vi synes havde været for meget. På fem dage kunne vi opleve det, som skulle opleves og yderligere tid havde vi slet ikke brug for.

Letland og hovedstaden Riga har bibeholdt lidt af sovjettiden, har stor respekt for historien og gør meget for at renovere deres historiske bygninger. Det er på en charmerende måde, blevet sin helt egen. Et lands og en by som er i en rivende udvikling og som i fremtiden vil have en udvikling som bliver spændende at følge.

Et dejligt land at være gæst i og som er i en rivende udvikling.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center