Rejsetanker om Macau

Rejsetanker om Macau, vi har gjort vores tanker om dette underlige sammensatte sted. Der er gamle bygninger og masser af historie, hvor du virkelig fornemmer Portugal og kolonitiden. Oven i dette, er der så opført enorme hoteller med tilhørende casinoer, blinkende neon og utallige muligheder for shopping.

Rejsetanker om Macau 2015

Gode transportmuligheder

Selve infrastrukturen er meget velfungerende i Macau og selvfølgelig er der masser af trafik, men slet ikke i samme grad som i andre storbyer i Østen og den virker på ingen måde nær så kaotisk. Hotellerne i Macau tilbyder dig gratis shuttle bus til og fra færgeterminalen, samt til andre hoteller, hvilket er dejlig praktisk. Taxaerne og busser er også let tilgængelige for billige penge, så transportmæssigt er det nemt at komme rundt i Macau.

Engelsk

De fleste steder vi besøgte kunne en eller flere ansatte tale engelsk, hvilket også er en stor hjælp når du er gæst i Macau. Alt dette skulle tale for, at Macau er en sjovt, god og spændende rejsedestination, men efterfølgende i vores rejsetanker om Macau, synes vi der mangler noget.

Macau

Der mangler noget i Macau

Måske er det ikke fair at sammenligne, men vi har tidligere besøgt både Las Vegas (mange gange) og Atlantic City – og da Macau alt overskyggende er en spilleby, er en sammenligning vel oplagt.

Det som vi især observerede, er at der ikke er den samme gode stemning og det festhumør, som vi oplever i USA. Selvfølgelig kan det være de manglende drinksdamer og dermed den manglende alkohol, men nej det er ikke det. Macau er der ingen umiddelbar glæde. En glæde der findes især i Las Vegas, hvor folk tager på besøg for at spille, feste, se shows, blive gift og spise god mad. Det oplevede vi slet ikke i Macau, der var ingen der grinede og atmosfæren var slet ikke opløftende og sjov.

Det er primært kinesere der besøger Macau, en vestlig turist sås kun sjældent og vi oplevede, at kineserne kunne virke lidt uvenlige og utilnærmelige.

Rejsetanker om Macau 2015

Der er dyrt i Macau

Nu tror du måske at der er et billigt kinesisk prisniveau i Macau, men der tager du meget fejl. I Kina er de fleste ting meget billige men Macau er der dyrt, rigtig dyrt. Priserne bliver ved med at stige her i Østens spille-by. Priserne var steget med ca. 30% fra vores besøg første besøg i 2013, til nu i 2015.

Rejsetanker om Macau 2015

Selfie stangen

Det var også i Macau, at vi for alvor oplevede selfiestangen. En kineser med respekt for sig selv, har en selfiestang. Selvfølgelig skal alle billeder indeholde en seværdighed i baggrunden. Sammen med seværdigheden skal ejermanden selvfølge også være med på billedet. Til at hjælpe med denne øvelse bruges der en selfiestang. Det giver nogle nye udfordringer, når du bevæger dig rundt, kigger og samtidig skal undgå at få en selfiestang i hovedet. Måske falde over den eller blive stukket med en.

Rejsetanker om Macau 2015

Macau og kontrasterne

Macau er stedet for de store kontraster, filialer af amerikanske hoteller, imponerende storslået byggeri og alle shoppingområderne. I den gamle bydel oser der til gengæld langt væk af Portugal og kolonitiden. Dette blandes med flotte majestætiske broer, neonlys, blink og rigtig dårlig smag. Samlet gør alt dette Macau til et spændende og anderledes besøg.

Macau

Rejsetanker om Macau

Vi har genbesøgt Macau og har haft sjove oplevelser, begge gange og vil ikke have været dem foruden. Men du må ikke forvente et andet Las Vegas. Kinesernes tilgang til spil er ikke fest og højt humør. Macau er til gengæld både anderledelse, sjov, spændende og provokerende. For et par dage er Macau et godt rejseland.

En anbefaling vil være, at gøre Hong Kong til hovedferien og kombinere det med en dags-tur eller et par overnatninger i Macau. Mellem Hong Kong og Macau sejler der løbende hurtigbåde. Selvom Macau har sine egne penge benyttes Hong Kong dollaren som betaling de fleste steder.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.