Rejsetanker om Macau

Rejsetanker om Macau, som vi har gjort vores tanker om. Et underligt dette sammensatte sted med gamle bygninger og masser af historie, hvor vi virkelig fornemmede Portugal og kolonitiden. Oven i dette, var der så opført enorme hoteller med tilhørende kasinoer, blinkende neon og utallige muligheder for shopping.

Rejsetanker om Macau

Gode transportmuligheder

Selve infrastrukturen var meget velfungerende i Macau og selvfølgelig var der masser af trafik, men slet ikke i samme grad som i andre storbyer i Østen og den virkede på ingen måde nær så kaotisk. Hotellerne i Macau tilbød også gratis shuttle bus til og fra færgeterminalen, samt til andre hoteller, hvilket var dejlig praktisk. Taxaerne og busser var også let tilgængelige for billige penge, så transportmæssigt var det nemt at komme rundt i Macau.

Rejsetanker om Macau

Engelsk

De fleste steder vi besøgte, kunne en eller flere ansatte tale engelsk, hvilket også var en stor hjælp som gæst i Macau. Alt dette skulle tale for, at Macau var en sjovt, god og spændende rejsedestination. I vores rejsetanker må vi dog indrømme, at vi syntes at der manglede noget i Macau.

Rejsetanker om Macau

Der manglede noget i Macau

Måske er det ikke fair at sammenligne, men vi har tidligere besøgt både Las Vegas (mange gange) og Atlantic City – og da Macau er en alt overskyggende spilleby, er en sammenligning vel oplagt.

Det som vi især observerede, var at der ikke var den samme gode stemning og det festhumør, som vi oplever i USA. Selvfølgelig kunne det være de manglende drinksdamer og dermed den manglende alkohol, men nej det var ikke det. I Macau var der ingen umiddelbar glæde. En glæde der findes især i Las Vegas, hvor folk tager på besøg for at spille, feste, se shows, blive gift og spise god mad. Det oplevede vi slet ikke i Macau, der var ingen der grinede og atmosfæren var slet ikke opløftende og sjov.

Det var primært kineserne der besøgte Macau, en vestlig turist sås kun sjældent og vi oplevede, at kineserne kunne virke lidt uvenlige og utilnærmelige.

Rejsetanker om Macau

Der var dyrt i Macau

Nu tror du måske, at der var et billigt kinesisk prisniveau i Macau, men der tager du helt fejl. I Kina var de fleste ting meget billige men i Macau var der dyrt, rigtig dyrt. Priserne bliver ved med at stige i raketfart her i Østens spille-by. Priserne var steget med ca. 30% fra vores besøg første besøg i 2013, til nu i 2015.

Rejsetanker om Macau

Selfiestangen

Det var også i Macau, at vi for alvor oplevede selfiestangen. En kineser med respekt for sig selv, havde mindst en selfiestang. Selvfølgelig skulle alle billeder indeholde en seværdighed i baggrunden. Sammen med seværdigheden skulle ejermanden selvfølge også være med billedet. Til hjælp med denne øvelse, blev selfiestangen brugt. Det gav os nogle nye udfordringer, når vi bevægede os rundt, kigger på seværdighederne og samtidig skulle undgå at få en selfiestang i hovedet. Måske endda falde over den eller blive stukket med en.

Rejsetanker om Macau

Macau og kontrasterne

Macau var også stedet for de store kontraster, filialer af amerikanske hoteller, imponerende storslået byggeri og alle shopping områderne. I den gamle bydel osede der til gengæld langt væk af Portugal og kolonitiden. Dette blandes med flotte majestætiske broer, neonlys, blink og rigtig dårlig smag. Samlet gjorde alt dette, Macau til et spændende og anderledes besøg.

Rejsetanker om Macau

Rejsetanker om Macau

Vi har besøgt Macau to gange og har begge gange, haft nogle sjove oplevelser som vi ikke ville have været foruden. Macau er slet ikke Las Vegas og stemningen i Macau kan på ingen måder sammenligens Vesten spilleby. Kinesernes tilgang til spil var ikke fest og højt humør. Macau var til gengæld både anderledelse, sjov, spændende og provokerende. For et par dage, var Macau en god rejsedestiation.

En anbefaling vil være, at gøre Hong Kong til hovedferien og kombinere det med en dags-tur eller et par overnatninger i Macau. Mellem Hong Kong og Macau sejler der løbende hurtigbåde. Selvom Macau har sine egne penge, benyttes Hong Kong dollaren som betaling de fleste steder.

Rejsetanker om Macau

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.