Den historiske portugisiske bydel – Macau

Den historiske portugisiske bydel i Macau, er som at få skruet tiden tilbage til storhedstidens kolonitid. Den historiske portugisiske bydel er præget af farverige gader, gamle bygninger i kolonistil, katolske kirker og flotte pladser. Denne gamle historiske bydel er også sammen med Monte Forte som er opført i 1626, optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den historiske portugisiske bydel - Macau 2015

Macau

Macau

Macau

Den historiske portugisiske bydel

Gaderne er hyggeligt kuperet og kringlede, hvilket gør det spændende at bevæge dig rundt i. En konstant overraskelse om, hvad der ventede dig rundt om næste hjørne. Der er virkelig mange flotte bygninger, mange af dem er helt ny restaureret og de er nærmest helt skinnende.

Mange steder er hele underetagen udnyttet til butikker, så der ligesom bliver skabt to niveauer. Ved gadeplan et inferno af butikker, neon, sælgere og kinesiske turister og fra 1. sal og op, smukke gamle bygninger.

Dette giver et meget specielt gadebilledet og en stor kontrast mellem smukke bygninger og de internationale butikskæder i bunden. Selve gaderne og miljøet er hyggeligt, men selvfølgelig også en turistfælde, der skal deles med masser af kinesere. Et besøg i de smukke gamle kirker, som stadig benyttes, kan bestemt også anbefales.

Macau

Vælg at besøge Macau en hverdag

Kineserne er rigtig glade for den gamle europæiske historie, som de kan opleve så tæt på deres  eget land, samtidig med at de shopper igennem her i Macau.

Vi har besøgt Macau to gange, med meget forskellige oplevelser til følge. Første gang i 2013 kunne vi nyde de smukke bygninger og der var rimeligt med mennesker. Men i 2015, hvor vi ramte Macau under kinesernes helligdage, var vi ved at drukne i menneskemyldret i den historiske portugisiske bydel.

Vi gik ikke kun i gåsegang eller stod i kø – nej vi var simpelthen klemt fast imellem alle kineserne som de eneste ikke kinesiske turister i miles omkreds. Vi overlevede turen, men det var overhoved ikke nogen fornøjelse og vi kunne ikke komme hurtig nok væk fra menneskemyldret. Underlig så forskellige oplevelser du kan få af det samme sted, på to forskellige tidspunkter.

Den historiske portugisiske bydel - Macau 2015

Den historiske portugisiske bydel - Macau 2015

Sao Paulo kirken

Den gamle bydels vartegn Sao Paulo kirken, er et meget underligt syn. At se denne gamle nedbrændte kirke, hvor kun den ene gavl stadig står tilbage og er rimelig velbevaret, er fascinerende. Vi har været heldige at få denne oplevelser næsten uden andre mennesker første gang og sidste gang var der fyldt med mennesker. Ingen tvivl om, at oplevelsen var både bedre, mere fascinerende og lidt skræmmende da der næsten kun var os på stedet.

Macau

Macau

Macau

Macau

Den historiske portugisiske bydel - Macau 2015

Far vild i den gamle bydel

Men vores bedste oplevelse, var at gå i de gader hvor kun de lokale er. Langt væk fra de andre turister. I disse gader kan du også være heldig, at finde portugisiske restauranter, små torve med springvand og føle den lokale stemning. En oplevelse som da havde da vi delte et par bænke med 10 ældre damer der løste verdenssituationen på kinesisk. Eller opleve deres meget aktive motionsform som udmøntede sig alle steder, hvor det kan lade sig gøre.

Macau


Macau

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.