Ferie eller Rejse?

Ferie eller Rejse? – Måske en underlig overskrift, da det for de fleste mennesker betyder det samme, bare to forskellige ord. For mig er det nu ikke det samme, det er to meget forskellige ting. En ting jeg er blevet bevist om, efter jeg for nylig oplevede min charterferie til Karphatos i Grækenland.

Ferie eller Rejse

Ferie

Charterferien til Grækenland blev bestilt med kun få dage til afrejse. Dejligt nemt. Find det bedste tilbud og den afgang som passer bedst. Efter fire tryk på computeren og en betaling med et plastikkort, så er det klaret på ganske kort tid. Der er sågar mulighed for, at tilvælge forskellige forsikringer, mad ombord på flyet og transport til og fra lufthavnen. Nemmere kan det da næsten ikke være.

Ferie eller Rejse

Ankomsten til Karphatos

Min datter og jeg tog forventningsfulde ud til lufthavnen, satte os i flyet og på under 4 timer var vi landet på Karphatos i Grækenland. Altid skønt med en direkte flyvning uden mellemlanding. Vi havde på forhånd bestilt transport til vores hotel, så kufferterne op i bussen og afsted var vi.

Vi fik i bussen, fra rejseselskabet udlevet et kort og informationer om øen. Desuden fik vi oplysninger om en app og en folder med forskellige ture, som vi kunne tilkøbe gennem rejseselskabet under vores ophold.

Hold da op tænkte jeg: Her behøver vi slet ikke at tænke selv, alt bliver klaret for os.

Efter en smuk køretur gennem landskabet, ankom vi efter lidt tid til vores hotellejlighed og fik tilbudt lidt at drikke. Hotelmanageren gav lidt fælles information om stedet, til hele flokken som skulle bo på dette hotel. Lidt ligesom dengang jeg var på tur med min skoleklasse.

Vi fik udleveret vores nøglekort og var nu placeret i vores lejlighed. Vi ville til enhver tid kunne kontakte rejseselskabet. Ellers kunne vi kigge i rejseselskabets mappe der lå fremme i hotellets reception, hvis vi savnede informationer. Rejseselskabet kunne også kontaktes, hele døgnet via deres app.

Ferie eller Rejse

Ferie eller Rejse

Vi havde en dejlig ferie

Under de trygge rammer, hvor informationen var på plads, kunne vores ferie nu begynde.

Vi havde en dejlig afslappende ferie på Karpathos, som bestemt er en meget smuk ø og hvor især havet er meget indbydende. Charterferie er bestemt en udmærket ferieform. Den opfyldte de behov vi havde, inden vores afrejse om at komme afsted, finde afslapning og varme. Ferie eller rejse? Det var helt klart, en ferie vi havde i Grækenland.

Charterferien gav tryghed, solgaranti, lækkert vand og vores hotellejlighed var beliggende ved en gammel fiskerby. En by som nu var blevet omformet til en turistby med masser af souvenirbutikker, barer og restauranter.

Ferie eller Rejse

Ferie eller Rejse

Det var ikke det rigtige Grækenland

En oplevelse af det “rigtige” Grækenland blev det ikke til, men i stedet en form for ferie. En ferie hvor tiden blev brugt på afslapning, sol, badning og restaurantbesøg.

Besøg til den nærliggende by fyldt med turister og hvor det skandinaviske sprog er mere udbredt end det græske. Fyldt med en masse mennesker der nød det “græske”. Gæster på den lille ø som havde næsten en fast døgnrytme, som var sol samt badning om dagen og restauranter, shopping og barer om aften. Måske ikke de store eventyrer, da flere andre vi talte med havde været på øen adskillige gange. Det var mennesker der bare ville slappe af lidt hjemmefra og gerne i et land, hvor chancen for godt vejr er tilstede.

Jeg mener bestemt ikke, at der er noget forkert i en charterferie som giver oplevelser under trygge former og hvor andre planlægger alt for en. Det billede vi fik af øen, havde bare ikke ret meget med virkeligheden af gøre.

For mig kunne det næsten have været et hvilket som helt land ved Middelhavet. Det som var mest græsk var nok sproget, ouzoen og maden.

Ferie eller Rejse

Ferie eller Rejse

Ferie eller Rejse

Rejse

At rejse er den ferieform, som vi holder mest af og bruger al den tid vi kan, finde på. At rejse er for os, at bevæge os rundt om det er ved at flyve, køre bil, sejle, køre med tog eller bus. At komme til et land og hver morgen vågne med glæden af, at i dag skal vi bare have nye oplevelser. Opleve et lands kultur, de lokale beboere, naturen, maden, hverdagen og det liv som bare leves af de mennesker der lever her og har deres hverdag.

Ferie eller Rejse

TranzAlpine

Forventnings glæde

Inden vi rejser er det næstbedste forventningens glæde. En forventning med en til tider lang fase med planlægning af den kommende rejse. En fase, hvor vi ud fra et givent tidsrum og budget kigger på hele verden og udvælger vores rejsemål. En opsøgende fase i forhold til transport, det valgte sted, overnatning, must-see oplevelser og en læse- og læringsfase om landet, byerne, naturen og kulturen.

Ferie eller Rejse

Undervejs på rejsen

Ferie eller rejse? Helt klart rejse og undervejs, har vi en nærmest euforisk glæde over friheden til, at kunne vælge til og fra. At kunne være et sted, men hele tiden at bevæge os til et andet uden at tingene bliver stationære. At kunne bo og dermed leve under forskellige former, besøge steder vi ikke tidligere har oplevet og bare kunne tage videre, når vi har fået nok af det sted.

Ferie eller Rejse

Overskrider grænser

Men vi er ikke backpacker, vi har ikke en rygsæk, men vores dejlige handige duffle på hjul, som bliver trukket med over det meste af verden. Vi kommer nogle gange derud, hvor vi overskrider grænser, ikke lige ved hvad vi skal gøre, fare vild eller oplever, at vi ikke lige kan håndtere en situation.

Det får adrenalinen til at pumpe, giver intense oplevelser og “tvinger” os til at bede vores medmennesker om hjælp. Det er ofte disse uforudsete oplevelser som vi er vilde med, dem der bliver husket bedst, dem vi griner af og giver os de bedste minder.

Chiang Kai-shek Memorial Hall - Taipei, Taiwan

Kina

Ny energi med hjem

Vi kommer ikke afslappet, udhvilet og lidt dvaske hjem fra en rejse, tværtimod. Vi kommer med en bagage fyldt med oplevelser, en periode hvor vi skal reflektere og hvor vi har fået et adrenalin kick. Vi har fået fornyet energi, en masse viden, mødt fantastiske mennesker og en evig udlængsel, da vi slet ikke fik nok oplevelser og bare må afsted igen.

Rejsetanker om Taiwan

Vi elsker at rejse

Jeg siger ikke at den ene rejseform er bedre, eller mere rigtig end den anden. Charterferie og 7 dage sydpå opfylder behovet for afslapning, sol og at komme væk hjemmefra. Vi har bestemt heller ikke være på vores sidste charterferie. Men for os, ligger de store oplevelser i at rejse og i planlægningen inden rejsen ud i verden.

En rejse behøver ikke være backpacker primitivt for os, hvor du måske skal tigge dig til transport eller en overnatning. For os er det vigtigste, at komme rundt og opleve. Dette kan være fra tagterrassen på et stort hotel i Las Vegas, eller fra en lille hytte i vandkanten og hvis vi på samme rejse kan opleve begge ting er vi lykkelige.

Ferie eller rejse? Helt klart rejse, vi elsker bare at rejse!

Hacienda Beach, Koh Samui Thailand

Ferie eller Rejse?

Hvad syntes du? Ferie eller Rejse? Er der forskel på Ferie eller Rejse eller er det bare to ord for det samme?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center