Udlev drømmen rejs jorden rundt

Udlev drømmen rejs jorden rundt, det gjorde vi. I 2013, sad vi en kold februar aften og havde muligheden for at hive nogle måneder ud, af vores kalender. Vi havde lidt penge på bankkontoen og tænkte: Vi lever kun én gang, vi elsker at rejse og vi har altid haft en drøm. Vores drøm var ikke kun at rejse ud i verden, i en kortere eller længere tid, men at rejse hele vejen jorden rundt.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Cook Islands

Beslutningen blev taget og udvælgelsen begyndte

Så på den kolde februar aften tænkte vi: Udlev drømmen rejs jorden rundt.

Derefter var der ikke langt fra tanke til handling, beslutningen blev taget og planlægningen gik i gang. Men hurtig derefter, sad vi tilbage med en underlig dobbelt følelse, selvfølgelig havde vi en følelse af euforisk glæde, men vi sad nu med et nyt og uforudset luksusproblem. Hele verden lå for vores fødder, så hvad skulle vi vælge?

De endeløse muligheder lå lige foran os og vi skulle til at opleve ting, vi i årevis kun havde drømt om. Men selv i denne situation, skulle vi nu også til at vælge de steder, vi ville besøge og det blev hurtigt til begrænsningens kunst.

Vi undersøgte en del og blev enige om, at det bedste tilbud vi kunne finde på flybilletter, var gennem Star Alliance og deres jorden rundt billetter. Dette var en samlet billet, hvor vi ud fra en del betingelser omkring antal miles, antal stop og stopovers kunne købe en jorden rundt billet, til en overraskende billig pris. En begrænsning var også at flyvningerne, kun kunne være til de destinationer, som bliver befløjet af Star Alliance medlemmerne. Dermed blev, udlev drømmen rejs jorden rundt, lige med et vores virkelighed.

Søgningerne gik i gang med udgangspunktet i, at få så meget som muligt ud af vores billetter, indenfor de givne betingelser. Til dette havde Star Alliance et online værktøj, hvor vi kunne sidde og prøve forskellige muligheder.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

New Zealand – Sydøen

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Monument Valley

Kriterierne for vores rejse

I vores udvælgelse havde vi en del kriterier, som skulle opfyldes. Vi havde et ønske om, at besøge en bekendt i Kina, vores fadderbarn i Bangkok og en ven som var flyttet til Wellington i New Zealand.

Derudover havde vi en drøm om, at opleve Australien, en Bounty ø ude i Stillehavet og køre et road trip på både nord- og sydøen i New Zealand. Vi har desuden en passion for høje bygninger og tv tårne, så dem skulle der også være plads til.

Vi ønskede også variationer, så vi ville gerne kombinere og blande storbyer, storslået natur og road trips, som for os er den ultimative friheds følelse, med togrejser samt romantiske strandferier med hinanden. Alle disse ting skulle vi have til at passe ind i vores budget og indenfor vores tidsramme på lidt over 4 måneder.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Honolulu – Hawaii

Planlægningen

Med begrænset tid og masser af ønsker til oplevelser valgte vi, at planlægge det meste af vores rejse inden vi tog afsted. En rejse hvor vi ville kunne nyde oplevelserne, hinanden og ikke bruge masser af tid på at planlægning, imens vi var afsted. Dermed kunne vores, udlev drømmen rejs jorden rundt, bliver nydt noget mere.

Vi var positivt overrasket over, hvor meget vi egentlig kunne planlægge af vores rejse hjemmefra og hvordan de fleste ting bare fungerede, da vi var derude i verden. Af ændringer, var det kun en togrejse i New Zealand der blev aflyst af selskabet ellers intet.

Vi ændrede selv lidt på rejsen undervejs og tog en ekstra flyvning på Hawaii fra Oahu til Maui samt valgte, at flyve fra Las Vegas til Chicago, i stedet for at køre. Denne sidste flyvning gav til gengæld mulighed for et udvidet road trip ud fra Las Vegas og rundt i det Røde land, med besøg i en masse fantastiske nationalparker.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Hong Kong

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Californien – USA

Vores rute i store træk

 1. København til Shanghai, Kina
 2. Tog fra Shanghai til Hangzhou og retur, Kina
 3. Shanghai til Bangkok, Thailand
 4. Bangkok til Koh Samui, Thailand
 5. Koh Samui til Hong Kong
 6. Båd fra Hong kong til Macau og retur.
 7. Hong Kong til Singapore
 8. Singapore til Melbourne, Australien
 9. Road trip omkring Melbourne afsluttende i Sydney, Australien
 10. Sydney til Cook Islands
 11. Cook Islands til Christchurch, New Zealand (Sydøen)
 12. Tog fra Christchurch til Greymount, New Zealand (Sydøen)
 13. Road trip på Sydøen
 14. Færge fra Picton til Wellington, Nordøen
 15. Road trip på Nordøen
 16. Auckland til Oahu Honolulu, Hawaii.
 17. Honolulu til Maui, Hawaii.
 18. Maui til San Francisco, USA
 19. Road trip fra San Francisco til Las Vegas, USA
 20. Road trip fra Las Vegas – Det røde land med slut i Las Vegas, USA
 21. Las Vegas til Chicago, USA
 22. Chicago til København.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Opstarten af OnTrip.dk

Vi har i mange år lavet scrapbøger over alle vores rejser. Med i forbindelse med vores jordomrejse besluttede vi i stedet, at prøve med en rejseblog. OnTrip.dk blev hermed født. Sidenhen er vi blevet meget glade for, at skrive om vores oplevelser og dele dem med andre.

Vi har nu helt afskaffet scrapbøgerne, som er blevet afløst af vores rejseblog. Siden er OnTrip.dk blevet udvidet og vi har skrevet om flere af vores rejser, både tidligere rejser og alle vores nyere rejser. Vi synes det er dejligt, at dele vores oplevelser med andre. Vi håber, at andre kan få glæde af vores beskrivelser, anmeldelser, tip eller bare kigge på vores billeder.

Udlev drømmen rejs jorden rundt, er en af de bedste beslutninger, vi har gjort i vores liv. At kunne leve så intenst sammen og dele alle vores oplevelser har for os, været en intens og berigende oplevelse. At få set så mange forskellige kulturer, har medvirket til, en rigdom i vores liv som vi er dybt taknemlige for.

Det eneste vi fortryder, ved vores beslutning om at udleve drømmen er, at den ikke varede længere, for månederne gik for hurtigt. Så vi håber meget på, at få denne mulighed igen en anden gang.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Koh Samui – Thailand

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Great Ocean Road – Australien

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Hangzhou – Kina

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Vi kan også kun opfordre andre til, at udlev drømmen. Tag chancen, brug pengene og se nogle af de steder i verden som du drømmer om og få en oplevelse for livet.

Udlev drømmen rejs jorden rundt

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center