En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror

En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror. Har vi ikke alle haft drømmen? Drømmen om at rejse jorden rundt og ikke kun ud i verden. Din drøm om, at rejse jorden rundt, kan faktisk godt gå i opfyldelse og det til en overraskende rimelig pris. Vi har derfor lavet en guide til flybillet jorden rundt.

Udbyderne af flybilletterne

Udbyderne af flybillet til jorden rundt, er de forskellige flysammenslutninger, hvor Star Alliance, One World, Global Explorer og Skyteam er nogle af de største. Denne flybillet giver dig adgang til, at flyve med de selskaber der er tilknyttet den sammenslutning, som du vælger at købe hos.

Prisen afhænger typisk af, hvor mange miles – altså hvor mange kilometer – du har lov til at flyve, hvor mange stop – segmenter, du vil have undervejs og hvilken prisklasse på flyet du vælger at købe billetten til.

På de forskellige flysammenslutningers hjemmesider, har du muligheden for at se, hvilke regler der er for flybillet til jorden rundt og de forskellige kombinationsmuligheder, der kan vælges. Hjemmesiderne har også lavet forskellige værktøjer, som giver dig muligheden for at planlægge din egen rute. Her kan du se om flyet er ledigt, får en samlet pris og bestille alle dine flybilletter i en samlet pakke.

En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror

Star Alliance

Vi har udvalgt flysammenslutningen Star Alliance, hvor vi vil prøve at give et konkret eksempel. Billetten hedder “Round the World” (forkortet RTW) og bliver udbud på tre niveauer med i alt 17 forskellige muligheder. Bare for en sammenligning, er omkredsen på jorden 24.900 miles målt ved ækvator.

Du kan hos Star Alliance vælge imellem 28 luftfartsselskaber, der hver dag udbyder mere end 18.500 flyvninger til 1.330 lufthavne i mere end 192 lande. En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror, vil give dig overblikket.

 Grundlæggende regler

 • Rejsen skal starte og slutte i det sammen land.
 • Rejsen skal fortsætte i samme retning enten østpå eller vestpå.
 • Det er tilladt at zigzagge indenfor sammen kontinent.
 • Atlanterhavet og Stillehavet må kun krydses en gang.
 • Et stopover på mindst 24 timer, skal foretages mindst tre gange og kan maksimalt gøres 15 gange.
 • Børn i alderen fra 2 år til 11 år betaler 75% af voksenprisen.
 • Spædbørn under 2 år kun 10% af billetprisen.

En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror

Tips til planlægningen

Vi har delt søgningen op i steps, men der er lige et par tips vi vil give dig med på vejen, inden du starter din planlægningen og bruger en guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror.

 • Det gør planlægningen nemmere, hvis du kender bynavnet i det land du vil besøge. Der er nemlig ikke søgemuligheder i værktøjet.
 • Du kan imellem destinationer trykke på ikonen med bilen, hvis du ikke vil flyve en strækning. F.eks. hvis du lander i San Francisco og gerne vil på road trip, for herefter at tage et fly fra Chicago videre til en ny destination.
 • Du kan nederst til højre i planlægningsværktøjet hele tiden holde øje med, hvor mange miles du har brugt og se hvor mange du har tilbage.
 • Du kan nederste i planlægningsværktøjet løbende se, hvor mange stopover du har brugt og hvor mange du har tilbage.
 • I dette eksempel har du 16 segmenter og du kan i planlægningsværktøjet se, hvor mange du har brugt og har tilbage.
 • Husk at hvis det ikke er direkte fly tælles der 1 segmentet for hver mellemlanding, så dermed får du hurtigere opbrugt dine flyvninger, hvis der ikke er et direkte fly.
 • Ofte er de mørkeblå firkanter direkte fly, så dem skal du fortrække i din søgning.
 • Overvej om det ikke økonomisk er billigere at købe en anden billet, til en destination, i stedet for at bruge et af dine segmenter. F.eks. hvis du vil fra en storby ud på en lille ø og tilbage igen til storbyen for at flyve videre. Her kan det måske bedst betale sig at købe en anden billet ,ved siden af.
 • Du kan opleve at der kan fremkomme en fejlmeddeles. Det er ofte fordi Star Alliance ikke kan beflyve dit ønskede valg eller du har for mange mellemlandinger.

En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror

Step 1

Flybillet til Jorden rundt

Step 2

Nu skal du vælge din rejserute. Du kan enten vælge at skrive byerne i den lille boks eller finde byen på kortet. I rejseeksemplet til denne jorden rundt billet har vi forsøgt, at ramme 6 kontinenter og har valgt denne rute:

 • København (Danmark) – Cairo (Ægypten)
 • Cairo (Ægypten) – Bangkok (Thailand)
 • Bangkok (Thailand) – Singapore (Singapore)
 • Singapore (Singapore) – Tokyo (Japan)
 • Tokyo (Japan) – Auckland (New Zealand)
 • Auckland (New Zealand) – Sydney (Australien)
 • Sydney (Australien) – Honolulu (Hawaii)
 • Honolulu (Hawaii) – San Francisco (USA)
 • San Francisco (USA) – Port of Spain (Trinidad og Tobago)
 • Port of Spain (Trinidad og Tobago) – New York (USA)
 • New York (USA) – København (Danmark)

Flybillet til Jorden rundt

Forbrug i nedenstående eksempel

 • 12 segmenter
 • 10 stopover
 • 35.280 miles

Du kan selvfølgelig vælge lige præcis den rute, som er bedst for dig og dette forslag kan gøres meget mere optimal, så du får det fulde udbytte af alle segmenterne, stopovers og alle de miles, som du har til din rådighed.

Herefter vil du skulle gå videre og får en ca. pris, som i dette her tilfældet er DKK 30.955

Flybillet til Jorden rundt

Step 3

Nu skal du vælge flyafgange og det kan være en god idé at kigge på andre datoer, hvis du umiddelbart ikke kan finde et direkte fly eller kigge efter en lufthavn i nærheden af din ønskede destination, hvor der flyves direkte til.

Du vil også i din udvælgelse af fly kunne se at de direkte fly. Som regel har de en helt mørkeblå farve og dem med mellemlandinger er lyseblå.

Du har nu booket alle dine flyvninger og i dette eksempel var der fem steder, hvor der var mellemlandinger, hvilket har ændret det samlede antal.

 •  Miles til 36.197, segments er steget til 15 og 9 stopover.

Flybillet til Jorden rundtStep 4

I det næste billede bliver der tjekket for om alle pladserne er ledige i dine valgte flyvninger og den endelige pris vil fremkomme, som i dette tilfælde nu er DKK 30.573Flybillet til Jorden rundt

Step 5

Herefter vil alle dine 15 flybilletter fremkomme, det eneste du mangler er at udfylde kontaktinfo og betale.

Nu kan du bare glæde dig til, at udleve din drøm og rejse Jorden rundt.Flybillet til Jorden rundt

Vores erfaring

Vi prøvede selv Star Alliances jorden rundt billet i 2013. Vi blev glædelig overrasket over, hvor meget flyvning vi egentlig fik for vores penge. Ja, selvfølgelig er DKK 30.000 mange penge, men hvis du sammenligner med en returbillet til f.eks. Sydney som hurtigt løber op i Kr.7-8.000, får du med en RTW billet rigtig meget for pengene.

Du får faktisk 15 flybilletter og rejser jorden rundt, for det beløb. Det vil ikke kunne lade sig gøre, hvis du bookede billetterne enkeltvis. Der er yderlige en ekstra bonus ved RTW billetten. Vi optjente på vores tur, så mange bonuspoint, at vi under turen fik et guldkort med alle de fordele det medfører samt den bonus at det var gyldig i et år.

Vores optjente bonuspoint blev senere brugt til en returbillet til San Francisco i USA. Vi skulle kun betalte skatter og afgifter af billetten.

Dette var bare et eksempel fra Star Alliance, hvor vi har lavet denne guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror men de andre store flysammenslutninger tilbyder også jorden rundt billet. Her kan reglerne dog være anderledes.

Vi håber at vi har givet dig et indblik i disse “Round the World” billetten og at en guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror har hjulpet dig. Billetterne opdagede vi selv ved et tilfælde og måske er drømmen om at rejse jorden rundt meget billigere end du troede.

En guide: Flybillet til jorden rundt, det er billigere end du tror

Vi håber, at vi har inspireret dig til at rejse Jorden rundt.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center