Chicago – Illinois, USA

Chicago er USA’s 3. største by og byen er beliggende i staten Illinois. Byen bliver også kaldt “Windy City” på grund af sine støjende politikere og de til tider meget kolde vinde. Vinde som fejer ind over byen, fra de store omkringliggende søer. Byen er også kendt for sin smukke og imponerende arkitektur, der både er modig og meget anderledes.

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

Fakta om Chicago

Det er en længere tur du skal køre ind til centrum, fra O’Hare Internationale Airport, men da vi nærmede os byen åbnede der sig en smuk skyline over Chicagos. En skyline, der for os kun kunne skabe begejstring og skønt at se alle de skyskrabere som vi jo har en forkærlighed for.

I Chicago er der som regel, meget varmt om sommeren og frysende koldt om vinteren. Byen ligger smukt ned til Lake Michigan, som er en kæmpe sø der måler 494 km. i længden, 190 km. i bredden og har en kystlinje på hele 2.640 km. Ellers er byen kendt for sin jazz, blues og arkitektur.

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

Mafiakulturen

Tidligere var Chicago mest kendt for de legendariske gangsteropgør i 1920’erne og 1930’erne med Al Capone i centrum. Det ville blive spændende at opleve den by hvor hele mafiakulturen er opstået i, en historie vi tidligere har set og oplevet på The Mob museum i Las Vegas.

Kriminaliteten i Chicagos mest fattige områder i den sydlige og vestlige del af byen, er dog stigende. Byen har desværre de seneste år også haft en meget høj mordrate.

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

Chicago - Illinois, USA

En by som er multietnisk

Vi bemærkede også med det samme, at vi var kommet til en by som er multietnisk. Et kort kig ned ad gaden, hvor vores hotel lå, viste os med det samme restauranter fra de fleste verdensdele. Desværre er de hjemløse også markante i Chicagos bybillede. Ja – vi har hjemløse i Danmark, men slet ikke i det antal, som vi oplever i USA’s storbyer.

Men Chicago som by, er anderledes og smukt. Byen er ligesom bygget op omkring vandet, den store sø, floden der smukt omkranser og løber igennem byen og dermed er medvirkende til at give den masser af karakter.

Chicago

Chicago - Illinois, USA

Chicago emmer af god stemning

Chicago emmer af liv og god stemning og med et godt valgt hotel, var vores forventninger positive og vi glæde os til at opleve byen. Byen virker umiddelbart ikke som en kæmpe million by. Ja – selvfølgelig er der mange mennesker og trafik men selv med det., virkede byen på en underlig måde meget hyggelig

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.