Chicago’s arkitektur – Chicago, USA

Chicago’s arkitektur, gør at du bliver nød til at stoppe op og kigge på alle bygninger. Det ene mere imponerende byggeri efter det andet, står overalt i centrum. Men særlig smukt er en tur langs floden, som deler Chicago op i nord og syd. På turen, kan du virkelig få et godt udsyn til alle de smukke bygninger.

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Marina City- skyskraberne eller Majskolberne

Marina City- skyskraberne eller Majskolberne som de også bliver kaldt, fordi de formmæssigt kan ligne majskolber. De blev bygget i 1967 og de to tvillingtårne har 60 etager. De første 18 etager er lavet til parkering, resten er lejligheder og i bunden af bygningen har ejerne deres både liggende.

De pryder bybilledet med deres anderledes form, nede ved Chicago-floden. Vi ville dog nok have vores betænkeligheder, ved at skulle parkere den første gang i denne bygning. En bygning som også har halvrunde altaner til sine lejlighederne. Nok en af de mest kendte bygninger af Chicago’s arkitektur.

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Willis Tower

Den mest kendte bygning er det imponerende Willis Tower (tidligere Sears Tower) der med sine 447 meter og 108 etager en overgang var verdens højeste skyskraber. I dag har den placerer sig på top 10 over verdens højeste skyskrabere i verden. Et smukt byggeri, hvor du næsten ikke kan se toppen af bygningen, selv når du bøjer hoved helt tilbage.

Når du som os, besøgte bygningen på en lørdag midt om sommeren, var her også en kæmpe lang kø, for at komme op i bygningen. Så på dagen fravalgte vi et besøg, ud fra logikken om, at der også skal være oplevelser at komme tilbage til.

Vi kom heldigvis på genbesøg i 2016, hvor vi fik muligheden og for at komme op i tårnet.

12 Postkort fra Chicago - USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Trump International Hotel Tower

I Chicago kan du også nyde Trump International Hotel og Tower, som er endnu en smuk skyskraber der med sine 423 meter ligger smukt ned til floden. Ambitionen var ellers at det skulle have været verdens højest bygning men angrebene den 11. september, ændrede planerende sig og ambitionen ble nedeskalerede så det blev “kun” 423 meter højt. Hotellet har 339 værelser og 16 restauranter.

Dette er bare nogle af alle de smukke bygninger som Chicago’s arkitektur kan tilbyde.

Chicago’s arkitektur

Du kan generelt nyde masser af bygninger med mange detaljer i Chicago. En by hvor nogle af de gamle og meget typiske amerikanske skyskrabere også findes. Denne by byder bestemt på spændende arkitektur og for os som elsker TV-Tårne og høje bygninger er det et slaraffenland.

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Chicago's arkitektur - Chicago, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.