Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Styrer politik dit valg af rejsemål? Normalt blander jeg mig ikke i politiske og religiøse spørgsmål, men i denne klumme gør jeg lige en undtagelse. Jeg skriver om mit meget bevidste valg, når jeg rejser ud i verden og svarer på, om jeg lader mig påvirke?

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Medierne

Vi påvirkes hele tiden af mediernes fortolkninger, af situationer rundt om i verden. Verden er bare blevet mindre over årene. Vi får masser af informationer fra tusindvis af kanaler og vi bliver – om vi vil indrømme det eller ej, påvirket.

Denne påvirkning sker uanset om vi selv har erfaring med situationen. Vi danner os lynhurtig en mening, en holdning og debattere ud fra denne. Men lader vi denne påvirkning eller forudtaget holdning, få indflydelse på vores valg af fremtidige rejsemål?

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Vores holdning til verden

Vi har, i hvert de fleste af os, en grundholdning til ting der sker derude i verden. Vi har alle en overordnet mening om, hvad er det godt og dårligt.

Hvem kan vågne om morgen, kigge sig selv i spejlet og sige: Jeg er i dag tilhænger af børnearbejde og prostitution.

Jeg synes selvfølgelig ikke, at det er i orden, at kvinder bliver undertrygt i masser af islamiske lande, skal gå HELT tildækket og kan blive straffet med en offentligt stening. Eller at børn ikke får lov til at være børn, men skal leve under kummerlige forhold. Det tror og håber jeg heller ikke, at vi privilegerede danskere gør.

Men skal dette være med til at bestemme, hvor vi rejser hen?

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Min holdning og valg

Styrer politik dit valg af rejsemål? Hvad med mine valg? Jeg tog for mange år siden, et meget bevidst valg. Når jeg rejser ud, er jeg gæst i et givent land. Jeg må og vil respektere den kultur, de love og den adfærd det pågældende land har valgt.

Mit bevidste valg er – Jeg ikke vil lade mig påvirke af den politiske og religiøse overbevisning, der er i det gældende land.

Det var en svær beslutning, for jeg har besøgt rigtig mange lande, hvor jeg grundlæggende er meget uenig i deres politik, kultur og deres adfærd.

Men det er jo samtidig også det, som gør at jeg synes det er spændende at rejse. Forskellighederne, at se, opleve og mærke en anden måde at leve på. Se hvordan vi som mennesker har forskellige måder, at sætte livet sammen på og opleve de andre regelsæt.

Det er disse forskelligheder, som gør at vores verden er nuanceret, spændende og forhåbentligt har plads til os alle.

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Disse lande ville jeg aldrig have oplevet

For tiden forgår der en debat om, hvorvidt vi som rejsende skal fravælge USA som rejsemål, forbi vi er uenige med Donald Trump i hans politik. Mit bevidste valg gør, at jeg siger nej. Vi skal ikke fravælge USA på grund af Trump.

Hvis jeg havde fravalgt lande, hvor jeg grundlæggende er dybt uenige i deres politik ville der være rigtig mange steder derude, i vores smukke verden, som jeg aldrig ville havde oplevet.

Thailand – Et land med et korrupt militærdiktatur og som er ”kendt” for sin prostitution.

Qatar – Her styrer islam på en middelalder-agtig måde. En lille tår alkohol straffes med 100 piske slag. Her kommer arbejdere fra bl.a. Indien og Pakistan til landet. De får en minimums betaling og lever under slavelignende forhold. Egentlig de samme forhold, der gør sig gældende i Emiraterne.

Singapore – Den lille mikrostat med utallige love og regler. Singapore kan prale af en verdensrekord: Landet henretter nemlig flest mennesker, i forhold til indbyggere. Det skal til det bemærkes, at der er omvendt bevisbyrde i Singapore. Den lille “diktatur” stat mener nemlig at du har bevisbyrden!

Men listen er lang: Iran, Kina, Indien, Rusland og desværre mange flere.

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Styrer politik dit valg af rejsemål?

Styrer politik dit valg af rejsemål? Nej bestemt ikke. Jeg vil fortsætte med, at rejse til USA og alle andre lande uanset politiske forhold.

Spørgsmålene til dig?

Lader du dig påvirke af politik og religion, når du skal vælge rejsemål? Er der nogle rejsemål, som du bevist fravælger? Styrer politik dit valg af rejsemål?

Annettes rejseklumme: Styrer politik dit valg af rejsemål?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center