24 timer i Hong Kong

På 24 timer i Hong Kong, oplevede vi rigtig meget. Oplevelser som The Big Buddha, skyskraberens lysshow, en smuk udsigt fra Viktoria Peak og den fredfyldt Hong Kong park. Vi spiste en autentisk middag med de lokale, bevægede os rundt blandt alle de store skyskrabere og snusede til Østens mystik.

24 timer i Hong Kong

Ankomsten til Hong Kong

Vi ankom sent om eftermiddagen til Soho kvarteret i Hong Kong og tjekkede ind på Ibis Hong Kong Central and Sheung Wan Hotel. Et hotel som selvfølgelig er en enorm skyskraber. Her fik vi vores værelser med havneudsigt. Hold da op, det var svært at løsrive sig fra den udsig,t vi fik ud over havnen og til Kowloon øen. Efter vi lige havde snuset lidt, til alle indtrykkene begav vi os udenfor og skulle opleve 24 timer i Hong Kong.

24 timer i Hong Kong

Aftensmad Namastre Kitchen

Vi besluttede at spise et tidligt aftensmåltid og lige i nærheden af vores hotel, var der en indisk restaurant, så den skulle prøves. Vi fik lækker mad på restaurant Namastre Kitchen, hvor vi nød vores veltilberedte aftensmad som bestod af diverse karryretterne. Imens vi spiste, talte vi om de oplevelser som vi skulle have senere denne aften.

24 timer i Hong Kong

A Symphony of lights

Vi forlod stedet og havde egentlig lidt travlt. Vi skulle fra Hong Kong øen over på Kowloon øen, hvor der hver aften kl. 20 er en gratis lyd – og lysshow. Vi fandt en station og afsted, var vi. Da vi ankom, blev vi overrasket over hvor mange mennesker, der allerede var der. Hold da op, der var proppet med mennesker og vi blev et øjeblik i tvivl, om vi overhoved ville kunne se noget.

Nu er det jo en fordel at have europæisk højde i Asien, så vi fik et fint udsyn. Lysshowet var med lyd og lyseffekter hvor skyskraberne ligesom ”taler sammen”. Der er mere en 40 skyskrabere, der er involveret i dette show, på begge sider af havnen. Vi var heldige denne aften, der var klart vejr. Vi fik det fulde udbytte og udsyn til den smukke skyline på Hong Kong øen, hvor skyskraberen leverede et fascinerende lysshow, til den store guldmedalje.

24 timer i Hong Kong

Star Ferry

Efter lysshowet skulle vi tilbage til Hong Kong øen hvor vi boede. Vi gik langs Avenue of Stars promenaden og fandt til sidst afgangsterminalen hvor den historiske Star Ferry afgår. Star Ferry er en af de ældste pendler kulturer og fragter mennesker fra Kowloon til Hong Kong øen og retur. En ret smuk oplevelse, denne aften og en oplevelse, som vi kunne få for den latterlige lille pris af DKK 2.

24 timer i Hong Kong

Hillside Escalator 

Da vi ankom til Hong Kong øen valgte vi at gå oven på gaderne, i 2-3 etages højde blandt alle skyskraberne. Hong Kong var virkelig en by, hvor vi bevægede os i mange forskellige niveauer. Vi gik en del og endte til sidst ved verdens længste overdækket rulle trappe Hillside Escalator. Den 800 meter lange rulletrappe, bragte os op til Soho. En rigtig sjov og gratis oplevelse.

Vi kørte på rulletrapperne op ad bjerget. Vi kunne kigge ind ad butiksruderne og lave små stop undervejs. Vi endte til sidst på toppen af bjerget. Her langs med rulletrappen, i Soho var der masser af restauranter og barer – et sted at hænge ud og gå i byen. Vi nød en aftendrinks, inden vi tog hjemover til vores hotel og glædede os til nye oplevelser dagen efter.

24 timer i Hong Kong

Vores morgen i Hong Kong

Vi vågende tidligt på vores hotel Holiday Inn Express Hong Kong Soho og skyndte os at trække gardinet fra og nød den imponerende udsigt over Hong Kong. Vi priste os lykkelige for, at vi havde brugt de få ekstra penge, som det kostede, at få denne udsigt. En hurtig morgenmad på vores hotel imens resten af de 24 timer i Hong Kong, blev planlagt.

24 timer i Hong Kong

Lantau Island

Vejet var desværre ikke så godt denne morgen. Det regnede og der var tåget men beslutningen blev taget. Vi skulle til Lantau Island. Ud at køre med svævebane op i højderne til Ngong Ping og se den store Buddha. Vi fandt en togforbindende, som tog os hele vejen til Tung Chung stationen.

Vi købte vores billet og var nu klar til den 5,7 km. lange tur i svævebanen. Hold da op, vi startede i fuld fart, over vandet og derefter gik det bare op – op og op. Vi havde nu ikke kørt særlig længe før udsigten blev gennem skyerne. En både sjov men også lidt skræmmende oplevelse. Efter en halv times tid, var vi ved vejs ende og stod af.

Lidt underligt at gå i skyerne og vi frøs. Der var koldt heroppe denne tidlige forårsdag men det glemte vi hurtig, for der var så mange spændende ting at kigge på. Vi kiggede på bygninger men især alle statuerne fascinerede os og vi forsatte, til vi nåede frem til trapperne.

For at komme op til den store Buddha Tin Tan, skal du gå op ad 268 trin. Det foregik gennem skyerne men vi nød de nyudsprungne træer undervejs og snart var vi oppe. Øv med Øv på – vi kunne slet ikke se Buddhaen som er 26 meter høj, for den var helt gemt i skyerne. Men smukt var der heroppe og vi måtte tænke os til hvordan den så ud, for det var kun omridset vi kunne se af den.

Vi tog ned igen, kiggede lidt på alle souvenirbutikkerne og begav os tilbage til toget som tog os tilbage til Hong Kong øen.

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

Sporvognen

Efter vi var kommet tilbage til Hong Kong øen, var næste oplevelse Hong Kong Park. Vi fandt en af de sjove to etagers sprogvogne som kørte os dertil. De er meget smalle og høje. Det så næsten ud som om, de er ved at vælte. En sjov og behagelig oplevelse som kun kostede os DKK 2 og som du skal opleve, selvom du kun har 24 timer i Hong Kong.

24 timer i Hong Kong

Hong Kong Park

VI ende i en oase, midt i den pulserende Hong Kong, er behageligt og fredfyldt. Herinde i parken, var vi lige pludselig et med naturen omgivet af de kæmpestore skyskrabere. Vi nød det. Vejret var nu blevet bedre og vi fandt den tropiske regnskov. En dejlig gratis oplevelse, hvor vi gik på gangbroer i fuglehøjde og vi kom helt tæt på dem.

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

Victoria Peak

Vi gik fra parken, kiggede på alle skyskraberne og begav os op imod stedet, hvor vi kunne kører op til Victoria Peak. Det er lidt af en turistfælde og der var masser af mennesker i køen foran os. Vi tog tålmodighedshatten på – og ventede lidt tid og jubii nu var det blevet vores tur.

At køre op til Victoria Peak er en halsbrækkende oplevelse. Vognen kæmpede sig op ad bjerget og vi sad imens i vognen, med en hældning på 48%. Vi kan godt forstå, at det forbydes at stå op – tror egentligt slet ikke det kan lade sig gøre.

Efter vi var tvunget ind i det shoppingcenter, som der er ved endestation, kom vi hurtigt ud derfra. Udenfor fik vi hurtigt WOW-følelsen, for sikke en udsigt, selv på en gråvejr med masser af smog og det var lige pludselig al ventetiden værd. Sikken en udsigt og sikke mange skyskrabere. Herfra var Hong Kong virkelig en både smuk og fascinerende by. At se byen heroppe fra, er et must-see som du bør prioritere, selvom du kun har 24 timer i Hong Kong.

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

Middag på Joy Hing’s Roasted Meat

Efter vi kom ned, var tiden inde til aftensmad. Vi ville gerne opleve det autentiske Hong Kong. Efter at have set en udsendelse i TV med Anthony Bourdain, hvor han besøgte Joy Hing’s Roasted Meat ,var det målet for vores middag. Vi kæmpede lidt med de kinesiske tegn – ledte lidt – spurgte lidt og fandt til sidst stedet. Et lille sted hvor der var proppet med mennesker og vi troede slet ikke vi kunne få plads.

Det vidste sig at de fleste, var ved at hente deres take away og slet ikke skulle spise der, så vi blev vist indenfor. Vi blev placeret, næsten ude i køkkenet på tre små taburetter.

Tjeneren kom og han spurgte på kinesisk: Hvad vil i bestille? Æh svarede vi på engelsk, har du et kort eller hvad kan vi bestille. Han smilede, så lidt overbærende ud og svarede med fingersprog. Jeg finder noget til jer.

Nu væltede det ind med tallerkenret med ris og kød i lange baner. And, gås og gris som alt sammen, var skåret i små stykker for os. Det var supervelsmagende, stemningen blandt de lokale var hyggelig og det var en rigtig god måde, at afslutte vores 24 timer i Hong Kong på.

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

Du kan nå at opleve rigtig meget, på 24 timer i Hong Kong. Selvom det er en kæmpe by, var transportforbindelserne velfungerende og effektive. Det eneste sted, vi ventede i noget tid, var ved Victoria Peak. Hong Kong er en by, som vi holder meget af og som vi vender tilbage til. En pulserende moderne storby, som stadig har Østens mystik.

24 timer i Hong Kong

Andre inspirationskilder

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 77 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Det store Sydafrika Roadtrip
– Blyde River Canyon, Kruger, Eswatini, Garden Route og meget mere

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center