Victoria Peak et smukt udsigtspunkt – Hong Kong

Victoria Peak et smukt udsigtspunkt i Hong Kong. Det er et af de mest besøgte steder i Hong Kong, stedet som til dagligt bare kaldes The Peak. Heroppe fra det højeste bjerg på Hong Kong øen, som er 552 meter, får du en helt ubeskrivelig udsigt. En udsigt med skyskrabere og atter skyskrabere, kun afbrudt af vandet omkring øerne.

Victoria Peak - Hong Kong

The Peak Tram

The Peak er et udsigtspunkt, der ikke findes magen til andre steder i verden og som er helt unik for Hong Kong. Nu er det nok lige så meget rejsen op til toppen af bjerget, som er en oplevelse i sig selv.

Det forgår med den gamle kabelbane fra 1888 “The Peak Tram” og bare den transportform er meget anderledes og sjovt at prøve. En velfungerende bane, som i dag fornøjer turisterne i hobetal. Ikke for ingenting, at det er en af de mest populære attraktioner i Hong Kong. Victoria Peak et smukt udsigtspunkt og et must-see i Hong Kong.

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak - Hong Kong

Opstigning til Victoria Peak

Vi kom ind i vognene som skulle transporter os de 800 meter op ad bjerget. Opstigningen er bestemt ikke for folk med sarte rygge. Det er en opstigning med stigninger på op til 48% som bevirker at du kun kan sidde ned. Det ville have være fuldkommen umuligt at stå op og du føler nærmest at opstigningen nogle steder forgik direkte op i himlen. Turen er smuk da banen er omgivet af masser af smuk natur. På kabelbanen er der desuden 4 stationer undervejs, som vognen stopper ved på vejen ned. En sjov, historisk og meget anderledes tur op ad et bjerg, som vi ikke har prøvet før.

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak - Hong Kong

Oppe på Victoria Peak

Oppe på bjerget, hvor du står af går du direkte ind i et stort shoppingcenter The Peak Tower. Et shoppingcenter i flere etager med masser af forskellige butikker og restauranter. Selve bygningen er fascinerende med fokus på en imponerende og anderledes tagkonstruktion. Oppe på taget, kan du hvis du har lyst og vil betale prisen, få en 360 graders udsigt udover Hong Kong.

Først blev vi lidt ærgerlige og troede ikke at der er noget natur oppe på Victoria Peak. Vi opdagede heldigvis, at der er masser af smuk natur at opleve, da vi endelig kom ud af centret ad snoede omveje.

Victoria Peak - Hong Kong

Udsigten

Hold da op, hvor er udsigten imponerende fra Victoria Peak, selv på en gråvejrsdag med dis og smog. Heroppe fra kunne vi virkelig fornemme skyskraberne, se hvor tæt de står på Hong Kong øen og Kowloon. Vi kunne se vandet som både adskiller og forbinder alle øerne. Ret smukt! Der er masser af udsigtsplatforme på stedet som medvirker til, at det er muligt at få forskellige fascinerende vinkler på byen. Der er små stier som du kan gå rundt på og naturen er der bestemt, bare du kommer lidt væk fra shoppingcentret.

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak - Hong Kong

Nedturen

Nedturen med The Peak Tram er en lige så sjov oplevelse, som opturen selvom den forgår baglæns. Underligt at sidde i en vogn med ryggen til og mærke at ryggen bliver helt brækket bagover. Det sker samtidig med, at du kan se op ad bjerget som du nu kører nedad.

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak - Hong Kong

Victoria Peak et smukt udsigtspunkt

Selvom The Peak Tram er lidt af en turistfælde, synes vi det er en god oplevelse. Det kræver en del tålmodighed for der er som regel en laaang kø for at komme derop. Det siges at det bedste tidspunkt skulle være i skumringen og er du heldig kan du opleve en smuk solnedgang herfra. Det må vi prøve næste gang!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.