Hana Highway en af verdens smukkeste køreture – Maui, Hawaii

Hana Highway en af verdens smukkeste køreture. Vejen var en af årsagerne til, at vi valgte Maui som destination. Dette stykke vej, som ofte omtales som en af de smukkeste veje i verden og som bliver sammenlignes med f.eks. Great Ocean Road i Australien. Vi skulle selvfølgelig prøve, om rygterne talte sandt og vi blev ikke skuffet.  

Hawaii

Maui

Hana Highway en af verdens smukkeste køreture

Hana Highway en af verdens smukkeste køreture, som er på 100 km.  Den tager mellem 3-5 timer at køre. En vej der er berømt og berygtet for sine ca. 620 skarpe sving og 59 broer. Af de 59 broer, er de 46 af dem kun med en kørebane, der så skal deles i begge retninger på en lille snoede vej. Det er en fantastisk smuk tur, hvor du en del af turen kører langs havet, andet steder kører du gennem tropisk regnskov med masser af udsigtspunkter og du får set en del vandfald.

Maui

Vores oplevelse af Hana Highway en af verdens smukkeste køreture

Vi startede tidligt, da vi havde læst, at de forholdsvis få kilometer ville tage rigtig lang tid at køre. Vi havde da heller ikke kørt særlig længe, før den ene flotte udsigt afløste den anden.

Hana Highway en af verdens smukkeste køreture? Ja- vi blev hurtig overbeviste.

Dette kombineret med den tropiske regnskov, så vejen ligesom blev “pakket” ind i vegetationen, gjorde oplevelsen meget smuk. Nogle steder kørte vi simpelthen med “loft” over vejen, bestående af træer og anden vegetation.

Et sted stoppede vi og gik ned af et stiområde, som nærmest var en hel botanisk have. Utrolig mange smukke blomster og de mest imponerende regnbuer, eukalyptustræer som er enorme og så meget anderledes ud, med deres flerfarvede bark.

Mange steder er der enten fascinerende udsigt eller muligheden for, at komme helt tæt på havet. Langs med vejen er mange af strandene fyldt med lava og vi var sågar på en strand, der har helt sort “sand”.

Det med de smalle veje, er mere end rigtigt og mange steder kunne vi ikke “bare” passere en modgående bil. På de fleste broer, skulle vi være meget opmærksomme, for på dem kunne der kun passere en bil. Der kunne så efterfølgende være et hårnålesving, så udsynet dermed helt forsvandt.

Maui

Maui

Masser af vandfald

På denne side af Maui øen regner det utrolig meget og dette giver mulighed for vandfald og dem er der rigtig mange af. Et flot vandfald er de “Three Bears Falls”, som helst skal opleves uden for meget vand. Når det ikke er så meget vand, deler det sig i tre små vandfald, deraf navnet. Heldigvis oplevede vi det.

Vi havde nu nået til byen Hana og havde egentlig kørt vejstrækningen, men i virkeligheden lå en del af de store oplevelser først efter Hana by. Vi ville da også se Wailua vandfaldet, som ikke er særligt vandrigt, men til gengæld et meget højt vandfald.

Maui

Hana Highway – Maui, Hawaii

Heleakala National Park

Herefter forsatte vi med at køre og nåede til Haleakala National Park. Dette område ligger meget tæt på den store vulkan, af samme navn og indeholder flere forskellige ruter. Vi valgte ruten til de Seven Pools, fordi vi gerne ville se vandfaldene.

Her samles vandet fra vandfaldet i syv naturlige pools, inden det til sidst løber videre ud, i det meget voldsomme hav. En smuk oplevelse at se vandfald, frodig grøn vegetation og havet. Det er naturen når den er smukkest.

Maui

Maui

Vi valgte at køre Off Road

Efter vores besøg ved Seven Pools, forsatte vi ad vejen. En vej som tidligere har været lukket pga. af jordskælv, men som nu var åbnet. Et langt stykke af vejen, var kun med jordbelægning, så udlejnings-bilerne har forbud mod at du køre videre sydpå. Vi valgte dog at være badboy og badgirl og gjorde det alligevel. Ellers skulle vi havde været hele den samme vej tilbage.

Hold da op, hvor var det en dårlig vej. Der kunne nu helt sikkert også kun være en bil på vejen og der var masser af blinde sving, så hornet kom i brug, hver gang vi skulle igennem et. Jordvejen med tilhørende meget stejle stigninger gav den ældre Ford noget at arbejde for og hvis der var asfalt på vejen, var den hullet, bumpet og meget ujævn.

Smukt og anderledes klima

Det var ikke uden risiko, men den ukendte gevinst var at vi nu var kommet til et helt andet klima, væk var den grønne og frodige natur. Nu stod vulkanen helt klar og det ikke bare blæste, det nærmest stormede.

Området var blevet meget goldt og vi kunne flere steder se kæmpe brede områder, hvor lavastrømmen på et tidligere tidspunkt havde løbet fra vulkanen ud i havet. Det var nærmest uhyggeligt, men også meget fascinerende og noget helt særligt.

Maui

Maui

Maui

Maui

En af de smukkeste solnedgange

Vi kom fri af den “ulovlige” vej sydpå og kørte nu op på modsatte side af Hana Highway. Samlet havde det været en fantastisk smuk tur. Da aftenmørket kom, blev vi yderligere belønnet med den mest smukke solnedgang, vi til dato har set. En solnedgang, hvor vi stod i støvregn og kunne se ude over havet. Se solen, der dels skinnede samtidigt med at der flere steder regnede. Vildt!

På denne tur oplevede vi næsten alt slags vejr, på nær sne og frost. 12 timer senere var vi tilbage ved hotellet – og ja, dette er en af de mest smukke køreture, vi til dato har oplevet.

Maui

Maui

Tips til Hana Highway

  • Inden vores køretur på Hana Highway havde vi på forhånd købte en app (GyPSy Guide, DKK 32). Den kom løbende med kommentarer under turen og fortalte os om stop på vejen, da disse ikke er markeret særlig godt. Den var overraskende god og den hjalp også til, at prioritere vores tid.
  • Husk desuden gode sko, da der for den fulde oplevelse skal gås rundt og der er mange steder glat og mudderet.
  • Hana Highway tager lang tid at køre. Afsat en hel dag.

Hana Highway er en af verdens smukkeste køreture.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.