Great Ocean Road en af verdens smukkeste køreture – Victoria, Australien

Great Ocean Road en af verdens smukkeste køreture og den berømte vejstrækning i Australien, er måske den smukkeste køretur i hele verden. Vi startede vores Great Ocean Road oplevelse og den 300 km. lange køretur i Warrnamboll. En køretur der senere, blev sluttet i byen Torquay.

Great Ocean Road

Great Ocean Road en af verdens smukkeste køreture

På vores køretur kørte vi langs eller meget tæt på havet. På andre tidspunkter befandt vi os længere inde i landet og kørte i tæt bevoksede områder. Nogle steder var der en bevoksning som var så tæt, at mange af trækronerne simpelthen mødes på vejen. De ligesom danner et kæmpe tag som vi så kørte under. Det så næsten ud som om træerne kyssede hinanden. En virkelig smuk og vild oplevelse. Imens vi kørte, blev hele tiden blev overrasket over, hvad der ville vise sig af oplevelser efter det næste sving.

På vejen er der rigtig mange stigninger og fald. En vej der bugter sig som en lang slange mellem landskabet med som har utallige hårnålesving. Mange steder på Great Ocean Road er der lavet udsigtspunkter. Her kan du så nyde de imponerende kystlinjen med de enorme sandstensklipper. Klipper der rejser sig op som giganter ved havoverfladen imens bølgerne konstant slår ind imod kysten. Et natursceneri, der ingen ende tager og hvor du hele tiden bliver imponeret.

Great Ocean Road - Australien

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

The Twelve Apostles

I Port Campell Nationalpark, forholdsvis kort kørsel fra Port Cambell by, møder du en af de største seværdigheder i Australien, The Twelve Apostles.

Det er naturskabte skulpturer som er omgivet af det blå skummenede hav. De står majestæt lige derude i havet, som er de vokset op ad havbunden De gullige sandstenskulpturer står i stor kontrast til de høje stejle klipper, inde på kysten og den meget flotte sandstrand.

Der er nu kun 8 apostle tilbage, da de andre 4 er styrtet i havet. Du kommer ud til anlagte udsigtspunkterne via meget velfungerende vandrestier, hvor du dog skal kigge dig godt for. Der bliver nemlig advaret om slanger.

Hvis sandheden skal frem, var vores første tanke da vi endelig stod og kiggede ud over havet på de 8 tilbageværende klodser i vandet – var det virkelig det? Det skal ikke forstås som, at det ikke var et smukt syn, for The Twelve Apostles er bestemt imponerende men alligevel.

Great Ocean Road

Great Ocean Road - Australien

Great Ocean Road - Australien

Great Ocean Road

Great Ocean Road - Australien

Lord and Gorge

Men langs Great Ocean Road, er der en del andre udsigtspunkter. Udsigtspunkter som vi mener, måske er mindst lige så spændende og smukke. Et eksempel er Loch ard Gorge, her er der et hul ind i klippen og der fortælles en historie om et forlist skib fra 1800 tallet. Der skulle efter sigende, også kunne se noget af vraget endnu. Der er en lille kirkegård og du kan gå ned på stranden og se hvordan vand pumpes ind igennem et hul.

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

London Bridge

London Bridge er et andet smukt udsigtspunkt på Great Ocean Road. Ude i havet, er der over årene blevet dannet en klippebro af de gule klipper. En klippebro som er skabt ved slitage af havet på de forholdsvis bløde sandstensklipper. Der var oprindelig 2 buer herude i havet som du kunne nyde synet af men i 1990 fik havet desværre “ædt” den ene, som styrtede i havet.

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Var Great Ocean Road en af verdens smukkeste køreture?

Ved slutningen af Great Ocean Road havde vi en god følelse. Fantastiske oplevelser, et hav der konstant banker ind mod kystlinjen og herved skabte rigtig smukke naturoplevelser blandet med en smuk udsigt.

Om Great Ocean Road, er verdens smukkede road trip? Måske, men der findes rigtig mange smukke køreture i verden. Men Great Ocean Road er tæt på, især hvis du også giver sig tid til at opleve mere end kun The Twelve Apostles.

Great Ocean Road

Great Ocean Road - Victoria, Australien

Great Ocean Road er en af verdens smukkeste køreture.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.