Gode restauranter i Parga – Grækenland
Hermed vores bud på gode restauranter i Parga. Det er alt fra den billige autentiske restaurant som de lokale besøger, den med den bedste udsigt og der hvor vi fik den allerbedste mad. Det er en kombination af lokal, gourmet og typisk cafe mad.
Restaurant Sakis – Spis græsk mad med fantastisk stemning
Langt oppe i byen, på bjerget ad snirklede gader, fandt vi restaurant Sakis. Restauranten har eksisteret siden 1954 og da vi besøgte stedet, var der også fuldt booket. Vi tog dog tålmodighedshatten på og ventede på et bord. Servicen imens vi ventede var god. Vi fik både tilbudt et glas ouzo og en stol at sidde på. Efter en halv time fik vi et bord.
Stedet var ikke særlig stort men gaden var da også taget i brug og det var da også her, vi fik et bord. Stedet var meget hyggeligt med en god stemning og lå perfekt gemt helt væk, midt i den gamle bydel.
- Forretterne – Tzatziki med ristede hvidløgsbrød og saganaki med ovnbagte tomater og feta.
- Hovedretterne – Musaka og kleftiko.
Maden var enkel, rustik og velsmagende. Servicen, stemningen, det autentiske og beliggenheden, er da også medvirkede til, at restaurant Sakis var en af de gode restauranter i Parga
- Adresse: Patatoukou Themeli
Hotel Villa Rossa – Organisk mad med smuk udsigt
Hotel Vila Rossa som vi boede på, havde en udmærket restaurant og var en af de gode restauranter i Parga. Her spiste vi både frokost og middag. Beliggenheden var perfekt, direkte ned til stranden og selve restauranten var ligesom bygget udover vandet. Herfra var der en fantastisk udsigt, ud over byen, havet, og bugten.
Vi spiste frokost på stedet et par gange og dette var vores favoritter.
- Græsk salat
- Tzatziki med brød ´
- Club sandwich
Vi spiste middag en aften på hotellet og her fik vi:
- Appetizer– Chili pesto med ristet brød. Det var på huset regning.
- Forretterne -Græske specialiteter som var aubergine pasta, oliven pasta og bønne pasta med brød. Vi fik desuden stegte svampe og de var virkelig lækre.
- Hovedretterne -Havaborre med olivenolie, tomater og fennikler. Den anden ret var kød af gris, på spyd med grønsager. Dertil var der en yoghurt sauce og pomme frites.
Maden på stedet var organisk og meget var dyrket på egen farm. Middagen var nogenlunde, servicen i top og udsigten var bestemt smuk. Prisen var forholdsvis høj og den hang ikke rigtig sammen med kvalitet.
- Adresse: Agiou Athanasiou 4
- Du kan her læse vores anmeldelse af hotellet.
Bianco resort – græsk mad med udsigt til havet
Bianco lå på strandpromenaden med smuk udsigt til havet. Stedet var lyst, venligt og maden var til rimelige priser. Det var både græske retter på menuen men også mere cafeagtige retter.
Vi besøgte stedet til en let frokost.
- Vi fik kylling salat og stegte grønsager med balsamico og reven ost.
Maden var lækker, enkelt og velsmagende, til billige penge og udsigten samt servicen var perfekt.
- Adresse: Agiou Athanasiou 1
Taverna Sideris Petros – Spis billigt sammen med de lokale
Taverna Sideris Petros var en af de gode restauranter i Parga. Denne lille taverna lå lidt afsindigt, i en sidegade, lidt nede fra gadeplan og var enkelt indrettet med hvide borde og stole. Den var velbesøgt af de lokale og da vi besøgte stedet til en frokost, var vi også de eneste turister i restauranten
- Vi spiste græsk salat, tzatziki og en varm ret med tomat, aubergine og feta.
Maden var rustik, lækker og det var smagen af Grækenland.
Udover at servicen var i top, var prisen også væsentlig lavere end andre restauranter i Parga.
- Adresse: Riga Fereou 18
Atrium Bar – Pargas bedste udsigt
Du skal ikke besøge Atrium Bar, hvis du forventer en kulinarisk oplevelse. Hvis du til gengæld vil opleve Pargas bedste udsigt, skal du bestige alle trapperne. Herefter vil du blive belønnet og få det smukkeste udsigt, over havet og den forrevne kystlinje.
Vi besøgte selv stedet og fik en frokost.
- Vi fik en tunsandwich og en kyllingesalat.
Maden var udmærket, prisen ok og hold da op, sikke en udsigt.
- Adresse: Agiou Athanasiou 28
Bonusinfo: Tag til Krioneri Beach. Når du er på stranden, skal du gå helt over til højre. Her finder du trapperne til Atrium Bar.
Restaurant Aegis Dine & Drink – Det bedste mad i Parga
I bunden af havnepromenaden, lidt tilbagetrukket fra det ellers hektiske liv, lå restaurant Aegis. Stemningen var hyggelig, servicen i top og maden som var en kombination af græsk og italiensk i nye fortolkninger, var den bedste vi smagte i Parga. Det var bestemt en af de gode restauranter i Parga og vi besøgte stedet et par gange.
- Forretter som var vores favoritter – Grillede svampe med et pocheret æg og spinat pie salat med spinat og fetaost
- Hovedretter som var vores favoritter – Deres lækre pastaretter som f.eks. den med svampe og kyllingebryst med svampe. Desuden var deres lam også virkelig lækkert.
Vi nød stemningen, den gode huset hvidvin og de smukke omgivelser.
- Adresse: Gr. Labraki
Restaurant Zorbas – Græsk mad med havneudsigt
Midt på havnepromenaden tæt på havnen, lå restaurant Zorbas. Her var der fyldt med mennesker, stemningen var hektisk og maden var ægte græsk. Bordene var typisk græske, vi sad tæt og stedet var en anelse turistet.
Vi valgte at spise middag på restaurant Zorbas.
- Forretter – grillet blæksprutte og saganaki med peberfrugt, tomater og fetaost
- Hovedretten var grillede kød. Der var lammekoteletter, pølser, kyllingebryst, oksekødsruller og dertil pomme frites, tzatziki og pizzabrød.
Selvom restauranten var lidt turistet, var maden overraskende god. Blæksprutten og det grillede kød var perfekt og vi nød det hektiske livlige stemningen på restaurant Zorbas.
- Adresse: Anevxavrtisias 65
Magic creme – Pargas bedste bubble vafler.
Lidt bonus info. Oppe i den gamle bydel ligger stedet som sælger de bedste bubble vafler. Bemærk at de først åbner klokken 18.
- Adresse: Abensberg 14.
Gode restauranter i Parga
Det var vores bud på gode restauranter i Parga. Udbuddet var stort, der var masser af muligheder for spise lækker græsk mad, smage de andre køkkener i verden eller få et let måltid til frokost. De fleste restauranter lå på promenaden men hvis vi bevægede os op i den gamle bydel, kunne vi få andre madoplevelser. Hvis vi så også besteg bjergene blev vi desuden belønnet med smukke udsigter.
- Rejsetidspunkt september.
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com