Rejsetanker om Road Trip 2014 – USA

Vores rejsetanker om Road Trip 2014, som gav os uforglemmelige oplevelser. Vi elsker at tage på road trip og er ligesom skabt til det. Vejene er fantastiske, prisen på benzin er nede på et niveau som vi ikke længere kan huske, de har været i Danmark og det bedste af det hele, naturen. En natur der er storslåede, imponerende og varieret.

Road Trip 2014, USA

Kørsel i USA

Bilerne er enorme med automatgear og cruise controle. Det bevirker, at alle bilerne har en meget glidende kørsel og gør bilkørsel i USA til en fornøjelse. Selvom vi har været på adskillige road trips, kan vi stadig glædes over de enorme størrelser parkeringspladserne har. Vi kan stige ud af den store bil uden, at skulle kante os rundt eller bruge alt vores energi på ikke at ramme naboens bildør.

Vejene er rigtig godt vedligeholdt. Motorvejene, på de nogle gange 6-8 baner fungerer og amerikanerne er generelt gode bilister. Nogle steder opfordres der til samkørsel. Den betyder at den inderste bane på motorvejen kan benyttes, hvis du er mere end en person i bilen.

Skiltningen er fin og det er rart når du kommer til et vejkryds, at den krydsende vejs navn er oppe i luften over krydset. Du skal ikke sidde og lede efter et vejnavn på siden af vejen. I Danmark kan vi næsten ikke læse et vejskilt eller se det. Det kan du i USA.

Road Trip 2014, USA

Road Trip 2014, USA

Guldgraver temaet

Vores road trip var denne gang egentlig bare ment, som en tur fra San Francisco via Reno til Las Vegas. Men som altid når vi er på road trip,  udviklede det sig på en meget overraskende måde og blev noget helt andet. Vi startede med bare, at ville opleve en af de gamle guldgraver byer men endte med at det blev et helt tema på denne tur.

Vi havde ikke læst så meget, om det enorme areal hvor meget af Californiens guld i tidernes morgen blev fundet. Men som køreturen skred frem oplevede vi, at vi synes det var en rigtig spændende historie. Vi begyndte at udforske den.

Historien havde jo en stor betydning for The Golden Stat, Californien. Selvfølgelig er nogle af de renoveret og bevaret guldgraverbyer de rene turistfælde. Hvis vi så lidt bort fra turistfælderne, er bygningerne, gaderne, kirkerne, og beliggenheden oppe i bjergene jo autentiske.

Vi kørte på de veje, som vi vidste, måtte have været næsten ufremkommelige dengang. Veje hvor det nærmest var umuligt at transportere mennesker og ting på i guldgravertiden. En spændende oplevelse. Vi så mange steder, hvor der stadig er faldefærdige bygninger eller hjulspor efter de tunge vogne som blev transporteret i området.

Road Trip 2014, USA

Landskabet var fascinerende

Hele vores kørsel forgik i det mest fantastiske landskab. Vi kravlede op og ned af de enorme høje bjerge. Der er i USA rigtig god skiltning til seværdigheder, udsigtspunkter og steder der har historisk betydning. Desuden er der ofte også rigtig gode rastepladser.

Vi kørte igennem Death Valley for første gang i april måned og oplevede det helt usædvanlige. En ørken der blomstrede, WOW. De vilde blomster stod i fuldt flor, en helt utrolig oplevelse i den ellers golde og barske ørken.

Road Trip 2014, USA

Årstiden

I vores rejsetanker om road trip 2014 skal vejret selvfølgelig nævnes. Det var første gang vi var på road trip i april måned og det viste sig at være en perfekt årstid. Vi havde behageligt vejr på omkring de 20- 25 grader. Temperaturen sneg sig dog op på 38 grader i Death Vally. Vi havde sol de fleste dage. Vi oplevede det mest smukke, nemlig at alle bjergene var dækket med sne endnu. Vi blev aldrig trætte af at kigge på disse sneklædte giganter.

Der var dog stadig mange bjergpas, som endnu var lukket og som først ville åbne i maj eller juni måned. Men at køre i sol og 25 grader og  drikke kaffe udenfor på en cafe var lækkert. For bagefter at køre en time op i bjergene i 3.000 meter højde og stå midt i en snedrive. Det er kontraster der vil noget, ret vildt!

Road Trip 2014, USA

Road Trip 2014, USA

Death Valley National Park

Rejsetanker om Road Trip 2014

En indrømmelse, når vi skriver vores rejsetanker om road trip 2014. Vi bliver aldrig trætte af USA`s enorme vidder og smukke natur, som hele tiden forandre sig. Et road trip er for os, den ultimativ frihed og en rejseoplevelse som vi igen og igen vender tilbage til.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.