To vandfald i Minnesota – USA

To vandfald i Minnesota som bestemt er værd at opleve. Det ene lå tæt ved et beboelsesområde og en by med masser af vandrestier i smuk natur. Det andet vandfald lå omgivet klipper med pipestones (rørsten) som indianerne i utallige generationer, har brudt på dette hellige sted.

To vandfald i Minnesota - USA

Vores rejse dertil

Efter et par dejlige dage i Minneapolis, forsatte vi vores rejse i USA. Vi vågnede til en smuk solopgang men desværre, var det ikke et tegn på godt vejr. Vejret viste sig at være gråt og koldt imens vi kørte til vores første stop Ramey Park hvor vi skulle opleve, det første af to vandfald i Minnesota.

To vandfald i Minnesota - USA

Ramsey Park

Ramey Park er den største kommunale park i staten Minnesota. Den bliver også kaldt for

 “Little Yellowstone of Minnesota”

Parken fungerer som et omdrejningspunkt for begivenheder som festivaler og sommeraktiviteter. Den har campingpladsfaciliteter, shelterhuse, en lille zoo og 6 kilometer asfalterede vandrestier. Der er broer, naturskønne udsigter og et vandfald.

 Vores oplevelse af Ramsey Park

Vi kørte lidt rundt inde i parken som var helt omgivet af beboelse. Vi havde lidt svært ved at finde vores mål: Vandfaldet. Vi kørte lidt frem og tilbage men endelig fandt vi stedet, hvor vi kunne se vandfaldet. Ramsey Falls er kun lidt over 9 meter men det faldt smukt ned i kløften og var bestemt imponerende.

Vi havde parken for os denne formiddag , så vi gik lidt rundt, var over en af broerne og derefter forsatte vi vores rejse videre.

  • Parken er åben hver dag fra 8-22

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

Frokost 8th Avenue Diner

Vi forsatte og glædede os til at se det næste af de to vandfald i Minnesota. Vi kørte på en scenic byway som i USA er en naturskøn vej. Sulten var dog sat ind, så vi fandt en Diner som så ret autentisk ud. Den skulle vi da prøve. Stedet var faktisk meget charmerende, så der blev bestilt burgere, pomme frites og stegt kylling. Det var rigtig snasket og var som Diner mad skal være.

Selvom der kun var et ægtepar, foruden os på denne Diner,  skulle de da lige tale med os. De stillede de typiske spørgsmål. Hvor kommer i fra? Hvor skal i hen? Hvor længe skal i være her?

Efter at have talt lidt med vores nye amerikansk ”venner” og godt mætte, var vi klar til næste oplevelse.

  • Adresse: 101 8th Ave NE, Pipestone

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

Pipestone National Monument

Pipestone National Monument er et stenbrud, hvor de specielle rørsten bliver udvundet. De er hellige for mange indianerstammer og blev betragtet som et neutralt territorium i fortiden. Her har alle stammerne ret til, at bryde sten som primært blev brugt til at lave ceremonielle piber. Man mener at stedet har været brugt i over 3.000 år.

Indianerne tro på at piberøgen bærer ens bøn til Den Store Ånd.

Traditionerne for stenbrud og rørfremstilling fortsætter stadig den dag i dag. Der udstedes tilladelser til at bryde stenene, hvis du kan bevise dit stammetilhørsforhold.

Vores oplevelser af Pipestone National Monument

Vi var nu fremme ved Pipestone og så frem til at opleve stedet. Der ville også være her, at vi ville opleve det sidste af to vandfald i Minnesota.

Besøgscentret

Det er altid en god ide at tage ind i besøgscentrende og lige få de sidste nyheder, så det gjorde vi. Vi kiggede lidt på udstillingen og fik et stempel i vores nationalparkspas. Vi fik fortalt at der var en selvguidede tur, rundt i området som parkbetjenten ville anbefale os at gå.

Selvguidede tur

Vi startede vores gåtur som var på ca. en kilometer. Vi kom helt tæt på rørstenen og så deres smukke røde farver. Stien tog os langs med klipperne som stod som en mur ved siden af os. Naturen var smuk og det var en rigtig god tur.

Winnewissa Falls

Vi kom frem til vandfaldet som nu ikke var imponerende men et vandfald var det. Det fald kraftigt ned på klipperne, som nærmest så ud som om, de var de blevet smidt der midt i naturen. Det var muligt via nogle trapper at komme op og se vandfaldet fra oven.

Langs med bækken

Vi forsatte gåturen og længere fremme, kunne vi på lang afstand se nogle bomuldstæer. Træer som bliver brugt til den religiøse ceremoni Sun Dance. Der var også mange steder farverige tøjstykker som var hængt på træer og buske. Det var bønner – og eller ofre gaver.

  • Åbningstider: Selvguidede tur er tilgængelig hver dag 24/7. Besøgscentret er åbent hver dag 8.30-16.30
  • Entre: Gratis

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

To vandfald i Minnesota - USA

Hvad mener vi om to vandfald i Minnesota

Det var nogle gode gratis naturoplevelser som vi havde. Det meste imponerende vandfald, var da helt klart det i Ramsey Park. En park som helt sikkert er meget smuk, når der er løv på træerne. Til gengæld var Pipestones vandfald meget lille men det historiske og hellige område, var spændende at dykke ned i og derfor var det helt klart den bedste oplevelse.

To vandfald i Minnesota - USA

  • Rejsetidspunkt april

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.