24 timer i Minneapolis – USA

24 timer i Minneapolis – Minnesota, viste os en anderledes og spændende by. Vi boede ved USA’s største shoppingscenter Mall of America, vi så vandfald midt inde i byen og imponerende arkitektur og kunst i en park. Vi så kraftværket ved Mississippi-floden og kørte over broen til tvillingebyen Saint Paul.

24 timer i Minneapolis - USA

Fakta om Minneapolis

Minneapolis er den største by i delstaten Minnesota med sine 430.000 indbyggere. Byen bliver også kaldt for Twin City fordi den er vokset sammen med hovedstaden i delstaten Saint Paul. Byen ligger ved floden Mississippi og har også tilnavet ”City of Lakes” og ”Mill City” på grund af sine mange søer og vådområder og fordi den har haft historisk betydning for kornproduktionen.

Byen har en unik kunstnerisk viden og tiltrækker derfor kreative mennesker. En by som har en stor dansk og skandinavisk befolkning. Byen er desuden rig på vand med hele 13 søer, vådområder, Mississippi-floden, åer og vandfald. Byen som kaldes tvillingen-byen fordi den er vokset sammen med Saint Paul som er delstatens hovedstad. Mississippi – floden får dog naturlig delt de to byer.

24 timer i Minneapolis - USA

Hvordan kommer du til Minneapolis

Den nærmeste rigtig store by er Chicago i Illinois. Der er ingen direkte fly fra Danmark til Minneapolis.

Fly

Fly til Chicago tager omkring 9 timer med et direkte fly. Eller kan det gøres på mellem 9-13 timer med en mellemlanding. Der er forskellige flyselskaber der flyver til dertil f.eks. SAS, Lufthansa, British Airways og Icelandair.

Der kan selvfølgelig også flyves til Minneapolis, hvilket i de fleste tilfælde vil kræve to mellemlandinger og tage mellem 12 til 15 timer.

Bil

Fra Chicago er der omkring 650 kilometer i en lejebil og det tager ca. 6 timer at køre strækningen.

Bus

Der kan tages en Greyhound som kører fra Chicago til Minneapolis. Turen tager 8 timer og 30 minutter.

24 timer i Minneapolis - USA

Vores rejse til Minneapolis

Vi ankom sent til Minneapolis efter en dag med gode oplevelser langs med Mississippi-floden. Her havde vi set floden fra oven, kørt langs med  den og over den. Nu var vi kommet til byen hvor den store flod delte tvillingebyen og vi så frem til vores 24 timer i Minneapolis.

24 timer i Minneapolis - USA

Overnatning på Home2 Suites by Hilton Minneapolis Mall of America

Vi havde valgt at bo klods op og ned af USA`s største shoppingscenter Mall of America. Der var som udgangspunkt ikke andet i nærheden. Valget for vores 24 timer i Minneapolis blev Home2 suites som er et kædehotel, vi har boet på adskillige gange og som vi altid har været tilfreds med. Deres koncept er en  lejlighed med skønne senge, masser af opbevaring, et sofahjørne og køkken. Dette i et stort værelse hvor vores ophold også inkluderede morgenmad. og der var masser af faciliteter som f.eks. gratis parkering, swimmingpool, fitness og gode udendørsområder med lava grille.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Overnatninger på Road Trip Houston-Los Angeles

24 timer i Minneapolis - USA

Vores morgen

Efter en god nat søvn på vores hotel, spiste vi den inkluderede morgenmad. Det var ikke det vilde men de basale ting som juice, kaffe, brød, lidt frugt og morgenmadsprodukter. Efter morgenmaden var vi nu klar på, at få masse oplevelser i Minneapolis.

24 timer i Minneapolis - USA

Minnehaha Park

Vores første stop var i byparken Minnehaha Park. Vi fandt en parkeringsplads på gaden og så gik vi eller i gang med at finde den største attraktion i parken – Vandfaldet. Vi gik ikke særligt langt denne formiddag, hvor solen heldigvis skinnede og gav lidt varme, for der var koldt.

I en af de ældste og mest populære steder i Minneapolis, er der et 16 meter højt vandfald som falder ned over kalkstenen og her fik vi en utrolig smuk udsigt over området og floden. Det gjorde bestemt ikke oplevelsen mindre smuk, at der var masser af is omkring vandfaldet.

Sikken en skøn måde at starte vores dag på med denne gratis naturoplevelse.

 • Parken er åben fra klokken 6 til 22.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Weisman Art Museum

Vores næste stop var Weisman Art Museum. Det var endnu ikke åben, da vi ankom til stedet men det var nu heller ikke for at komme ind i bygningen, at vi besøgte stedet. Det var for at se denne arkitektoniske perle udefra, som er tegnet af vores yndlingsarkitekt Frank Gehry. Vi har jagtet hans værker mange steder i verden og sidst vi så et af hans værker var i Los Angeles. Han er især kendt for at bygget i børstet stål som er buet, bølget og meget abstrakt. Bygningen stod mellem andre bygninger og det var derfor lidt svært, at få glæde af hele bygningen fra alle siderne. Den bedste udsigt til bygningen var fra vejen.

Efter af kiggede os mætte på den smukke bygning, kørte vi videre for der var masse af andre ting som vi endnu skulle opleve, på vores 24 timer i Minneapolis.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Minneapolis Sculpture Garden

Det med kunsten forsatte, da vi tog en rundtur i Minneapolis Sculpture Garden. Parken som åbnede i 2017 i sin nuværende form, har mere en 40 kunstværker i parken. Her gik vi rundt og kiggede på de mange pudsige skulpturer med en smuk skyline i baggrunden. Den mest berømte skulptur i parken, er skeen med kirsebærret som også er et springvand men på grund af årstiden var det desværre lukket. En anderledes men bestemt god gratis oplevelse.

 • Åbent hver dag fra klokken 6 til 24.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Water Power Park

Nu skulle vi endelig se Mississippi-floden som er hjertet i byen. Vi parkerede ved Water Power Park. Her ved floden var der vandfald som bliver tæmmet ved en opdæmning og her produceres masser af el ved hjælp af vandkræft. Det er faktisk USA første kommercielle vandkraftværk som efterfølgende ændrede hele landet opfattelse af vandkræft. Stedet som producerer 12 megawatt er også registret som et historisk landemærke. Parken har gangstier, cykelstier og bænke.

Her fik vi et kig til dæmningen, de omkringliggende broer og så hvor mange kræfter, der var i floden og hvordan de havde tæmmet den. Det var endnu en god gratis oplevelse som vi havde i vores 24 timer i Minneapolis.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Saint Paul

Vi kørte over en af de mange broer og kom dermed over på den anden side af floden. Herefter kørte vi et stykke tid, indtil vi var i delstatens hovedstad Saint Paul. Her så vi State Capital som er fra 1905 og den fine romersk katolske kirke fra 1850, inden vi kørte tilbage til Minneapolis igen.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Frokost på Denny`s

Efter alle vores oplevelser, var vi blevet sultne og vi valgte at spise på Denny`s som er en Diner. De findes overalt i USA og vi har ofte spist et måltid mad her. Det skal dog siges, at vi syntes at kvaliteten over årene har været faldende men nu skulle stedet have en ny chance. Vi bestilte burgers med pomme frites sådan rigtig Diner-mad og en af os bestilte egg benedict. Maden var ok, ikke noget særlig, så desværre blev vi ikke glædelig overrasket.

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Mall of America

Vi var nu fyldt op med oplevelser men manglede den sidste oplevelse i vores 24 timer i Minneapolis. Vi skulle besøge USA største shoppingscenter Mall of America.

Lidt fakta om Mall of America

 • Det åbnede i 1992
 • Det 9 største shoppingscenter i verden.
 • Det besøges af 40 millioner hver år.
 • Det anbefales af bruge 3 dage i centret.
 • Der er over 520 butikker, 60 restauranter
 • 12.300 parkeringspladser
 • Der er en forlystelsespark, et akvarium og et vandland

Dette er bare lidt, af de mange ting som centret tilbyder.

Vores oplevelse af Mall of America

Nu er shopping ikke den ting der står øverst på listen hos os men vi skulle selvfølgelig opleve dette kæmpecenter. Vi fandt en parkeringsplads, huskede at tage et billede af hvor vores bil var parkeret og gik ind i centeret. Det var enormt og det første vi så, var en forlystelsespark med masser af kørerende forlystelser oppe og nede. Vi var inde i den 3 etagers M&M butik, drak kaffe hos Starbucks og havde vi egentlig fået nok. Det var helt uoverskueligt, så stort det var og efter lidt tid, gik vi igen.

 • Åbningstider: hver dag fra 10-21 dog søndag åbnes først fra klokken 11

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

24 timer i Minneapolis - USA

Vores mening om 24 timer i Minneapolis

Vi havde nogle dejlige 24 timer i Minneapolis som viste sig at være en lidt anderledes storby i USA. En meget kunstnerrig by som er omgivet af masser natur og vand. At floden løber gennem byen, gør den til noget særlig og det var sjovt at opleve to sammensmeltet storbyer. En by der ligger meget nordligt, var meget kold og som vel har et meget dansk klima, dog med meget mere sne. Vi kørte også rundt i downtown og det var lidt skuffende. Her var dødt midt på dagen og overraskende, var der ingen små hyggelige steder med cafeer. Minneapolis var et godt besøg hvor vi boede super lækkert og vi vil da helt klart, gerne tilbage en dag.

 

24 timer i Minneapolis - USA

 • Rejsetidspunkt april

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.