Oplevelser i Wisconsin – USA

Vores gode oplevelser i Wisconsin – USA. Her oplevede vi danskerbyen Racine med alle kringlerne. Vi så et fint fyrtårn Wind Point Lighthouse, besøgte delstatens hovedstad Madison og så natur i statsparken Governor Dodge. Vi spiste lækker barbecue på Bob’s Bitchin BBQ og selv vores overnatningssted, var ikke bare en overnatning men en oplevelse.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Køreturen til Racine

Efter et par nætter i Chicago, var vi klar til at starte vores road trip. Vi kørte først til lufthavnen fra vores hotel i Downtown, i en forudbestilt Uber, hvilket fungerede upåklageligt. Her fik vi udleveret vores lejebil, en Chevrolet Suburban som nu skulle være, vores bedste ven, de næste tre uger. Bilen var  kæmpestor og en 7 personers SUV med rigelig plads til os alle og vores bagage. Herefter satte vi kursen nordpå, kørte på nogle hyggelige små veje og efter en time, var vi fremme i danskerbyen Racine som dermed blev den første, af vores oplevelser i Wisconsin.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Racine

Byen Racine ligger smukt ned til Lake Michigan og til denne by, udvandrede en masser danskere og den har da også Nordamerikas største bosættelse af danskere. Byen er blevet kendt for sit danske bagværk, især kringler. Her i denne by, ligger bagerbutikkerne nærmest side og side og vi skulle selvfølgelig besøge en af dem.

Danish Bakery

Vores valg blev Danish Bakery som faktisk har tre bagerier i byen og har dette slogan:

Del det gode liv gennem en smag af lykke.

Vi trådte indenfor og blev mødt at mere danskhed end i Danmark. Der var ud over en del danske udsmykninger også en ekspedient med en rød t-shirt.

På forsiden af trøjen var der et dannebrogsflag og den havde en tekst hvor der stod Happy-Hygge.

På bagsiden – Jeg elsker Danmark og firma navnet.

Vi gik lidt rundt, kiggede og der var en stor mængde kringler, i en underligt reol hvor de alle sammen var pakket godt ind. Der var forskellige smage og selvfølgelig skulle vi smage den berømte kringle. Vi valgte en med mandelsmag og fandt et bord.

Den var sød MEGET sød og kan slet ikke sammenlignes med det wienerbrød som vi kender herhjemme.  Den var total kompakt. Det blev oplevet og det var helt klart en sjov oplevelse.

  • Bonusinfo: Kringlen kostede USA 10 og senere, så vi den i supermarkedskæden Wallmart til USD 6.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Wind Point Lighthouse

Efter vores kage spisning, var vi klar til den næste af vores oplevelser i Wisconsin, fyrtårnet. Vi kørte ud af byen og nordpå og efter kort tid, var vi ved Lake Michigan. Her på kanten af denne sø som mere lignede et hav end en sø, stod det smukke historiske fyrtårn. Fyrtårnet blev tændt første gang i 1880, for at advare skibene mod det rev som ligger lidt uden for kysten. Det 33 meter høje fyrtårn, har siden været tændt og er registeret som et historisk landemærke.

Vores oplevelse

Vi er ret vilde med fyrtårne og Wind Point Lighthouse som var velholdt, var bestemt en god oplevelse. Det tårnede sig helt majestætisk op, herude på kanten af ingenting. Vi nød synet af fyrtårnet, den enorme sø som mere lignede et hav og det at vi bare, havde det hele for os selv.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Hovedstaden Madison

Vi forsatte vores rejse i delstaten Wisconsin og vores næste mål var delstatens hovedstad Madison. En by med 270.000 indbyggere og som denne lørdag, hvor vi besøgte den, virkede ret død.

State Capitol

Vi kørte lidt rundt i byen og endte med at parkere ved State Capitol. Stedet huser begge kamre i Wisconsin-lovgiveren sammen med Wisconsin-højesteret og guvernørens kontor. Bygningen er fra 1917, har 5 etager og er 87 meter høj. Den har 4 vinger og i midten en stor kuppel og stedet er registret som et historisk sted.

Kuplen er den største i USA i volumen og en af de største i verden.

Vores oplevelse

Vi troede først at der var lukket, efter at vi havde prøvet et par indgange men til sidst fandt vi en dør og kom indenfor i bygningen. Bygningen indenfor var imponerende, enorm og fyldt med marmor, buer og hvælvinger. Det var dog især den dekorerede kuppel som imponerende os. Bygningen udenfor var bestemt også værd at bruge tid på at studere. Vi sad i den omkringliggende park og nød den, sammen med alle de små egern som piskede rundt i græsset og i træerne. At besøge State Capital var bestemt en af de gode gratis oplevelser i Wisconsin.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Governor Dodge State Park

Denne State Park er en af delstaten Wisconsin største parker med sine 5.270 hektar og ligger lidt udenfor byen Dogdeville. Parken er opkaldt efter den første guvernør i Wisconsin-territoriet Henry Dogde. Parken blev oprettet i 1948 og den har stejle bakker, dybe dale, to søer og et vandfald.

Vores oplevelser af Governor Dogde State Park

Efter et hyggeligt besøg i Madison forsatte vi vores road trip. Næste stop var Governor Dodge State Park. Den havde en mindre scenic route som tog os gennem parken. Vi gjorde et stop ved Stephens Fall og efter en mindre gåtur viste vandfaldet sig. Det var ikke imponerende men det var der. Vi forsatte derefter vores køretur, kom forbi et par fine søer og ellers var der ikke så meget at se i parken. Det var ikke en af de bedste oplevelser i Wisconsin men blade på træerne, havde sikkert givet os et meget bedre og smukkere indtryk.

  • Entre: USD 8

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Bob’s Bitchin BBQ

Vi kørte ind til downtown Dodgeville ved aftensmads tid og fandt et bord, på det som skulle være byens bedste barbecue spisested. Der var pakket med mennesker som sad ved de brune borde imens de ophængte TV flimrede i baggrunden. Vores venlige tjener kom og spurgte os: Hvad ønsker i at drikke og spise?

Vi bestilte fadøl og lemonade som vores drikkevarer.

  • Forretter – Kyllingevinger med hvidløgs parmesan og Pretzel brødstænger med deres berømte dipping sovs til. Begge ting smagte udmærket.
  • Hovedretterne – Det var et valg af 3 stykker kød og dertil 2 valgfrie slags tilbehør samt majsrød.

Vi fik lidt forskelligt kød som var kylling, pulled pork, ribben og brisket. Der var på bordet forskellige saucer, så vi selv kunne vælge vores egen smag.

  • Tilbehøret – Der var almindelige – og søde pomme fries, coleslaw, macaroni & Cheese, en salat og kartoffelpandekager.

Hvad mener vi om Bob’s Bitchin BBQ

Stedet var hyggeligt og meget stemningsfyldt. Servicen var god og det var helt klart stedet, for en rigtig amerikansk barbecue. Vi havde dog lige glemt de enorme amerikanske portioner og vi kom selvfølgelig til at efterlade alt for meget mad. Det var nemlig lidt af et kødorgie og jeg er ikke selv vild med barbecue men heldigvis var resten af selskabet tilfredse og syntes det var et rigtig god måltid.

  • Adresse: 167 N. Iowa Street i Dodgeville.
  • Bonusinfo: Deres saucer kunne købes i restauranten.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Overnatning Don Q Inn

En af de mest specielle oplevelser i Wisconsin, var vores overnatning på Don Q Inn. Et ret unikt hotel i temastil som bl.a. har 25 temahotelværelser. Der var en  kirke, et stort spilleområde i lobby-området, en indendørs pool som flød udenfor og dermed også blev til en udendørs.  Der var et gammelt fly i forhaven som vi kunne gå ind i. Det var et gammelt militær transportfly, et Boeing C-97 Stratofreighters.

Vores ankomst

Ja hotellet blev valgt, fordi der var specielt og allerede da vi så det gamle flyvrag i forhaven, var vi overbeviste om at dette var noget særligt. Vi trådte indenfor og nu var tiden skruet 40 år tilbage i tiden. Vi blev nærmest blæst omkuld, af alle de gamle ting der var OVERALT. En enorm lobby med gulvtæppe, gamle barberstole, pynt overalt på væggene, en pejs midt i det hele og påsketing. Vi gloede meget og efter lidt tid, fik vi vores nøgler til værelserne.

Vores værelse

Vi havde bestilt et helt almindelig standard værelse og frygtede lidt at se standen af det. Var det også 40 år gammelt?

Ja, det var det.

Der var to queen size senge, et par store sorte læderstole og gammeldags fyrtræs møbler. Et TV der var lige så lille som en bærbar computer og et badeværelse med kar og håndvask udenfor badeværelset. Værelset havde gulvtæppe og var mørkt og vi gav derfor hurtig dette hotel navnet:

Det brune hotel.

Morgenmaden

Der var morgenmad inkluderet i værelsesprisen og den var udmærket med et par varme retter, brød, vafler, morgenmadsprodukter og diverse drikkevarer.

Flybesøg

Vi var ude og kigge på flyet helt tæt på og der var lavet en trappe så vi også kunne se det indenfor. Desværre blev det overhoved ikke vedligeholdt og havde bestemt sin smukkeste side på afstand.

Hvad mener vi om Don Q Inn

At bo på Don Q Inn var ikke bare en overnatning men en oplevelse. Her blev tiden skruet tilbage, alt var kikset og umoderne. Et totalt underligt sted hvor der stod et fly i foran hotellet, der var et stort spilleområde og de tematiserede værelser som skulle være de store trækplastre. Vi kom jo hurtigt til at kalde stedet det brune hotel men det skal siges, at vi havde en udmærket overnatning. Der var rent, det var super billigt og morgenmaden var udmærket. Det var en sjov og anderledes oplevelse.

Bonusinfo: Link markeret med reklame, betyder at bloggen tjener lidt penge, hvis du booker gennem linket. Det bliver ikke dyrere for dig.

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Oplevelser i Wisconsin – USA

Hvad mener vi om vores oplevelser i Wisconsin

Vi havde masser af gode oplevelser i Wisconsin. En delstat som vi kun kortvarigt tidligere har besøgt og som vi bestemt syntes var spændende. At besøge en ”dansk by”, se en sø så stor som et hav, et smukt historisk fyrtårn og den enorme kuppel på State Capital i Madison. En State Park som var smuk natur selvom den var lidt skuffende, rigtig amerikansk barbecue og et fuldkommen kikset hotel med et fly i forhaven. Der var bestemt en masse forskellige og anderledes oplevelser og vi kommer gerne tilbage, så vi kan udforske mere af denne delstat.

Oplevelser i Wisconsin – USA

  • Rejsetidspunkt april.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.