Uventet besøg i Amishland – Wisconsin, USA

Vi endte lige pludselige med et uventet besøg i Amishland i Wisconsin, uden at have nogen anelse om det. En anderledes og underlig, men bestemt også spændende oplevelse. Efter at vi var endt i La Crosse midt i en snestorm, fandt vi næste dag vores enorme bil begravet i sne.

Amishland – Wisconsin, USA

Sne allevegne

Vi var ikke lige forberedte på alt den sne og måtte bruge en sneskovl til at fjerne den med. Det tog sin tid, men efter vi havde ryddet bilen for sne var vi tilbage på vejen. Der lå stadig rigtig meget sne på vejene efter nattens snestorm. Vi skulle stik vestpå, men vejrudsigten så lovende ud. Afsted var vi og det måtte så vise sig, hvor lang vi ville nå. Men et uventet besøg i Amishland, havde vi dog ikke forudset.

Benzintanken

Efter at havde kørt et stykke tid skulle der brændstof på den sultne bil. Vi drejede af, da vi så den førstkommende afkørsel og fandt en benzintank. Ja, vi troede at det var en ganske almindelig benzintank, men nej det var det slet ikke. Vi var på den lille afstikker fra Instate (hovedvejen) lige pludselig endt med et uventet besøg i Amishland.

Selve benzintanken er ejet af Amish folkene og de har i forlængelse med benzintanken opført en mindre butik og café. Vi var blevet sulten, så stedet var da lidt spændende og måtte bestemt undersøges, nu da vi havde fået et uventet besøg i Amishland.

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Butikken

Hele butikken var fyldt med Amish ting, som du kunne købe og sågar også julepynt midt i marts måned. Der var masser af deres hjemme fabrikeret produkter som f.eks. marmelade, honning, slik, brød og syltede grøntsager i alle afskygninger. Desuden var der mulighed for, at købe deres håndlavede spækbrætter, tæpper og masser af andre ting. De var måske ikke særlig smukke, men bestemt meget dyre. Det var lidt hyggeligt at gå rundt og snuse til deres ting, men vi blev dog hurtig enige om at vi ville prøve at gå nedenunder butikken hvor cafeen lå.

Amishland – Wisconsin, USA

Cafeen

Vi trådte ind i cafeen som var super hyggeligt indrettet. Her blev vi mødt af en ung kvinde. Vi blev egentlig lidt skuffede, for vi havde forventet at det var en Amish kvinde, nu da vi nu da vi havde fået et uventet besøg i Amishland. En Amish kvinde med den markante hvide kyse og de lange gevandter men nej….øv. Den unge kvinde havde T-shirt og cowboybukser på og var utrolig venlig.

Amishland – Wisconsin, USA

Morgenmaden

Vi kiggede lidt rundt på udvalget af brød og deres hjemmelavet chokolade og besluttede os for at spise et måltid. Nu holder vi begge meget af måltidet morgenmad. Selvom det var frokosttid besluttede vi os for morgenmad, som ofte er på menukortet hele dagen i USA.

Den ene af os fik æg, revne stegte kartofler, toast og speciel Amish marmelade med kaffe til. Den anden to pandekager med sirup og (det skulle jo prøves) med bacon og appelsinjuice. Lidt underlig kombination, men meget normalt i USA.

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Uventet besøg i Amishland

Maden, stemningen og servicen var i top og vi var glade for vores uventet besøg. Det var virkelig rigtig god morgenmad, som vi nød i fulde drag. Vi skulle da også lige sætte en knappenål i Danmark på deres verdenskort, inden vi gik. Det var også den første knappenål, der nu blev sat i Danmark og vi ville gerne markere vores uventede besøg i Amishland.

Amishland – Wisconsin, USA

Var det et salgs trick eller reelt

Omkring Amish ja, er det et salgs trick eller ikke. Vi så ingen Amish folk på stedet her i Amishland hverken på tankstationen, ham der ryddede sneen udenfor eller i cafeen, så måske.

Men da vi kørte fra stedet så vi efterfølgende mange af de typiske Amish gårde med de markante kornsiloer, markredskaber som kun kan anvendes ved hjælp af heste, så mon ikke de sky Amish folk bare gemte sig.

Vi har et par gange oplevet i USA at Amish er blevet et salgs trick, turistattraktion eller lignende. Sidste gang i Lancaster hvor der var lignende cafeer og souvenirbutikker med Amish ting til salg. Amish folkene er selvfølgelig anderledes med deres sjove påklædning, deres levemåde uden brug af moderne hjælpemidler, men en attraktion? Ja, måske for nogle mennesker.

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Har du prøvet at ende et sted på dine rejser, som du overhoved ikke havde forudset?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Læs Privatlivspolitik

Følg os på kommende rejser:

Det ukendte Highway 1 nord for San Francisco og de store naturoplevelser i det nordvestlige USA. Med en afstikker til fantastiske Las Vegas – Its Vegas time, baby!!

OnTrip.dk
CVR: 37901598

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Translate »

Privacy Preference Center