Uventet besøg i Amishland – Wisconsin, USA

Vi endte lige pludselige med et uventet besøg i Amishland i Wisconsin, uden at have nogen anelse om det. En anderledes og underlig, men bestemt også spændende oplevelse. Efter at vi var endt i La Crosse midt i en snestorm, fandt vi næste dag vores enorme bil begravet i sne.

Amishland – Wisconsin, USA

Sne allevegne

Vi var ikke lige forberedte på alt den sne og måtte bruge en sneskovl, til at fjerne den med. Det tog sin tid, men efter vi havde ryddet bilen for sne, var vi tilbage på vejen. Der lå stadig rigtig meget sne på vejene efter nattens snestorm. Vi skulle stik vestpå, men vejrudsigten så lovende ud. Afsted var vi og det måtte så vise sig, hvor lang vi ville nå. Men et uventet besøg i Amishland, havde vi dog ikke lige forudset.

Benzintanken

Efter at havde kørt et stykke tid, skulle der brændstof på den sultne bil. Vi drejede fra, da vi så den førstkommende afkørsel og fandt en benzintank. Ja, vi troede at det var en ganske almindelig benzintank, men nej det var det slet ikke. Vi var på den lille afstikker fra Instate (hovedvejen) lige pludselig endt med et uventet besøg i Amishland.

Selve benzintanken var ejet af Amish folkene og de har i forlængelse af benzintanken, opført en mindre butik og café. Vi var blevet sulten og stedet var da lidt spændende, så det måtte bestemt undersøges, nu da vi havde fået et uventet besøg i Amishland.

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Butikken

Vi gik indenfor i butikken som var fyldt med Amish ting, som vi kunne købe og der var sågar også julepynt, midt i marts måned. Der var masser af deres hjemmefabrikeret produkter som f.eks. marmelade, honning, slik, brød og syltede grøntsager i alle afskygninger. Desuden var der mulighed for, at købe deres håndlavede spækbrætter, tæpper og masser af andre ting. De var måske ikke særlig smukke, men bestemt meget dyre. Det var lidt hyggeligt, at gå rundt og snuse til deres ting, men vi blev dog hurtig enige om, at vi ville prøve at gå nedenunder butikken hvor cafeen lå.

Amishland – Wisconsin, USA

Cafeen

Vi trådte ind i cafeen som var superhyggelig indrettet. Her blev vi mødt af en ung kvinde. Vi blev egentlig lidt skuffede, for vi havde forventet at det var en Amish kvinde, nu da vi nu da vi havde fået et uventet besøg i Amishland. En Amish kvinde med den markante hvide kyse og de lange gevandter men nej….øv. Den unge kvinde havde T-shirt og cowboybukser på og var utrolig venlig.

Amishland – Wisconsin, USA

Morgenmaden

Vi kiggede lidt rundt på udvalget af brød og deres hjemmelavet chokolade og besluttede os for at spise et måltid mad. Nu holder vi begge meget af måltidet morgenmad. Selvom det var frokosttid besluttede vi os for morgenmad, som ofte er på menukortet og kan købes hele dagen i USA.

Den ene af os fik æg, revne stegte kartofler, toast og speciel Amish marmelade med kaffe til. Den anden to pandekager med sirup og (det skulle jo prøves) med bacon og appelsinjuice. En lidt underlig kombination, men det er meget normalt i USA.

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Uventet besøg i Amishland

Maden, stemningen og servicen var i top og vi var glade for vores uventet besøg. Det var virkelig rigtig god morgenmad, som vi nød i fulde drag. Vi skulle da også lige sætte en knappenål i Danmark på deres verdenskort, inden vi gik. Det var også den første knappenål, der nu blev sat i Danmark men vi ville jo gerne markere vores uventede besøg i Amishland.

Amishland – Wisconsin, USA

Var det et salgstrick eller helt reelt

Omkring Amish ja, var det et salgs trick eller ikke. Vi så ingen Amish folk på stedet her i Amishland hverken på tankstationen, ham der ryddede sneen udenfor eller i cafeen, så måske.

Men da vi kørte fra stedet, så vi efterfølgende mange af de typiske Amish gårde med de markante kornsiloer, markredskaber som kun kan anvendes ved hjælp af heste, så mon ikke de sky Amish folk bare gemte sig.

Vi har et par gange i USA oplevet at Amish, er blevet et salgs trick, turistattraktion eller lignende. Sidste gang i Lancaster hvor der var lignende cafeer og souvenirbutikker med Amish ting til salg. Amish folkene er selvfølgelig anderledes med deres sjove påklædning, deres levemåde uden brug af moderne hjælpemidler, men en attraktion? Det er da ikke i orden!

Amishland – Wisconsin, USA

Amishland – Wisconsin, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejse:

Roadtrip omkring den engelske kanal

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center