Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store, blev besøgt efter vi havde set utallige reklameskilte til stedet på motorvejen. I USA elsker de at brodere med reklameskilte langs den til tider endeløse motorvej. Wall Drug Store er rigt repræsenteret over adskillige kilometer på motorvejen.

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store

Om det var påvirkningerne af skiltene som havde vagt vores nysgerrighed, kan vi ikke udelukke men da vi nærmede os byen Wall i South Dakota kørte vi til stedet. Vi ved egentlig ikke hvad vi havde forventet, men på denne kolde snefyldte dag havde vi bare lyst til at være indenfor og drikke kaffe.

Vi fandt hurtigt gaden med Wall Drug Store og kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet for hold da op, det kunne da ikke være mere amerikansk. En hel gade som var blevet omformet til en ”gammel” western by med cafeer, salooner og ja, alt muligt turist gøgl.

Desværre afholdt vejret os for den store udforskning af gaden, men nu måtte vi finde ud af hvad Wall Drug Store var for en størrelse. Vi gik indenfor og blev mødt af blink, gøgl, butikker med bisonhoveder hængende over døren, bænke hvor du kan sidde arm i arm med en cowboyer eller måske en let påklædt kvinde. Så hvad er Wall Drug Store egentlig?

 

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Historien bag Wall Drugs Store

Wall Drug Store er en souvenirbutik, en café og en turistattraktion. Stedet er så bliver tilsat en historie tilbage i tiden, som dermed sælger stedet. Wall Drug Store startede som et apotek tilbage i 1931 og forretningen gik rigtig dårligt. Der var depression i landet og den lille prærie by midt ude i ingenting, havde kun omkring 300 fattige indbyggere dengang.

Der kom mange rejsende forbi og en ide opstod. Vi tilbyder de rejsende gratis isvand.

Denne ide var vendepunktet for Wall Drug Store, som nu tiltrak rejsende til deres butik. Den dag i dag stadig tilbyder gratis isvand og kaffe for 5 cent.

Turistfælde med gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Cafeen

Vi gik lidt rundt, kiggede på udvalget af turistting og fandt cafeen. Café området er enormt, men var ved at lukke da vi ankom. Vi er dog slet ikke i tvivl om, at den sikkert havde været helt fyldt tidligere på dagen. Vi fandt da ud af at det er rigtigt. Vi kunne virkelig få gratis isvand og kaffe til 5 cent, ret vildt.

Turistfælde og gøgl i Wall Drug Store – Wall, USA

Hvad mener du?

Hvad vi mener om det? Ja, det er en turistfælde med gøgl i Wall Drug store, hvor forretningen er gået grassat i deres udvalg af skrammel, tingeltangel og ubrugelig souvenirs. Men på trods af det er Wall Drug Store velbesøgt, hvor de amerikanske familier nyder stedet sammen med deres børn.

Hvad er den værste turistfælde du har besøg?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.