Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika, var super positiv. Vores lejebil var ny, solen skinnede og vejene var gode. Vi så Table Mountain på afstand, fik velsmagende kaffe og kørte i en smuk nationalpark. Vi fik hilst på antiloper og strudse, se havet og den smukke blå lagune. Solen skinnede, temperaturen viste 24 grader og vores første indtryk af Sydafrika, kunne ikke have været bedre.

Vores første indtryk af Sydafrika

Rejsen til Sydafrika

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er en lang rejsen fra Danmark til Sydafrika. Vi fløj med Lufthansa og havde en mellemlanding i Frankfurt i Tyskland. Efter at have rejst i næsten et døgn, landede vi endelig i Cape Town eller som den også hedder Kapstaden. Rejsen gik udmærket og Lufthansas service, kan vel beskrives som SAS i de ”gode gamle dage”. Det som var super befriende var, at der ikke var nogen tidsforskel, da vi landende i Cape Town men ækvator var jo krydset, så vores forår var lige med et blevet forvandlet til efterår.

Vores første indtryk af Sydafrika

Afhentning af vores lejebil

Vores første indtryk af Sydafrika, denne tidlige morgen, startede da vi skulle hente vores lejebil. Forkælet fra vores road trips i USA, hvor vi bare henter vores bil og kører kort tid efter kører, forventede vi nok det samme i Sydafrika. Nej – sådan var det ikke lige i Cape Town.

Selvom vi ikke skulle vente, hurra for vores guldkort hos Hertz, så gik der masser af tid med at finde de rigtige papirer. Det var fordi, vi skulle have lejebilen med over grænsen til Namibia, og dermed skulle vi have specielle papirer. Alt var dog fremsendt flere uger før men de kunne ikke finde dem. Efter et par timer, var vi endelig klar og vores rejse ud på landevejene kunne starte.

Vores første indtryk af Sydafrika

Stop undervejs

Vi havde egentlig ikke en særlig lang køretur, omkring 120 km. men vi havde da lige et par stop undervejs. Den første gang var, da vi kunne se Table Mountain på afstand eller som det hedder på dansk Taffelbjerget. Det lå smukt derude i horisonten, og stod knivskarpt uden dis eller skyer.

Næste stop var frokost. Her fandt vi et område med butikker og cafeer. Her blev vi også lige mindet om, at vi skulle tænke os om, passe på os selv og vores ting. Der var parkeringsvagt, på det lille område som mod DKK 10 sørgede for at passe på vores bil. Det var lidt underligt, at et af vores første indtryk i Sydafrika, skulle handle om sikkerhed. Nå, men efter vi lige havde slugt den kamel, fik vi lidt at spise og rigtig god kaffe. Derefter blev supermarked ”tømt” for vand i 5 liters beholdere og vi kørte videre.

Vores første indtryk af Sydafrika

West Coast National Park

Vi må indrømme, at vi egentlig ikke havde planlagt det store hjemmefra, efter vi ville ankomme til Sydafrika. Vi vidste, at vi ville være trætte og havde egentlig tænkt, at vi bare skulle frem til vores overnatningssted i byen Langebaan. Vi ville herefter, slappe af og fordøje vores første indtryk af Sydafrika og ikke andet, På vejen kørte vi dog lige forbi et skilt ind til en nationalpark og efter at have undersøgt lidt, fandt vi ud af, at vores overnatningssted lå i udkanten af parken og derfor kunne vi ligeså godt køre igennem den og få den oplevelse med.

Indgangen

Vi kom frem til indgangen hvor der var en port og herefter skulle vi betale for at komme ind i parken.

  • Pris: DKK 87

Vores første indtryk af Sydafrika

Lidt fakta om West Coast Nationalpark

West Coast Nationalpark, ligger 120 km. nord for Cape Town og er på 36.00 hektar. Parken blev udlagt som naturreservat i 1973, for at beskytte fuglelivet og især det store antal trækfugle. Den ligger ud til Atlanterhavet og mod syd ligger Langebaan-lagunen som ret usædvanlig er en saltvandslagune. Den er kendt for sit fugleliv og sit enorme blomsterflor i foråret. Parken har utallige vandrestier, du kan se hvaler i august og september og ellers kan du tage en sejltur i lagunen.

Vores oplevelser i West Coast Nationalpark

Der var anlagt fine veje, rundt i parken og her kørte vi i det kuperede terræn som mest var sand og klitter. Solen skinnede, der var omkring 24 grader og vi var de eneste på vejen. Vi nød naturen, stilheden og var allerede meget positive over vores første indtryk af Sydafrika. Efter at have kørt lidt tid, så vi et par antiloper og minsandten om vi ikke så strudse – WOW – nu var vi virkelig i Afrika.

Vi kørte op til et udsigtspunkt, hvor vi stødte på vores første grusvej og der også var et lille museum. Heroppe fra fik vi en fantastisk udsigt over havet og lagunen. Tiden stod stille, der var så smukt og vi var allerede lidt forelsket i Sydafrika.

Vi forsatte med at køre gennem parken i retning mod vores overnatningssted og efter flere smukke naturoplevelser, var vi nu fremme ved The Farmhouse Hotel i Langebaan som skulle være vores første overnatning. Her fik vi et super lækkert værelse med udsigt til lagunen i den gamle hvalfanger-by.

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vores første indtryk af Sydafrika

Vi var super positive, glade og kunne næste ikke vente på, at få flere oplevelser. Vores første indtryk af Sydafrika havde giver os smukke naturopleveler, vi havde set Taffelbjerget, mødt venlige mennesker og lejet en fed bil som vi allerede var blevet rigtig gode venner med.

Vores første indtryk af Sydafrika

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center