Wien – Østrig

Wien er Østrigs hovedstad og en af landets 9 delstater. Smukt beliggende ned til Donau og med et indbyggertal på ca. 2 millioner inden for byområdet. Byen har genvundet sin rolle som Centraleuropas hovedstad og dermed broen mellem østen og vesten. 

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Den gamle bydel, UNESCO

Wien oser af charme med de smukke gamle bygninger. Vi forstår godt hvorfor UNESCO har udnævnt indre by som verdenskulturarv. At går rundt i den indre by, kigge på de smukke bygninger og mærke historiens vingesus, var virkelig en stor fornøjelse.

Vi fik bestemt en følelse af, at tiden var skruet flere hundrede år tilbage i tiden. Dengang hvor der virkelig blev lavet imponerende, storslået byggeri som f.eks. statsoperaen og de mange smukke kirker, som nogle gange ligger helt mast inde imellem de andre bygninger. I den gamle bydel blev vi overrasket hver gang vi rundede et gadehjørne, hvor vi til stadighed kunne imponeres af nye ting.

Wien, Østrig

Stefandoms

Det som nok imponerede os mest, i den gamle by, var Stefansdom som er Wiens romersk – katolske domkirke og Wiens vartegn. Det 137 meter høje tårn får kirken til at rage højt op over byens tage og er dermed meget markant i bybilledet. Katedralen blev oprindelig bygget i 1147 som hovedkirke, men der blev gennem årene bygget til og kirken blev gjort væsentlig større. Det mest anderledes og markante ved katedralen er taget. Tagstenene er glaserede keramik-teglsten, som er lagt så de danner et meget smukt mønster.

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Gågaden

I den gamle bydel i Wien, kunne vi også opleve at den nye arkitektur var blevet en del af bybilledet. Som f.eks. Haas-Haas der med sin glasfacade spejlede sig i de gamle bygninger og dermed faldt smukt ind i bybillede. Området i den gamle bydel er udlagt til gågade. Der er ud over de mange smukke bygninger også er masser af butikker som er smukt intrigeret i de gamle bygninger. Der er cafeer og restauranter for slet ikke at tale om alle museerne, så der er utallige muligheder for oplevelser.

 

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Konditori

Selve det at gå på café eller det er vel nærmere konditori er en integreret del af wienerens livsform. Alle steder ses der cafeer, hvor der tilbydes kaffe i alle afskygninger med dertil hørende kage. Det virkede som om wienerne altid har en undskyldning, for at besøge disse konditorier. Udvalget af kager står heller ikke tilbage for de mange kaffetyper, begge dele har et meget stort udvalg. Det er en god oplevelse og meget hyggeligt, så det prøvede vi selvfølgelig ligesom wienerne en del gange på forskellige steder.

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Wien, Østrig

Gasmester – City

Udenfor centrum af Wien har man skabt en ny bydel Gasmeter – City ved at blande gammelt med nyt. Her er der 4 tomme 72 meter høje gas tårne fra 1899. Dem har man har renoveret og forbundet med glasoverdækkede tunneller, så du kan gå tørskoet fra det ene sted til det andet.

I dag har denne renovering skabt 615 lejligheder, shoppingscenter, kontorer, koncertsal underholdningscenter og underjordisk parkering. Dette projekt er arkitektonisk spændende, nytænkende og vellykket udført med sit mix af gammelt og nyt. Ved vores besøg var shoppingscenteret ikke særligt besøgt og om det overlever kan vi da have vores tvivl om.

Wien, Østrig

Wien, Østrig

 

Wien

Wien er bestemt en meget smuk by som har så meget at tilbyde. En by som kombinere det gamle med det nye og som er en fornøjelse at gå rundt i. Vi håber, en dag at kunne vende tilbage og udforske lidt mere af denne spændende by.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.