24 timer i Poznan – Polen

24 timer i Poznan i Polen, viste os en smuk bymidte. Vi spiste lækker middag på markedspladsen, smagte byens specialitet og nød de smukke bygninger. Vi boede centralt på et anderledes hotel, nød de smukke bygninger, stemningen og blev ret begejstret for byen.

24 timer i Poznan - Polen

Fakta om Poznan

Poznan er Polens femte folkerigest by med lidt over en halv million indbyggere og en af de ældste byer i Polen. Den blev anlagt som en borg i 700- eller 800-tallet mellem floderne Warta og Cybina. Poznan blev underlagt Preussen ved Polens deling 2. deling i 1793 og genvandt , som resten af Polen, først sin selvstændighed i 1918.

Byen er en af de førende centre i det vestlige Polen fra middelalderen og frem til i dag. En by med en rig og over tusind års historie, kultur og arkitektur. Den er Polens tidligere hovedstad og sæde for det første polske katolske bispedømmer.

Poznań er et centrum for handel, sport, uddannelse, teknologi og turisme. Det er et akademisk center med omkring 130.000 studerende. Det er desuden et vigtig kulturelt, videnskabeligt, industrielt center.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Hvordan kommer du til Poznan

Bil

Du kan selvfølgelig tage din bil eller leje en og køre til Poznan

 • Fra Flensborg til Poznan – 7 timer.
 • Fra København kan du enten vælge at tage færgen over Rødby Putgarden til Poznan eller færgen Gedser-Rostock – 9 timer.

Tog

 • Tog fra Flensborg til Poznan – 14,5 timer.
 • Tog fra København til Poznan – 11.30 timer.

Fly

 • Fly fra København til Poznan fra mellem 4-6 timer. OBS: SAS har tidligere fløjet direkte men gør det ikke pt.
 • Fly fra Billund til Poznan fra 10 timer eller mere med flere mellemlandinger.

24 timer i Poznan - Polen

Vores rejse til Poznan

Efter et dejligt ophold i smukke Wroclaw forsatte vi vores rejse på landevejen. Vi kørte på de flotte nyasfalteret veje stik nordpå. Vi nød udsigten, det at være på road trip i Polen og efter et par timer, var vi fremme og så nu frem til vores 24 timer i Poznan.

24 timer i Poznan - Polen

Middag på restaurant Rynek 95

Vi parkerede vores bil på hotellet, så vores hotelværelse og satte derefter kursen mod den gamle bymidte. Vi kom til markedspladsen som her i skumringen, var utrolig smuk. De pastelfarvede huse var oplyst og da vi så at restaurant Rynke havde udendørs servering og et ledigt bord slog vi til.

Den venlige tjener viste os hen til vores bord og vi bestilte med det samme en enorm drink: En mojito

Vi studerede kortet og blev enige om at vi skulle have forret.

Forretter

 • Blæksprutteringe med dip
 • Bagt camembert med svampe tranebærmarmelade og brød.

Begge retter var lækre og vi nød dem.

Hovedret

Vi bestilte det samme til hovedret som var en bøf med kantareller i en cremet sovs, hasselbagt kartofler, tranebær og gulerødder. Dertil fik vi fadøl.

Maden var lækker, servicen god og stemningen perfekt. Sikke en start på vores 24 timer i Poznan.

 • Adresse: Stary Rynek 95

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Overnatning

Vi havde valgt at overnatte på Park Inn by Radisson Poznan som lå i kort afstand fra den historiske bymidte. Det var er lækkert hotel med en meget special indretning. Vores værelse var skønt med farverige vægge og loft, et lækkert badeværelse og det allerbedste en stor dejlig balkon med møbler.

Hotellet havde parkering i kælderen, der var restauranter og dagligdagsbutikker i nærmiljøet og service var i top. Det var bestemt et god ophold med en perfekt beliggenhed.

24 timer i Poznan - Polen

Vores morgen

Efter en dejlig nat i en behagelig seng gik vi en tur ud på vores balkon. Vi skulle lige se byen fra morgenstunden og vi glædede os over, at vejret var lunt og der var lidt blå himmel. Herefter gik vi ned i det farverige, anderledes og hyggelige lobbyområde, hvor morgenmaden blev serveret.

Morgenmaden var fra en buffet men det var de ansatte som serverede det for os, efter vores ønske. Udvalgte var ikke enormt med det var lækkert. Vi nød vores morgenmad og den gode kaffe. Derefter var vi klar til udforske noget mere på vores 24 timer i Poznan

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Smagsprøve af  St. Martin’s Croissant

Vi forlod hotellet, gik ned af den sidegaden hvor vi boede, for derefter at støde på den store hovedvej. Den blev krydset og derefter var vi på den sidegade som nu ville føre os ind på Markedspladsen.
På vejen så vi et skilt med swietomarcinskie precle som er en specialitet i Poznan, så det måtte vi bestemt prøve.

St. Martin’s Croissant eller som det hedder på polsk swietomarcinskie er en croissant fyldt med hvide valmuefrø, remonce og en valnøddemasse.
For at kunne lave St. Martin’s Croissant skal man have et certifikat og der sælges i gennemsnit 500 tons årligt i byen.

Stedet vi havde fundet, annoncerede med at de var certificeret, så her fik købt et par stykker. De lignede lidt en kanelsnegl. Vi fandt en bænk i den lille sidegade, som stødte op til markedstorvet og glædede os nu, til at kunne sætte tænderne i den. Den smagte ok, uden at vi var begejstret. Det var i hvert fald ikke det store oplevelse men det er jo altid sjovt, at gå ombord i de enkelte landes specialiteter.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Byrundtur i den historiske midte

Efter vi havde gået igennem en port stod vi her igen. Solen skinnede og den store Markedsplads Stary Rynke strålede. Den var enorm og må bestemt være en af Europas smukkeste pladser. Den blev som så mange andre byer ødelagt under 2. verdenskrig med den er i dag genopført.

Det mest markante på pladsen, var det smukke rådhus som er opført i en barok og renæssance-stil, en utrolig smuk bygning med masser af detaljer og farver som vi nød synet af. Vi gik på de toppede brosten på den enorme plads og nød alle de pastelfarvede huse med alle deres detaljer.

En plads med masser af stemning, springvand overalt, hyggelige cafeer og restauranter. Her virkede afslappet, ikke turistet og vi nød vores 24 timer i Poznan.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Parish Church of St. Stanislaus

Vi for lidt vild i de mange små kringlede gader og endte i en gade, hvor vi for enden kunne skimte en stor smuk rødlig kirke. Den måtte vi da besøge. Den er en af Poznan vartegn og blev bygget mellem 1651 og 1701. Den 27 meter høje kirke med to spir, var især imponerende indenfor. Her var der spektakulære lofter, smukke søjler og den rødlige farve var også ført indenfor i god kombination af masser af guld.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Eftermiddagskaffe

Hvis der er en ting som var meget kendetegnede for Poznan, så var det de mange cafeer. Der var ligesom gået konkurrence i, hvem der kunne have den mest hyggelige, grønne og blomstrende udendørsservering. Vi blev fristet og da vi så en virkelig hyggelig cafeen slog vi til.

 • Vi bestilte kaffe, tærte med is og en bagt camembert med brød og grønsagsstænger.

Det blev virkelig nydt, i de smukke omgivelser og vi var helt vemodige over at vores 24 timer i Poznan, var ved være slut.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Vores mening om 24 timer i Poznan

Vi nød vores 24 timer i Poznan. En utrolig smuk og hyggelig by med en afslappet stemning. En by som overhoved ikke virkede turistet og hvor den gamle bydel, stadig var beboet af lokale, hvilket gav en anderledes stemning. En by hvor det stadig var muligt, at sidde på en markedsplads og nyde en kop kaffe til DKK 10.  En stemningsfyldt by som var smukt genopbygget, efter den blev total sønderbombet under 2 verdenskrig og som vi gerne kommer tilbage til, for at opleve mere.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen

Bonusoplevelse – Verdens største Kristusfigur

En times kørsel fra Pozan i byen  Swiebodzin kan du få en ekstra bonusoplevelse. Her er der nemlig opført verdens største Kristus figur. Den er 36 meter høj og vejer 440 tons og står på en 16 meter høj bakke. Den slår dermed Kristus figuren i Rio med 6 meter da den er 30 meter høj.
Vi kørte forbi og så den imponerende figur som var meget fint og detaljeret udført. Det var virkelig en anderledes og god oplevelse.

24 timer i Poznan - Polen

24 timer i Poznan - Polen
.

 • Rejsetidspunkt september.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.