Afrikas sydligste punkt – Sydafrika
Afrikas sydligste punkt viste os et smukt fyrtårn, vi gik på fine gangstier og det er lige her, at to oceaner mødes. Vi forsatte vores rejse og så pingviner, endnu et fyrtårn og kørte derefter på hval ruten. Til sidst endte til sidst i hvalbyen Hermanus. Her boede vi et superlækkert sted med havudsigt lige ved stranden.
Vores morgen
Vi vågnede oppe i bjergene på vores overnatningssted the Vineyard Country House. Vi fik et sidste kig til vinmarkerne, spiste lækker morgenmad og fik sagt farvel til ægteparret som ejede stedet og deres hotelhund, inden vores rejse fortsatte.
Vores rejse til Afrikas sydligste punkt
Vejen til Afrikas sydligste punkt, gik først gennem snoede veje i bjergene og efter noget tid, var vi fremme ved dagens højdepunkt.
Afrikas sydligste punkt
Vi kom frem til betalingsdelen men på grund af vejarbejde, var den nedlagt, så vi forsatte bare uden at betale.
Fakta om Afrikas sydligste punkt
- Stedet hedder Kap Agulhas.
- Det ligger i Agulhas National Park.
- To oceaner mødes her Det Indiske ocean og Atlanterhavet.
- Det ligger i Agulhas National Park.
- Det er et klippe fyldt næs.
- Sejlere forbinder stedet som en stor fare og det ligger på den såkaldte klipperute.
- Havet ud for Kap Agulhas er berygtet sine vinterstorme og slyngelbølger som kan blive op til 30 meter.
- 150 skibe er sunket i området ved Kap Agulhas.
- Entre DKK 83 pr. person dog gratis hvis du har et wildcard.
Vores oplevelse af Afrikas sydligste punkt
Da vi først var kommet gennem et noget besværligt vejarbejde, var det første vi så et fyrtårn.
Cape Agulhas fyrtårn
Det fine hvide og røde fyrtårn lå deroppe på klippen og strålende. Det er bygget i 1848 og er det næstældste fyrtårn i Sydafrika som stadig er i drift. Det er 27 meter højt men samlet set, fordi det står oppe, er det 31 meter over havet overflade. Det blev i 2016 udmærket som et historisk byggeteknisk landemærke.
Gangstierne
Vi fik parkeret bilen og derefter gik vi ud til det magiske punkt. Der var i anlagt flotte trægangstier som vi kunne gå ovenpå vegetationen. Området var smukt, solen skinnede, der var næsten vindstille og himlen var blå. Sikke heldige vi var, for det er meget usædvanlig vejr på dette sted som ofte er meget blæsende og tåget.
Afrika kortet
Vi kom frem til Afrika sydligste punkt, her kiggede vi først på det store kort over Afrika som blev lavet i 2016. Det var ret imponerende.
Det sydligste punkt
Afrikas sydligste punkt var markeret med et skilt, at vi nu var nået til det sydligste punkt i Afrika. Desuden var der også en markering af, hvor Det Indiske Ocean var og hvor Atlanterhavet var. Der var ikke noget Skagen over havet, for vi kunne ikke fysiks se hvor de to Oceaner løb sammen. Udsigten og det blå vand fejlede dog intet. Sikke dog en dejlig oplevelse.
Skibsvraget
Vi kørte lidt længere ud af grusvejen indtil vi kom til et skibsvrag. Vraget Meisho Maru nr. 38 som var et japansk fiskerfartøj. En storm i 1982 fik skibet til at gå på grund men heldigvis overlevede alle 17 besætningsmedlemmer.
Hvad syntes vi om Afrikas sydligste punkt
Det var en super god oplevelse især fordi vi oplevede det sjældne vejrfænomen som var:
- Næsten ingen vind.
- Blå himmel.
- Klart vejr.
- En sol der skinnede.
Naturen i området var smuk, havet blå og råt med de forrevne klipper. De anlagte stier var gode og det gjorde det nemt or alle, at kunne komme til punktet.
Frokost
Frokosten blev købt på en tankstation, ved den sydligste by i Afrika, L`Agulhas En kylling sandwich og en Fanta med ananas smag til den samlede pris af DKK 10. Frokosten blev nydt på bænken ved tanken inden vi fortsatte.
African Penguin & Seabird Sancturaty
Vores rejse i Sydafrika fortsatte. Vi kom til det som vi efterhånden var blevet lidt trætte af nemlig grusvej. Denne gang var det ”kun” 25 km. Efter nået tid var vi fremme ved vores næste mål nemlig African Penguin & Seabird Sancturaty som er et marinefuglerehabiliteringscenter i Kleinbaai.
Hvad laver African Penguin & Seabird Sancturaty
Stedet blev oprettet for at hjælpe den truede afrikanske pingvin og de arbejder primært med kolonien Dyer Island, et vigtigt fugleområde, hvor arten er faldet dramatisk med næsten 90% i de sidste 30 år. Redningen, rehabiliteringen og frigivelsen af hver enkelt pingvin i nød, yder derfor et afgørende bidrag til bevarelsen af arten.
- Entre: Gratis med de modtager gerne bidrag.
- Åbningstider: Hver dag fra 9.00-16.00
- Fodringstidspunkt: Kl.15.00
Vores oplevelse af African Penguin & Seabird Sancturaty
Vi ankom til den store parkeringsplads men der var kun en bil ud over vores. Der hvor pingvinerne levede, var ikke særlig stort område men der var et stort lokale hvor de solgte souvenirs og der var en cafe. Vi købte kaffe og kage, satte os godt til rette og sad og kiggede på de små nuttede pingviner imens kaffen blev nydt. Klokken blev 15.00 og så gik fodringen i gang. Nogle åd frivilligt mens andre blev fordret med tvang. En lidt voldsom oplevelse. Efter fordringen og have givet et bidrag til stedet, forlod vi det.
Danger Point Fyrtårnet
Vi kørte til det næste fyrtårn på denne tur som var Danger Point fyrtårnet. Desværre kom vi for sent og der var lukket. Derfor blev det kun til et syn på afstand. Fyrtårnet er fra 1895 og 17 meter højt.
Whale Coast Route
Vi ramte herefter whale coast route som ligger i et frugtbart område, omgivet af bjerge og hav, historiske byer og kystlandsbyer. I dette område kommer rethvalerne for at parre sig fra juli-november. I denne periode er det også muligt at se hvalerne fra land. Det var desværre ikke sæson, da vi var der men vi har til gengæld prøvet at se hvaler fra land, langs USA’s Stillehavs kyst.
Hermanus
Vi endte til sidst i hvalbyen Hermanus og undgik bavianerne denne dag. Byen der er kåret til at være den bedste by i verden, til at se hvaler i sæsonen.
Hermanus Beachfront Lodge
Vi boede lidt udenfor centrum af byen ude ved kysten og lige ved en strand. Her havde vi et lækkert stort værelse. Fra vores værelse havde vi direkte udsigt til havet fra vores altan.
- Rejsetidspunkt: april.
Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X
Annette Seier - OnTrip.dk
Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com