Planlægning af rejsen til Caribien

Vores planlægning af rejsen til Caribien som var vores første besøg, til den del af verden. Et sted som vi drømmer os til, en kold vinterdag med de lange sandstrande, det blå hav og palmer der svajer i vinden. Vi havde planlagt at besøge Puerto Rico og de Amerikanske Jomfruøer, på øen St. Croix.

Planlægning af rejsen til Caribien

Fakta om Caribien

Navnet Vestindien stammer fra Christoffer Columbus teori om, at de amerikanske kontinenter, han rent faktisk ankom til i 1492, var Indien. Caribien består af de Store Antiller, de Små Antiller og Bahamas og er en del af Nordamerika.

Caribien er en gruppe af øer i det Caribiske Hav. Øerne består af 25 territorier, blandt andre uafhængige stater, oversøiske besiddelser og områder. Dermed er her plads til mange forskellige nationaliteter og en stor mangfoldighed på alle øerne.

Det Caribiske Hav støder op til Atlanterhavet og ligger syd for den Mexicanske Golf. Havet dækker omkring 2.754.000 km² og har sit dybeste sted i Caymanrenden, mellem Cuba og Jamaica, 7.500 meter under havoverfladen.

Naturen under vandet, for de fleste øers vedkommende, består af koralrev, fisk i alverdens farver samt små og store skildpadder. På landjorden kan du opleve dampende vulkaner, grønne bananpalmer, kaktusbeklædte ørkenområder og naturligvis de lokkende sandstrande.

Planlægning af rejsen til Caribien

Planlægning af rejsen til Caribien

Planlægning af rejsen til Caribien

Vi havde planlagt disse dette:

  • Puerto Rico 4 nætter
  • Derefter et fly til Amerikanske Jomfruøer (Dansk Vestindien) nærmere bestemt St. Croix.
  • St. Croix 7 nætter
  • Fly tilbage til Puerto Rico.
  • 2 nætter i hovedstaden San Juan.
  • Herefter tog vi et fly til Las Vegas, hvor de sidste 13 nætter blev tilbragt.

Planlægning af rejsen til Caribien

Planlægning af rejsen til Caribien

Flyvning med stop undervejs

Vi startede med at flyve med Delta fra København til New York. Her havde vi et par timer i transit, så tingene skulle gå hurtigt. Vi skulle først igennem immigrationen, for derefter at fange vores bagage, som vi herefter selv skulle sørge for, kom med flyet til Puerto Rico.

Men vi fandt vores fly og var klar til næste etape, som var yderligere en flyvetur på næsten 5 timer, også med Delta.

Planlægning af rejsen til Caribien

Vores flyvning fra New York til Puerto Rico

Allerede i lufthavnene, fik vi at vide, at flyet var forsinket i ca.? Ja det vidste de ikke endnu. Det var ærgerligt, for vi ville nu godt have overstået den sidste del. Vi syntes, at vi allerede havde været længe på farten med en flyvning på 8 1/2 time samt 2 timer i transit. Men efter godt 2 timer, blev vi kaldt ud til flyet og her startede noget, vi aldrig har oplevet før. Nemlig totalt kaos.

Totalt booket fly

Flyet var totalt booket og vi var de eneste som ikke ”skulle hjem”. Alt kommunikation forgik nu på spansk, selvom vi var i USA. Stewardesserne prøvede at fortælle folk, at de skulle sætte sig ned og tage deres sikkerhedssele på.

De bevarede også både overblikket samt fatningen i ca. 10 minutter, hvorefter de gav op. Der skulle nemlig på denne flyvning, betales gebyr for at have bagage med og vi tror, at vi var de eneste der havde gjort det. Så nu skulle kabalen gå op, nemlig at få pakket flyet.

Kaos

Der var totalt kaos. Alle havde for meget med, så det meste af gulvet blev inddraget til bagage, fordi bagagehylderene blev fyldt op, på et øjeblik. Folk sad med fødderne oven på deres bagage og stewardesserne prøvede forgæves, at holde gangarealet ryddet. Det eneste vi manglede, var levede hunde, høns og kaniner ellers var der bagage i alle afskygninger.

Endelig afgang men hvilken afgang

Efter alle havde prøvet at pakke flyet, var der nu gået over en time og vi kunne endelig begynde at gøre os klar til at flyve. Nu opstod næste seance. Det med sikkerhedsbælter og slukkede mobiler. Det var der ingen der gad at overholde. Passagerne sad og talte i mobil uden sikkerhedsbælter på.

Vi spurgte forsigtigt vores sidemand, om han ikke skulle afbryde sin samtale, da vi nu kørte ude på startbanen. Han svarede surt nej og så overrasket ud, samtidig med at han talte videre i sin mobil. Nå men da vi derefter, så at stewardessen selv sad med hendes mobil og skrev sms’er imens der var take off, lukkede vi bare øjnene og håbede på det bedste.

Det er nok til dags dato, den mest underlig flyvning vi nogensinde har haft.

Planlægning af rejsen til Caribien

Endelig fremme

Vi landede heldigvis sikkert og var glad for at denne tur var overstået. Spændte gik vi hen til bagagebåndet og kiggede efter vores bagage. Det ville være surt nu når vi havde lavet en planlægning af rejsen til Caribien også miste vores bagage. Som de eneste stod vi og ventede ved båndet og der kom den. JUBII. Vi så nu frem til de første 5 dage i Puerto Rico efter vores hårde flyvning.

Planlægning af rejsen til Caribien

  • Rejsetidspunkt august.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.