Casa Bacardi den store romfabrik – Puerto Rico

Casa Bacardi den store romfabrik, har du muligheden for at besøge på Puerto Rico. Det skulle vi selvfølgelig opleve, med håbet om lidt gratis smagsprøver. Vi tog en taxa til Casa Bacardi og fik vores gratis billet, som ud over turen også inkluderede et par gratis drinks.

Casa Bacardi – Puerto Rico

Casa Bacardi – Puerto Rico

Rundturen på fabrikken

Vi blev herefter henvist til et åbent område med en stor bar. Den var overdækket af en enorm hvid presenning. Her sad vi og ventede spændt på, at det blev vores tur til rundvisningen. Endelig blev det vores tur. Der kom en lille vogn og hentede os. Guiden fortalte lidt om Casa Bacardi fabrikken og produktionen, imens vi kørte den korte tur ned til vores stop.

Vi stoppede desværre ikke ved fabrikbygningerne, dem kunne vi kun se udefra. Vores stop var til gengæld ved en bygning som kun er bygget til disse guideture. Det er en reproduktion af den oprindelige fabrik. Herinde måtte vi desværre ikke tage billeder.

Guiden fortalte os om hvordan rom bliver lavet og viste os at den bliver gemt i store egetræsfade. I bygningen er der desuden udstillinger af Bacardi billeder, originale flasker, dokumenter og et sted hvor du kan lugte til de forskellige typer rom.

Casa Bacardi – Puerto Rico

Casa Bacardi – Puerto Rico

Historie og gamle annoncer.

Herefter gik vi ind i en ”bar” hvor en bartender viste os, hvordan en Mojito og en Cubra Libra bliver lavet. Desværre var der ingen smagsprøver, af de drinks han lavede men det var meget underholdende. Der er desuden en afdeling, hvor der er alle mulige gamle Bacardi annoncer fra blade og magasiner fra 1940erne. Interessant at en rom kan have en historie!

Turen tog ca.1 times tid og selvom vi fik set meget, var vi måske lidt skuffede over, at vi ikke fik oplevede den rigtige fabrik. Vi oplevede kun et besøgscenter der er bygget til turisterne. Turen var dog alligevel både spændende og underholdende.

Casa Bacardi – Puerto Rico

Drinks i den udendørs bar

Tilbage til udgangspunktet, kunne vi sætte os behageligt til rette og få vores to drinks hver. De tjenere der stod i baren, var dog mere en villige til at give ekstra drinks for 1 Dollar, så det benyttede vi os da af. Solen skinnede, det var behageligt varmt med grønne omgivelser. Vi hyggede os med at sidde i skygge og drikke vores forskellige slags rom. Bestemt ikke dårligt, at besøge Casa Bacardi den store romfabrik.

Casa Bacardi – Puerto Rico

Casa Bacardi – Puerto Rico

Casa Bacardi – Puerto Rico

Gavebutikken

Du bliver selvfølgelig ”tvunget” igennem en gavebutik, hvor du kan købe en masse souvenirs der er relateret til Bacardi, foruden du også kan købe rommen på flasker. Priserne på rom er en anelse billigere end butikspriserne, men ikke meget. Butikken er dog smukt indrettet og bare at kigge rundt i butikken var en god oplevelse.

Casa Bacardi – Puerto Rico

Casa Bacardi den store romfabrik

Vi havde et par underholdende timer. Hvis vi også tager i  betragtning, at det var gratis ja, så var de to timers oplevelse mere end godt givet ud. Vi kan bestemt godt anbefale dig et besøg på fabrikken.

Tip til billig transport til og fra Casa Bacardi

Hvis du bor i Old San Jose og gerne vil besøge Casa Bacardi, kan du med fordel tage en lille båd over bugten. Båden ligger til kajs nede, hvor krydstogtsskibene ligger.

De sejler over på den anden side af bugten, hvorfra du tager en taxa det sidste stykke vej op til Casa Bacardi. Denne transport er både billigere, smukkere og hurtigere end at køre i bil hele vejen. Det er samtidig en god og anderledes oplevelse.

  • Billetpris: Bådoverfarten DKK 3 pr. vej

Billig transport til og fra Casa Bacardi, Puerto Rico

Opdatering 2015: Efter vores besøg i 2010, har Bacardi ændret deres tour koncept. Læs om de forskellige muligheder på: Visit Casa Bacardi

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.