Queenstown‏ og Arrowtown – New Zealand‏

Queenstown‏ og Arrowtown, blev besøgt samme dag og det er to meget forskellige byer. Queenstown er kendt som verdens adrenalin by med masser af udendørs aktiviteter. Kontrasten til Queenstow er den historiske mineby Arrowtown med masser af historie og smukke huse.

Queenstown

Queenstown

Byen er kendt som verdens adrenalin med masser af udendørs aktiviteter, som f.eks. elastikspring, jetbåde og paraglidning. Queenstown‏ er også en af de dyreste turistbyer i New Zealand. Gadebilledet i Queenstown er meget speciel. For ud over en masse turister, oplever du også at gennemsnitsalder er overraskende lav. Gadebillede afspejles meget af unge mænd, der skulle bevise dem selv og at de tør.

Byens beliggenhed og stemning

Byen ligger meget smukt, op af bjergsiden og ned til søen omgivet af sneklædte bjerge. Byen er meget kuperet, hvilket giver et meget specielt og anderledes bybillede. Søen som er nerven i byen, tilbyder også adskillige muligheder for at komme på en sejltur. Vi var i byen en lørdag formiddag, hvor der var lidt marked og optrædende musikanter, hvilket medvirkede til en hyggelig stemning.

Queenstown

Queenstown

Turistfælde

Selvom Queenstown har alle muligheder for, at været en charmerende by med sin smukke beliggenhed er det desværre en turistfælde. Den indeholder mest turister og kedelige butikker, en masse barer og restauranter. Der er dog en rimelig hyggelig gågade, hvor vi brugte lidt tid på at gå rundt og kigge.

Du skal heller bruge til på at køre til Arrowtown, som ligger 20 minutters kørsel fra Queenstown. Det er en meget bedre oplevelse.

Arrowtown den gamle guldgraverby‏

Omkring 20 minutters kørsel udenfor Queenstown ligger Arrowtown, der er en gammel guldgraver by fra 1860. Det var primært kinesere der udvandrede til denne by, som i dag er smukt renoveret og ligger ved Arrow floden.

Byen har prøvet at bevare, mange af de oprindelige bygninger. Derfor er hovedgade fyld med de gamle bygninger, så det ligner en gammel western by. Mange af butikkerne har bevaret de gamle ting, f.eks. en slikbutik (og nej, vi købte ingenting), et gammelt bageri og et apotek.

Lidt længere henne af hovedgaden, har man bevaret de gamle beboelsesejendomme fra guldgraver tiden. Der er også et museum i byen og den gamle mine kan du også besøge. Det er bestemt et meget hyggeligt sted, at bruge et par timer.

Arrowtown

Arrowtown

Arrowtown

Arrowtown

Queenstown‏ og Arrowtown

At besøge Queenstown‏ og Arrowtown den samme dag, var en meget kontrastfyldt oplevelse. Den unge smarte by, med masser af turister uden særlig meget sjæl for derefter at opleve, den gammel mineby med masser af historie og sjæl. En god dag!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.