Tip – Rejser med kun håndbagage giver frihed

Rejser med kun håndbagage giver frihed. En frihed til at bevæge dig rundt uden for meget tungt bagage. Dermed kan du bl.a. bruge forskellige transportformer uden problemer og du er ikke afhængig af andre, for du kan selv bære din lette bagage.

Tip - Rejser med kun håndbagage giver frihed

Mine erfaringer

Jeg har i mange år, altid pakket den store taske eller kuffert, når jeg rejste, også på de korte turer. Det var dengang. I dag fortrækker jeg at rejse, med kun min håndbagage. Jeg har en lille kabinekuffert som jeg bruger og mine rejser med kun håndbagage giver frihed.

Fordelene ved kun at rejse med håndbagage er:

 • Jeg sparer masser af tid, for jeg skal ikke aflevere og hente min bagage og ofte er check-in også nemmere.
 • Jeg skal ikke betale et ekstragebyr, for at tage min bagage med.
 • Jeg kan nemmere rejse rundt med min lille kabinekuffert, når jeg skal med f.eks. er i bil, tog og bus.
 • Jeg skal ikke holde styr på så mange ting.
 • Jeg har altid min bagage og skal ikke frygte en evt. bortkommen kuffert.
 • Jeg er uafhængig af andre, for jeg kan selv bære min bagage.

Regler for håndbagage

Der er forskellige regler for håndbagage, alt afhængig af det enkelte flyselskab du rejser med. Du skal derfor gå ind på flyselskabets hjemmeside og undersøge det, inden du pakker din håndbagage. De forskellige regler er eller kan være:

 • Størrelsen på håndbagage. Det vil sige målene på bagagen ofte inkluderet evt. hjul. Den skal kunne være i bagagehylden på flyet eller under sædet.
 • Vægten på håndbagagen som kan være fra få kilo til et ubegrænset antal kilo.
 • Du må ikke medbringe skarpe genstande som f.eks. kniv og saks.
 • Du må medbringe væsker der ikke er på mere 100 milliliter men du kan medbringe flere beholdere. De skal dog allesammen kunne være i en gennemsigtig genlukkelig plastpose på max. en liter.

Min egen håndbagage

Jeg har valgt en kabinekuffert, i hardcase, så jeg ikke skal være bekymret over regnvejr og om mine ting i kufferten bliver mast eller evt. går i stykker.

 • Indvendige mål: H:48 x B 34 X D 22 cm.
 • Udvendige mål inkl. hjul og håndtag: H57 x B: 34 og D: 23
 • Den har 4 hjul og et håndtag med flere indstillings muligheder.
 • Den er opdelt i 2 rum med lynlås samt lynlåslomme og elastikstropper.

Tip - Rejser med kun håndbagage giver frihed

Min lille udfordring – skønhedspleje i rejsestørrelse

Rejser med kun håndbagage giver frihed men jeg har dog ofte en lille udfordring og det er skønhedspleje i rejsestørrelse kits (Travel kits) [reklamelink]. Det kan være svært at finde rejsestørrelse og rejsekits i skønhedspleje som opfylder den lovlige rejsestørrelse, så jeg kan tage det med i min håndbagage.

Der er dog en del firmaer som sælger det online og her har jeg ofte været heldig, at kunne købe mine rejsekits til skønhedspleje.

Mine personlige tip til pakning af håndbagage

 • Rul dit tøj i stedet for at folde det. Det sparer plads, bliver ikke krøllet og du kan fylde evt. hulrum med det rullet tøj. Desuden giver det dig et hurtigt overblik, når du skal finde noget.
 • Brug pakkeposer til de små ting som f.eks. undertøj, strømper og elektronik.
 • Tag det tykkeste og tungeste tøj, på når du rejser.

Hvad med dig? Synes du også, at rejser med kun håndbagage giver frihed?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 71 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejse:

Forlænget weekend i Tyskland

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center