Gæsteblogger: Spar penge på din kør-selv-ferie
Her i sommermånederne, hvor mange af os tager på kør-selv-ferie, har OnTrip.dk den glæde at byde velkommen, til gæsteblogger fra MONEYBANKER, der har undersøgt benzinpriserne verden over. Undersøgelsen giver et indblik i prisniveauet og giver dig muligheden for at spare penge, på din kør-selv-ferie.
Undersøgelse fra MONEYBANKER
Danmark har nogle af verdens højeste benzin- og dieselpriser, hvilket vi løbende vænner os til, i takt med at priserne enten stiger eller falder. Uanset hvor meget priserne går op eller ned, ændrer det typisk ikke den måde vi kører bil på eller hvor ofte vi tanker bilen.
Brændstofpriserne er dog alligevel et element som mange danskere går op i, hvilket man f.eks. kan se ved populariteten af benzinkort. Inden bilen pakkes og familien sidder klar i bilen til at køre på sommerferie, er det en god økonomisk beslutning at planlægge, hvor på vejen det er billigst at tanke bilen op.
Sammenligningsservicen MONEYBANKER [reklamelink] har undersøgt priserne verden over og lavet et kort, som på baggrund af internationale kilder opdateres hver dag kl. 02. Du kan se kortet her.
Før du tager færgen til Norge, gør du f.eks. klogt i at holde ind og tanke bilen op, da priserne i Danmark er 11,96 kr. for en liter benzin, mens en liter diesel koster 10,64 kr. Til sammenligning koster det 12,96 kr. og 12,10 kr. i Norge (priserne er dateret d. 26.6.2018).
Diesel er dyrere end benzin
I Danmark er vi vant til at diesel er billigere end benzin, men det er ikke en pristendens der gør sig gældende i alle europæiske lande. I landene Schweiz, Rumænien og Serbien er diesel dyrere end benzin, hvorfor man som forbruger gør klogt i at kigge priserne igennem for at se nærmere på, hvor det er mest økonomisk attraktivt at fylde bilen op med brændstof.
Østrig bør være et foretrukket land at købe brændstof i, da priserne er lavere end i de omkringliggende feriedestinationer som Tyskland og Italien. I Østrig skal du betale 9,61 kr. pr. liter benzin og 9,24 kr. pr. liter diesel. Frankrig skal betale 11,55 kr. for benzin og 10,95 kr. for diesel, mens priserne i Tyskland er henholdsvis 10,95 kr. og 9,69 kr.
Prisforskellen mellem Tyskland og Frankrig giver et fint billede af den forskel, der kan være mellem to lande. Det samme kommer nemlig til udtryk, når man sammenholder priserne i Spanien og Frankrig med hinanden. På benzin er der en prisforskel på 1,71 kr. pr. liter, mens man kan nøjes med at betale 1,86 kr. mindre i Spanien for en liter diesel.
Alt efter størrelsen på din biltank er der altså væsentlige besparelser at hente.
Hvordan fastsættes priserne på brændstof?
Prisen for råolie og brændstof er det samme for alle verdens lande, mens det er skatter og forskellige former for statstilskud der efterfølgende får prisen til at stige. En tommelfingerregel er at priserne på diesel og benzin generelt er højere i rige lande, mens fattige lande har lavere priser.
Lande som selv producerer og eksporterer olie har desuden også lavere priser, hvilket forklarer de lave priser i Rusland og USA, hvor du skal betale henholdsvis 4,62 kr. og 5,35 kr. for benzin og 4,47 kr. og 5,35 kr. for diesel.
Hvilken transportform er mest miljøvenligt?
I takt med at vi som forbrugere bliver mere og mere bevidste omkring, hvordan miljøet påvirkes gennem vores adfærd, bliver vi også i stigende grad fokuseret på at ændre adfærden hvor det synes muligt.Ét af disse steder er ferier.
Det er populært at tage på storbyferie i en europæisk storby, hvortil man kan flyve for yderst konkurrencedygtige priser udbudt af lavprisselskaberne. Der er dog ingen tvivl om, at det påvirker miljøet betragteligt at flyve, hvorimod det er bedre for miljøet at fylde bilen op og køre af sted i stedet. Naturligvis udledes der også CO2 ved bilkørsel, men der er måder hvorpå udledningen kan reduceres. Dette kan du læse mere om i denne artikel fra Jyllands-Posten
- Tekst leveret af MONEYBANKER
- Billeder OnTrip.dk
- 2018 (juli)
Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.
Gæsteblogger
2 Comments
Add comment Annuller svar
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hej Anette og Tore,
Vil i mene at man kan tage med bil til fx Malaga hvis man har 14 dage, eller bliver det for langt?
Mvh.
Maja
Hej Maja,
Tak for dit besøg og dit spørgsmål.
Man kan godt tage til Malaga i bil men det er jo en køretur på 6.000 km. Dvs. at hvis du køre det maximale 12 timer hver dag vil det tage dig 6 dage bare frem og tilbage. Dvs. hvis der ikke er kø eller du tager længere stops.
Personligt ville jeg ikke gære det. Det er alt for meget at skulle køre på så kort tid. Jeg kan godt lide at opleve noget ind imellem og bare benzinudgiften ville jo
løbe sig op til 4-6000 kr.
Jeg ville hellere, bruge de sammen penge på en flybillet og derefter leje en bil i Malaga. Så kunne jeg nyde alle 14 dage.
De bedste rejsehilsner Annette