Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Verdens eneste Corn Palace findes i byen Mitchell i delstaten South Dakota. Her står en østerlandsk  bygning, der er udsmykket med vægmalerier af forskellige afgrøder. Alle malerierne er lavet af kornsorter, majs og forskellige slags strå. Smukt og unikt på alle måder og et meget anderledes syn som vi her oplevede.

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Verdens eneste Corn Palace

Vi tog en afstikker fra motorvejen og tog et kig på, denne specielle bygning, en sen eftermiddag. Du kan også komme indenfor i bygningen. Desværre var det for sent, til at vi kunne opleve verdens eneste Corn Palace indenfor, men bygningen kunne bestemt også bare opleves udefra.

Corn Palace – Mitchell, USA

Bygningen og dekorationerne

Bygningen er dekoreret med vægmalerier, som er lavet af majs, kornsorter og strå. Mønstrene skifter hvert år, afhængige af de lokales påfund. Stedet praler af at være verdens eneste Corn Palace og det er berettiget. Dog blev det originale Mitchell Corn Palace (kendt som “The Corn Belt Exposition”) bygget i 1892, for at fremvise den rige jord i South Dakota og dermed opmuntre folk til at bosætte sig i området.

Vi tror ikke, at der findes tilsvarende mærkelige men også fascinerende udsmykning af en bygning, ret mange andre steder i verden.

Corn Palace – Mitchell, USA

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

The Corn Palaces formål

The Corn Palace har til formål at være mødested for koncerter, sportsbegivenheder, udstillinger og lokale arrangementer. Hvert år er der Corn Palace Festival i byen, som bliver afholdt på høsttidspunktet i september. Da vi besøgte The Corn Palace var bygningen tema ”2016 Rock of Ages” hvor forskellige lokale kunstnere, havde lavet dekorationer på bygningen af bl.a. Elvis og Willie Nielson.

Corn Palace – Mitchell, USA

Corn Palace – Mitchell, USA

Vi nød vores stop ved Corn Palace

Om bygningen uden dekorationer var køn, eller om den skulle ligne noget fra Asien eller Mellemøsten. Det ved vi ikke. Men særpræget var den i hvert fald, som den stod der, midt på en lille vej i USA og stak ud med sine tårne og minirater.

Vi nød vores korte ophold og bruge lidt tid på, at kigge på de flotte dekorationer, som det må have taget utrolig lang tid at lave. Vi kiggede på farvespillet og den fantasi der skal til, for at kunne kreere sådanne kunstværker. Corn Palace mener også selv, at de er et ikon i USA og det er måske rigtig. Men uanset hvad, så gav det os et dejlig tiltrængt afbræk, fra den lange og lidt trivielle motorvejskørsel.

Corn Palace – Mitchell, USA

Vores andet besøg

Da vi på et tidligere tidspunkt havde besøgt Corn Palace og syntes det var en god oplevelse, kørte vi fordi igen. Vi havde overnattede i Sioux Falls og var på vej til Rapid City, så det var derfor et godt formiddagsstop.

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Året tema

Udsmykningen udenpå bygningen skifter hvert år og denne gang var temaet Cirkus. Så bygningen var dekoreret med bl.a. elefanter, løver, heste, klovne og akrobater. Ligesom vores første fascination, var vi også denne gang fascineret over udsmykningen som både var fantasifuld og detaljeret. Godt vi kørte forbi igen.

Indenfor i bygningen

Denne gang var bygningen åben, så vi var også et smut indenfor. Det var dog ikke noget særligt. Det stod en traktor og der var et billede af en ældre udgave af Corn Palace også duftede der helt vildt af popcorn.

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Crazy about Cupcakes

Lige ovre på den anden side af gaden lå Crazy about Cupcakes. Det var simpelthen for fristende så det måtte vi besøge.

Hvem kan sige nej til Cupecakes?

Indretningen

Stedet var indrettet i 50èr stil med masser af lyserødt overalt med lidt borde, hvor det var muligt at sidde og nyde en kage eller to.

Vores cupcakes

Vi bestilte tre forskellige kager som vi så delte. Vi ville også gerne have købt kaffe med på denne cafe var det ikke muligt – underligt. Kagerne var ok dog uden at væres fantastiske, så vi var hurtig på farten igen. Stedets indretning var sjovere og mere gennemført end smagen af kagerne.

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Verdens eneste Corn Palace – Mitchell, USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 79 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på vores kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center