Vores morgen i Honfleur – Frankrig

Vores morgen i Honfleur i Normadiet, viste os en lille charmende havneby. Vi gik på de toppede brosten, nød de smukke historiske bindingsværkshuse og fik kig til et fyrtårn. Vi fandt det gamle havnebassin, købte morgenmad og nød den i byens hjerte med smuk udsigt, til Frankrigs svar på vores Nyhavn.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen

Vi vågnede tidligt på vores hotel med de små værelser, La Villa Andry som vi også havde givet kælenavnet ”fængslet” pga. de små værelser. Vi kæmpede lidt for at se den betalte havudsigt men skimtede den dog langt derude. Derefter var vi på farten igen og så frem til, at have resten af vores morgen i byen Honfleur.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Fakta om Honfleur

Honfleur med sine 8.000 indbyggere, ligger ved floden Seines munding og er en af Frankrigs smukkeste havnebyer. Der er også en af de mest populære steder, at besøge i Frankrig. Den har farverige bindeværkshuse, skifterbelagte gavle, borstensbelagte gader og smukke havnebassiner.
Byen blev oprindelig bygget til handel, på grund af dens strategiske placering, på den sydlige bred af Seines udmunding. Før den franske revolution tjente Honfleurs skibsejere deres formue på handel især i Nordamerika. Den lukrative handel for skibsmagnaterne omfattede torskefiskeri ud for Newfoundland og den trekantede slavehandel.

En by hvis skønhed har tiltrukket kunstnere og hvor Monets staffeli også har været opsat adskillige gange, for at fange det smukke lys som der er i byen.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur

Vi var tidligt på færre, for vi vidste godt, at byen er en turistmagnet. Vi fandt en parkeringsplads og egentlig også en cafe i en af de hyggelige små gader. Vi tænkte at vores morgen i Honfleur skulle starte med morgenmad på denne cafe og gik derfor indenfor. Indenfor var det mere en forretning end et spisested og de serverede kun kaffe, derfor opgav vi vores ide om morgenmad dette sted og begyndte i stedet at kigge lidt på byen.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Saint Catherine’s Church

Vi fik kigget lidt på den største trækirken i Frankrig som også er den ældste. Dele af denne katolske kirke, går tilbage til midten af det 15. århundrede. Kirken er special, da den har et klokketårnet som er adskilt fra selve kirken, og det er næsten kun er lavet af træ. Skibet er bygget som en båd på hoved og den blev bygget med økser ligesom vikingerne.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Fyrtårn og turistbåde

Vi gik ned mod vandet og så med det samme det lille fyrtårn, på den anden side af vandet. Det lille hvide fyrtårn med den røde hat er fra 1876 og 12 meter højt. Vi begyndte  også at mærke den begyndende turisttilgang og bådene som tog turisterne med på en sejlture, var allerede helt proppet.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Indkøb af morgenmad

Vores morgen i Honfleur var startet tidligt og nu gik jagten ind på morgenmad. Vi besluttede at vi ville finde en bager som ville sælge os en sandwich og en kop kaffe. Efter at have været lidt rundt i byen, fandt vi endelig en bager, købte morgenmaden og tog den med, for vi have besluttet at det skulle spises et bestemt sted.

Le Vieux Bassin – Det gamle havnebassin

Vi satte kursen mod det gamle havnebassin. Det mest besøgte sted i Honfleur, det mest fotograferet og det var bestemt også et supercharmende sted. De fine refleksioner i vandet, de farverige huse som kæmpede om pladsen ud til vandet, gjorde dette sted helt magisk især også fordi solen skinnede og himlen var blå. Et sted som bestemt fik tanker til at gå hjemad mod København og Nyhavn en sommerdag.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Morgenmad i idyl og helvede

Vi fandt en plads med god udsigt, fandt os godt til rette på betonkanten og nød udsigten. Vores sandwich var lækre og den friske kaffe velsmagende. Vi nød dette øjeblik som var nærmeste magisk og sagde til hinanden:

Dette er vores morgen i Honfleur og et af vores allerbedste øjeblik. Men……..

Lige med et brød helvede løs. En stor flok japanske turister omringede os, talte højlydt, tog ingen hensyn og var nærmest midt oveni vores kaffe. Hvad skete der lige der? Heldigvis gik de efter lidt tid men vi fik en forsmag på, hvor populær denne by er og hvor mange mennesker der kommer på besøg.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Hvad mener vi om vores morgen i Honfleur

Byen er utrolig smuk, charmende og meget idyllisk. En by som vi er glade for at have oplevet. De smukke huse, de brostensbelagte gader og de gamle havnebassiner kunne virkelig noget. En lille by som rummede masser af spændende oplevelser. Vi var dog ikke de eneste, der syntes det var en smuk by og vi var glade for, at vi valgte at besøge den en tidlig morgen. Da vi forlod byen lidt op af formiddag, var den fyldt med horder af turister som ankom i store flokke overalt og det var sågar i lavsæsonen. Jeg tør slet ikke tænke på hvor mange mennesker der er i byen i højsæsonen.

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

Vores morgen i Honfleur - Frankrig

  • Rejsetidspunkt oktober.

Rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og X