Washington D.C. – USA

Washington D.C. er USA’s forbundshovedstad. Byen ligger indeklemt mellem staterne Maryland og Virginia. Washington D.C og er hjemsted for Kongressen, Det Hvide Hus, Udenrigsministeriet og mange andre regeringsbygninger og den har ca. 560.000 indbyggere. En by som er et af verdens største magtcentre.

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Kontraster

At komme fra et besøg i Amish land og videre til USA hovedstad, er lidt af et kulturelt chok. Det er et vidnesbyrd på de forskelligheder, som vi elsker ved USA. Fra hestevogne på landet, var vi lige med et kommet til en by med masser af store sorte limousiner. Vi havde heller aldrig før, set så mange jakkesæt båret af de lokale i en storby før og dette var både af kvinder og mænd.

Washington D.C.

I Washington D.C. fik vi hurtigt vores første indtryk af byen. En by, hvor folk små løber og de fleste har et eller andet form for adgangskort hængende om halsen. Det er som om, de alle er ved at komme for sent, til et eller andet vigtigt møde eller en aftale. Det farverige gadebilledet som ofte afspejler en storby udeblev og var nu blevet afløst af de grå og sorte  jakkesæt med dertil hørende hvide eller blå skjorter.

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Det er ikke en familieby

Vores umiddelbare oplevelse af Washington D.C. afspejlede ikke, at der er en “normal” by, hvor livet leves med familier. I bybilledet oplevede vi mest, at var enkelt personer med deres jakkesæt som var på vej til eller fra deres arbejde. Vi har aldrig besøgt en amerikansk storby, hvor vi har set så få børn.

Livet dikteres af forretning og statsadministrationen, imens udelivet levet på en af de mange flotte og brede boulevarder. Her spises der frokost med kollegaerne eller holdes en pause fra arbejdet. Det foregår med afslapning og en kop kaffe i et af de mange grønne områder, som Washington D.C. heldigvis har rigtig mange af.

Washington D.C. – USA

Den indeklemte stat med smukke bygninger

Det er underligt at opleve et gadebilledet, hvor bilernes nummerplader både har staten Washington D.C. og Maryland. Men dette fortæller også historien om, at Washington D.C. er en underlig indeklemte lille stat mellem store naboer.

Der er rigtig mange smukke bygninger og mange af dem er historiske eller har tilknyttet en eller anden spændende historie. Fascinerende er det, bare at stå og kigge på alle de bygninger, som vi utallige gange kun har set i tv eller på film.

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Byen er lidt kedelig

Der er tydeligt gjort ekstra ud af sikkerheden i denne by og politiet er en markant del af gadebilledet. Washington D.C. som by, virker meget ordentlig og ren, ingen tvivl om at tingene bare skal fungere. Men ordentligheden og alle jakkesættene, især i Downtown området, gør også Washington D.C. lidt kedelig og ikke særligt charmerende med en manglende kant og personlighed.

Så vi satte også stor pris på vores besøg i de omkringliggende bydele, hvor Georgetown virkede mest spændende. Men et besøg til Washington D.C. et “skal-se” for, alle der holder af at rejse til USA og vi kommer gerne tilbage.

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Washington D.C. – USA

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.